Járványtól tartanak a szomszédok
Utoljára módositva: 2018-09-13 08:13:26

Ismét a figyelem középpontjába került az a nagykárolyi család, amelynek tagjai szörnyű körülmények között élnek Nagykárolyban, a Petre Ispirescu utcában.

A szomszédok jelentették be a Nagykárolyi Szociális Osztály munkatársainál, hogy ismételten felgyűlt a szemét annak az ingatlannak az udvarán, amelyről mintegy két évvel ezelőtt már olvashattak lapunk hasábjain. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szomszédok tudomása szerint hepatitisz A vírussal fertőzöttek is élnek a Petre Ispirescu utcában található ingatlanban.

Hepatitiszgócként említik a házikót a megyei sajtóban, s bár megkeresésünkre a Szatmár Megyei Kórház fertőző betegségek osztályának illetékesei nem számoltak be krízishelyzetről az eset kapcsán, a probléma mégis orvoslásra vár.

A Petre Ispirescu utcában él ugyanis egy család, amelynek tagjai komoly problémákkal küzdenek. Megrögzött szemétgyűjtők, emiatt a házuk udvarát és magát az aprócska szobát, amiben 14 személy él, teljesen eltömíti a felhalmozott hulladék.

A szomszédokat aggasztja és riasztja a helyzet, amelyre évek óta nem találnak megoldást sem a helyi önkormányzat, sem pedig a megyei intézmények illetékesei.

„Egy kicsinyke szobában él a három felnőtt, az öt nagykorú gyerek és a hat kiskorú, olyan körülmények között, amelyek nem emberhez méltóak. Fürdőszoba és mellékhelyiség nélküli ingatlan ez. Az anyuka és az élettársa tudomásunk szerint hepatitisz A vírussal fertőzöttek, de az is elképzelhető, hogy mindannyian hordozzák a vírust” — mondták a szomszédok, akik a helyi önkormányzat segítségét is kérték az ügyben.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékesei már több alkalommal tettek rendet az említett ingatlan udvarán, együttműködve az Împreună-Egymásért Egyesület tagjaival, komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a szemét eltűnjön az udvarról és az ingatlanból. Két évvel ezelőtt is riasztó állapotok voltak, a helyzet pedig azóta sem változott jó irányba. Megkeresésünkre Kovács Jenő polgármester elmondta, hogy igyekeznek megoldást találni az áldatlan állapotra. A Nagykárolyi Szociális Osztály munkatársai a hét folyamán ismét felmérték a helyszínt, és felvették a kapcsolatot a Szatmár megyei gyermekvédelmi hatósággal, valamint a közegészségügyi igazgatósággal is a probléma orvoslása érdekében.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...