Járványtól tartanak a szomszédok
Utoljára módositva: 2018-09-13 08:13:26

Ismét a figyelem középpontjába került az a nagykárolyi család, amelynek tagjai szörnyű körülmények között élnek Nagykárolyban, a Petre Ispirescu utcában.

A szomszédok jelentették be a Nagykárolyi Szociális Osztály munkatársainál, hogy ismételten felgyűlt a szemét annak az ingatlannak az udvarán, amelyről mintegy két évvel ezelőtt már olvashattak lapunk hasábjain. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szomszédok tudomása szerint hepatitisz A vírussal fertőzöttek is élnek a Petre Ispirescu utcában található ingatlanban.

Hepatitiszgócként említik a házikót a megyei sajtóban, s bár megkeresésünkre a Szatmár Megyei Kórház fertőző betegségek osztályának illetékesei nem számoltak be krízishelyzetről az eset kapcsán, a probléma mégis orvoslásra vár.

A Petre Ispirescu utcában él ugyanis egy család, amelynek tagjai komoly problémákkal küzdenek. Megrögzött szemétgyűjtők, emiatt a házuk udvarát és magát az aprócska szobát, amiben 14 személy él, teljesen eltömíti a felhalmozott hulladék.

A szomszédokat aggasztja és riasztja a helyzet, amelyre évek óta nem találnak megoldást sem a helyi önkormányzat, sem pedig a megyei intézmények illetékesei.

„Egy kicsinyke szobában él a három felnőtt, az öt nagykorú gyerek és a hat kiskorú, olyan körülmények között, amelyek nem emberhez méltóak. Fürdőszoba és mellékhelyiség nélküli ingatlan ez. Az anyuka és az élettársa tudomásunk szerint hepatitisz A vírussal fertőzöttek, de az is elképzelhető, hogy mindannyian hordozzák a vírust” — mondták a szomszédok, akik a helyi önkormányzat segítségét is kérték az ügyben.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékesei már több alkalommal tettek rendet az említett ingatlan udvarán, együttműködve az Împreună-Egymásért Egyesület tagjaival, komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a szemét eltűnjön az udvarról és az ingatlanból. Két évvel ezelőtt is riasztó állapotok voltak, a helyzet pedig azóta sem változott jó irányba. Megkeresésünkre Kovács Jenő polgármester elmondta, hogy igyekeznek megoldást találni az áldatlan állapotra. A Nagykárolyi Szociális Osztály munkatársai a hét folyamán ismét felmérték a helyszínt, és felvették a kapcsolatot a Szatmár megyei gyermekvédelmi hatósággal, valamint a közegészségügyi igazgatósággal is a probléma orvoslása érdekében.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...