Játszótér létrehozására gyűjtenek a kóródiak
Utoljára módositva: 2018-02-04 17:32:23

Szombaton nyolcadik alkalommal szervezett farsangi bált a Szamoskóródi Református Egyházközség. A bevételt a gyülekezeti ház melletti játszótér elkészítésére fordítják a szervezők.

A Szamoskóródi Református Egyházközség presbitériuma és nőszövetsége nyolcadik alkalommal szervezett farsangi mulatságot szombaton a helyi kultúrotthonban. A résztvevőket Erdei Árva István helyi lelkipásztor köszöntötte, majd elmondta, hogy minden eddigi farsangi bálnak a bevételét építő jellegű tevékenység támogatására fordították, s így lesz ez ebben az évben is, hiszen azt tervezik, hogy létrehoznak egy játszóteret a gyülekezeti ház mellett. Ezt lehet használni, amikor a szülők és a nagyszülők valamilyen tevékenységet folytatnak a gyülekezeti teremben, de más alkalmakkor is. Ebben az évben az eddigi hagyományoknak megfelelően nem égették el Farsangi Dömét, mivel még nincs vége a farsangnak, de az egyházközség fiataljai (Katona Dóra, Vajda Csongor, Erdei-Árva Péter, Erdei-Árva Mátyás, Kocsis Bence és Balogh Alexandra) farsangi műsorral készültek: verseket mondtak, a farsangi szokásokról beszéltek, azaz megteremtették a hangulatot a bálhoz. A szamoskrassói Bem József Általános Iskola ötödik osztályos tanulói A pletykás asszonyok című népmesét adták elő Erdei Árva Erika, az iskola magyartanára vezetésével. A tanárnő arra törekszik, hogy a tananyag mellett a gyerekek megismerjék a magyar népi irodalmat és azokat a régi szokásokat, amelyek századokon át jelen voltak a falun élő emberek életében. A továbbiakban Kása Zsolt tanítványai, a szamoskrassói Ifjú Galagonya néptáncegyüttes műsora következett. Ők is a régi hagyományokat éltetik és ismertetik meg nemcsak a községben, hanem számos más településen is, ahova meghívást kapnak. Az Ifjú Galagonyának már két csoportja van — kezdők és haladók —, ami azt bizonyítja, hogy nem csak egy hirtelen fellángolás volt a néptánccsoport megalakulása, hanem sokáig fenn akarnak maradni. Ahhoz, hogy a bálnak bevétele legyen, nagyon sok adományra volt szükség. Voltak, akik tombolatárgyakat ajánlottak fel, a nőszövetség tagjai pedig több napon át készítettek süteményeket, finomságokat, amiket a helyszínen árusítottak. Természetesen ott volt az asztalokon a farsangi fánk és különböző italok is. A hangulat folyamatosan egyre jobb lett, sokszor a terem is kicsinek bizonyult. Akik részt vettek a mulatságon, jól érezték magukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...