Játszóterek is létesülnek hamarosan
Utoljára módositva: 2014-04-17 01:26:43

Május közepéig végeznie kell a kivitelezőnek a nagykárolyi lakónegyedek zöldövezeteinek megújításával és a közvilágítási hálózat bővítésével. Ezzel egy időben játszóterek is készülnek.

 

A lakónegyedekben jól látható módon lesznek kijelölve a parkolók, ezáltal a parkolási szokások normalizálódását reméli az önkormányzat

Tovább folytatódnak a városszépítési munkálatok Nagykárolyban. A Károlyi-kastély parkjának egésze, az itt található Lovarda, az 1 Decembrie 1918 utca a Kossuth-kerttel bezárólag, a Mihai Viteazul I-II. lakónegyedek mind-mind arculatváltáson mennek keresztül. Rakovszki Ferencet, az önkormányzat technikai irodájának munkatársát a tömbháznegyedekben zajló munkáról kérdeztük.

„Május közepéig kell befejeznünk az uniós projekt kivitelezését, és bízunk benne, hogy sikerül majd tartanunk a határidőt. Amint az látható, új fákat ültettünk, illetve a zöldövezet egészét megújítottuk. Fűmagot vetettünk el, hamarosan zöldellő gyep lesz ott, remélhetőleg a lakók nagy örömére. Ugyanakkor folytatódnak a térkövezési munkálatok is a negyedekben. A Mihai Viteazul I-es negyedben a napokban is dolgoznak az emberek, a lyukacsos formájú térkő lerakását végzik. Ezek mind kijelölt parkolóhelyek lesznek. Sok bejelentés érkezik az önkormányzathoz, a nagykárolyiak jelzik, ha valahol nem megfelelő a kivitelezés. Valóban vannak problémák, amelyeket igyekszünk a jelzéseket követően orvosolni, azonban ezzel kapcsolatban el szeretnék mondani valamit. Hiába dolgozunk megfelelően, javítjuk ki a hibákat, ha a későbbiekben a lakosok nem vigyáznak a környezetükre. Sok példa van arra, hogy a térkőburkolat szélét megbontják, vagy füves területen kisebb rövidítéseket, ösvényeket vágnak maguknak a járókelők, pusztán kényelemszeretetből. Ezek helyrehozatala mind pluszkiadásokat jelent a számunkra. Arra szeretném kérni a nagykárolyiakat, hogy ügyeljenek jobban a városukra. Mindannyiunk érdeke ez! Nem csak a gyalogosokkal akadnak gondok, hanem a rosszul parkoló autósokkal is. Nem nézik, milyen kárt okoznak, parkolnak, ahol eszükbe jut! A Közösségi Rendőrség embereit fel is kértük, hogy fokozottan figyeljenek, és büntessék a gondatlan autósokat” — mondta Rakovszki.

Az önkormányzat munkatársa hozzátette, új játszóterek is létesülnek a lakónegyedekben, melyek felszerelését a napokban rendelte meg az önkormányzat. Az uniós szabványoknak megfelelő játszóeszközök beszerzését saját költségből finanszírozza a város.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...