Javában zajlanak az útfelújítások
Utoljára módositva: 2018-07-17 12:49:01

A megye szinte minden szegletében dolgoznak az útjavító munkások az utak járhatóvá tételéért. Leginkább talán a Szatmárnémeti–Lázári útszakasz javításának örvendenek a lakosok.

Három cég dolgozik a megyei utak karbantartásán, járhatóvá tételén: a Kolozs megyei Diferit Kft., a botoşani-i Tehnic Asist Kft. és a kolozsvári Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. Számos panasz érkezett szerkesztőségünkhöz is a Szatmárnémeti és Lázári közötti megyei út minőségét illetően. A környék lakosai már nem is használták az említett útszakaszt, inkább kerülőúton közelítették meg lakóhelyüket vagy munkahelyüket, mintsem hogy a járhatatlan úton tegyék tönkre járműveiket. A nehézgépjárművek és az autóbuszok azonban ott haladtak el nap mint nap, veszélyeztetve a járműveket és az utasok és sofőrök testi épségét is. A Szatmár Megyei Tanács sajtóosztályának munkatársai megkeresésünkre elmondták, hogy július 16. és 20. között a Diferit Kft. munkatársai aszfaltozási munkálatot végeznek az említett útszakaszon, ott, ahol zúzott kavics volt az úttestre szórva. A Szatmárnémeti–Lázári útszakaszon a járművek bedöngölték a földbe a zúzott kavicsot, így most nyugodtan lehet aszfaltozni, s amennyiben az időjárás is kedvezően alakul, a munkások egy hét alatt elvégzik a szükséges munkálatokat.

Ezenkívül a Diferit Kft. alkalmazottai hétfőn a Szatmárhegy–Béltekhodos közötti kavicsos úton, az Újmikola–Mikola útszakaszon, Kányaházán a 109L és 197-es jelzésű megyei utak kereszteződésében végeztek karbantartási munkálatokat.

A megyei tanács közleménye szerint kedvező időjárási viszonyok mellett július 20-ig a Diferit munkatársai javítási, karbantartási munkálatot végeznek majd a Gombáspuszta–Szárazberek, az Ákos–Gyöngy–Magyargéres–Erdőd, a Nagykároly–Kaplony, a máramarosi megyehatár–Bábca–Rákosterebes–Nántű–196-os megyei út, a Pusztadaróc–Lázári–Batiz, az Avasújváros–Rózsapallag–Kőszegremete, a Bujánháza–Tartolc–Komorzán, a 19-es országút–Csonkaitanya–Szatmárhegy–Meddes és a Halmi–Tamásváralja–Batarcs–Ugocsakomlós–Avaspatak–Nagytarna útszakaszokon. A Tehnic Asist ezen a héten folytatja a munkálatokat a Szatmárnémeti–Homoród–Bükkszoldobágy–Béltekhodos útszakaszon, míg az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. munkatársai a Tasnád–Királydaróc–Nagymadarász, illetve a Tasnád–Tasnádszántó–Mezőterem–Nagykároly–Börvely útszakaszon végeznek modernizálási munkálatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...