Javában zajlanak az útfelújítások
Utoljára módositva: 2018-07-17 12:49:01

A megye szinte minden szegletében dolgoznak az útjavító munkások az utak járhatóvá tételéért. Leginkább talán a Szatmárnémeti–Lázári útszakasz javításának örvendenek a lakosok.

Három cég dolgozik a megyei utak karbantartásán, járhatóvá tételén: a Kolozs megyei Diferit Kft., a botoşani-i Tehnic Asist Kft. és a kolozsvári Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. Számos panasz érkezett szerkesztőségünkhöz is a Szatmárnémeti és Lázári közötti megyei út minőségét illetően. A környék lakosai már nem is használták az említett útszakaszt, inkább kerülőúton közelítették meg lakóhelyüket vagy munkahelyüket, mintsem hogy a járhatatlan úton tegyék tönkre járműveiket. A nehézgépjárművek és az autóbuszok azonban ott haladtak el nap mint nap, veszélyeztetve a járműveket és az utasok és sofőrök testi épségét is. A Szatmár Megyei Tanács sajtóosztályának munkatársai megkeresésünkre elmondták, hogy július 16. és 20. között a Diferit Kft. munkatársai aszfaltozási munkálatot végeznek az említett útszakaszon, ott, ahol zúzott kavics volt az úttestre szórva. A Szatmárnémeti–Lázári útszakaszon a járművek bedöngölték a földbe a zúzott kavicsot, így most nyugodtan lehet aszfaltozni, s amennyiben az időjárás is kedvezően alakul, a munkások egy hét alatt elvégzik a szükséges munkálatokat.

Ezenkívül a Diferit Kft. alkalmazottai hétfőn a Szatmárhegy–Béltekhodos közötti kavicsos úton, az Újmikola–Mikola útszakaszon, Kányaházán a 109L és 197-es jelzésű megyei utak kereszteződésében végeztek karbantartási munkálatokat.

A megyei tanács közleménye szerint kedvező időjárási viszonyok mellett július 20-ig a Diferit munkatársai javítási, karbantartási munkálatot végeznek majd a Gombáspuszta–Szárazberek, az Ákos–Gyöngy–Magyargéres–Erdőd, a Nagykároly–Kaplony, a máramarosi megyehatár–Bábca–Rákosterebes–Nántű–196-os megyei út, a Pusztadaróc–Lázári–Batiz, az Avasújváros–Rózsapallag–Kőszegremete, a Bujánháza–Tartolc–Komorzán, a 19-es országút–Csonkaitanya–Szatmárhegy–Meddes és a Halmi–Tamásváralja–Batarcs–Ugocsakomlós–Avaspatak–Nagytarna útszakaszokon. A Tehnic Asist ezen a héten folytatja a munkálatokat a Szatmárnémeti–Homoród–Bükkszoldobágy–Béltekhodos útszakaszon, míg az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. munkatársai a Tasnád–Királydaróc–Nagymadarász, illetve a Tasnád–Tasnádszántó–Mezőterem–Nagykároly–Börvely útszakaszon végeznek modernizálási munkálatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...