Javában zajlanak az útfelújítások
Utoljára módositva: 2018-07-17 12:49:01

A megye szinte minden szegletében dolgoznak az útjavító munkások az utak járhatóvá tételéért. Leginkább talán a Szatmárnémeti–Lázári útszakasz javításának örvendenek a lakosok.

Három cég dolgozik a megyei utak karbantartásán, járhatóvá tételén: a Kolozs megyei Diferit Kft., a botoşani-i Tehnic Asist Kft. és a kolozsvári Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. Számos panasz érkezett szerkesztőségünkhöz is a Szatmárnémeti és Lázári közötti megyei út minőségét illetően. A környék lakosai már nem is használták az említett útszakaszt, inkább kerülőúton közelítették meg lakóhelyüket vagy munkahelyüket, mintsem hogy a járhatatlan úton tegyék tönkre járműveiket. A nehézgépjárművek és az autóbuszok azonban ott haladtak el nap mint nap, veszélyeztetve a járműveket és az utasok és sofőrök testi épségét is. A Szatmár Megyei Tanács sajtóosztályának munkatársai megkeresésünkre elmondták, hogy július 16. és 20. között a Diferit Kft. munkatársai aszfaltozási munkálatot végeznek az említett útszakaszon, ott, ahol zúzott kavics volt az úttestre szórva. A Szatmárnémeti–Lázári útszakaszon a járművek bedöngölték a földbe a zúzott kavicsot, így most nyugodtan lehet aszfaltozni, s amennyiben az időjárás is kedvezően alakul, a munkások egy hét alatt elvégzik a szükséges munkálatokat.

Ezenkívül a Diferit Kft. alkalmazottai hétfőn a Szatmárhegy–Béltekhodos közötti kavicsos úton, az Újmikola–Mikola útszakaszon, Kányaházán a 109L és 197-es jelzésű megyei utak kereszteződésében végeztek karbantartási munkálatokat.

A megyei tanács közleménye szerint kedvező időjárási viszonyok mellett július 20-ig a Diferit munkatársai javítási, karbantartási munkálatot végeznek majd a Gombáspuszta–Szárazberek, az Ákos–Gyöngy–Magyargéres–Erdőd, a Nagykároly–Kaplony, a máramarosi megyehatár–Bábca–Rákosterebes–Nántű–196-os megyei út, a Pusztadaróc–Lázári–Batiz, az Avasújváros–Rózsapallag–Kőszegremete, a Bujánháza–Tartolc–Komorzán, a 19-es országút–Csonkaitanya–Szatmárhegy–Meddes és a Halmi–Tamásváralja–Batarcs–Ugocsakomlós–Avaspatak–Nagytarna útszakaszokon. A Tehnic Asist ezen a héten folytatja a munkálatokat a Szatmárnémeti–Homoród–Bükkszoldobágy–Béltekhodos útszakaszon, míg az Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Rt. munkatársai a Tasnád–Királydaróc–Nagymadarász, illetve a Tasnád–Tasnádszántó–Mezőterem–Nagykároly–Börvely útszakaszon végeznek modernizálási munkálatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...