Javában zajlik az idei Félsziget
Utoljára módositva: 2014-05-29 17:45:06

A román Vita de vie és az Anima Sound System koncertjével kezdődött csütörtök este a 11. Félsziget fesztivál a Kolozsvár melletti Gorbó-völgyben, mely idén több szempontból is megújult.

Balázsi Pál Előd, a fesztivál kommunikációs igazgatója elmondta, a kolozsvári helyszín egy új kezdetet jelent a szervezők számára is, és arra készülnek, hogy minden szempontból sikerül megújítani a rendezvényt. A fesztivált az elmúlt tíz évben Marosvásárhelyen tartották. „A Félszigeten meg akarjuk tanítani a résztvevőket, hogy miként kell civilizáltan és toleránsan élni egy társadalomban, tisztelni a környezetet” — mondta Bodor László fesztiváligazgató, aki szerint a Gorbó völgyi Félszigeten egy “mini-Kolozsvárt” építettek fel. “Tisztában vagyunk azzal, amit a marosvásárhelyi Vikendtelep jelentett a fesztiválozóknak, és azzal is, hogy ez itt hiányzik. De az vigasztal, hogy más, nagy nyugat-európai fesztiváloknak sincs strandjuk. Igyekeztünk annyi programot beiktatni, hogy bőven legyen mivel elfoglalnia magát annak is, aki egész nap itt tartózkodik, sátorral érkezett” — mondta Bodor László.

Balázsi Pál Előd tájékoztatása szerint a fesztivál négy napja alatt tíz helyszínen mintegy 140 együttes és DJ lép fel. Csütörtökön többek között Paul Kalkbrenner, pénteken Emir Kusturica zenélt, szombaton pedig Pete Tong és a Modestep lép színpadra. A magyar zenekarok közül az Akkezdet Phiai vasárnapi koncertjét emelte ki a fesztivál kommunikációs igazgatója. Mint megjegyezte, ezt a koncertet az erdélyi slam poetry-bajnokság döntőjével kötötték össze. A bajnokság négy erdélyi városban tartott előválogatóit nagy érdeklődés övezte — tette hozzá. A magyar fellépők közül az Intim Torna Illegál, Ganxsta Zolee és a Kartel, illetve Sterbinszky koncertjét említette még a főszervező.

[ohballada-1]

Balázsi Pál Előd elmondta, a fesztivál idei költségvetése 700 ezer euró, ennek hatvan százalékát sikerült támogatóktól megszerezni. A kommunikációs igazgató hozzátette, tavaly négy nap alatt 79 ezer látogatója volt a marosvásárhelyi fesztiválnak. Az idei számok attól függenek, hogy a rendezvény milyen mértékben mozgatja meg a kolozsvári fiatalokat.

A Félszigetről élőben ifj. Deák Endre tudósít, írásait és a helyszínen készült képeket IDE kattintva nézheti meg!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...