Javítanák a bölcsődei ellátás minőségét
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:44:01

Bár a nyár folyamán nem sikerült előrelépéseket tenni a meglévő nagykárolyi bölcsőde esetében, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Várna Levente reméli, a következő hetekben lesz haladás.

„A meglévő nagykárolyi bölcsőde felújítása és megújítása továbbra is folyamatban van. Habár nyáron nem történt semmi, most úgy alakult, hogy van némi pénzalap a munkálatok folytatására. Talán emlékeznek rá, tavaly levertük a nedves falrészről a vakolatot, az remélhetőleg alaposan kiszáradt, így ott tovább folytatódik a munka. Nem fogjuk tudni befejezni ezt a munkát, viszont a tervezett új épületrészt hozzáépítjük a már meglévőhöz és a külső tatarozás, a tető helyreállítása is bele fog férni az anyagi keretünkbe. Ugyanakkor elmondanám azt is, hogy információim szerint a hétvégén átadott református óvoda épületében bölcsődei foglalkozás is indul majd, vélhetően jövőre. Így a meglévő ötven bölcsődei hely mellé tovább 22 csatolható, így 77 gyermek számára tudunk ellátást biztosítani. Megpróbáljuk rendezni a jogi helyzetét az 1-es általános iskola mellett található óvoda épületének. Elég rossz állapotban van ez az intézmény, azonban amíg nem tartozik a nagykárolyi önkormányzat fennhatósága alá, addig nem tudunk pályázatot készíteni a felújításra, fejlesztésre. Reméljük, hogy kormányhatározattal megkaphatjuk az épületet és akkor történhet némi előrelépés” — mondta Várna.

„A régi 5-ös számú, a Teremi úti óvoda épületével is vannak terveink, ez egy viszonylag rendben lévő ingatlan, a fűtés és az udvar is jó állapotban van. Ide költözik, várhatóan januártól, tanácsi határozat értelmében a Down Alapítvány, két helyiségbe, illetve a Szatmár Megyei Tanácshoz tartozó, speciális foglalkozást igénylő gyermekekkel foglalkozó osztály, mely jelenleg a 2-es számú iskola óvodájában található. Nincsenek ott jól, kicsik az osztálytermek ezeknek a gyermekeknek. Ahhoz viszont, hogy a Teremi úti épületbe hozzuk őket, átalakításokat kell végeznünk, rámpákat kialakítani, az illemhelyeket, mellékhelyiségeket is módosítanunk kell. Az épületre ráférne egy tetőcsere is, s ehhez a munkához kértük a Szatmár Megyei Tanács segítségét is, hiszen ez az épület hozzájuk tartozik. Nem csak nagykárolyi gyermekek vannak itt, hanem zömében a környéki falvakról származóak is, így mindenképpen jól jönne számunkra a megyei szintű segítség” — magyarázta az igazgató.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...