Javítanák a bölcsődei ellátás minőségét
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:44:01

Bár a nyár folyamán nem sikerült előrelépéseket tenni a meglévő nagykárolyi bölcsőde esetében, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Várna Levente reméli, a következő hetekben lesz haladás.

„A meglévő nagykárolyi bölcsőde felújítása és megújítása továbbra is folyamatban van. Habár nyáron nem történt semmi, most úgy alakult, hogy van némi pénzalap a munkálatok folytatására. Talán emlékeznek rá, tavaly levertük a nedves falrészről a vakolatot, az remélhetőleg alaposan kiszáradt, így ott tovább folytatódik a munka. Nem fogjuk tudni befejezni ezt a munkát, viszont a tervezett új épületrészt hozzáépítjük a már meglévőhöz és a külső tatarozás, a tető helyreállítása is bele fog férni az anyagi keretünkbe. Ugyanakkor elmondanám azt is, hogy információim szerint a hétvégén átadott református óvoda épületében bölcsődei foglalkozás is indul majd, vélhetően jövőre. Így a meglévő ötven bölcsődei hely mellé tovább 22 csatolható, így 77 gyermek számára tudunk ellátást biztosítani. Megpróbáljuk rendezni a jogi helyzetét az 1-es általános iskola mellett található óvoda épületének. Elég rossz állapotban van ez az intézmény, azonban amíg nem tartozik a nagykárolyi önkormányzat fennhatósága alá, addig nem tudunk pályázatot készíteni a felújításra, fejlesztésre. Reméljük, hogy kormányhatározattal megkaphatjuk az épületet és akkor történhet némi előrelépés” — mondta Várna.

„A régi 5-ös számú, a Teremi úti óvoda épületével is vannak terveink, ez egy viszonylag rendben lévő ingatlan, a fűtés és az udvar is jó állapotban van. Ide költözik, várhatóan januártól, tanácsi határozat értelmében a Down Alapítvány, két helyiségbe, illetve a Szatmár Megyei Tanácshoz tartozó, speciális foglalkozást igénylő gyermekekkel foglalkozó osztály, mely jelenleg a 2-es számú iskola óvodájában található. Nincsenek ott jól, kicsik az osztálytermek ezeknek a gyermekeknek. Ahhoz viszont, hogy a Teremi úti épületbe hozzuk őket, átalakításokat kell végeznünk, rámpákat kialakítani, az illemhelyeket, mellékhelyiségeket is módosítanunk kell. Az épületre ráférne egy tetőcsere is, s ehhez a munkához kértük a Szatmár Megyei Tanács segítségét is, hiszen ez az épület hozzájuk tartozik. Nem csak nagykárolyi gyermekek vannak itt, hanem zömében a környéki falvakról származóak is, így mindenképpen jól jönne számunkra a megyei szintű segítség” — magyarázta az igazgató.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...