Javítanák a bölcsődei ellátás minőségét
Utoljára módositva: 2018-09-12 09:44:01

Bár a nyár folyamán nem sikerült előrelépéseket tenni a meglévő nagykárolyi bölcsőde esetében, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője, Várna Levente reméli, a következő hetekben lesz haladás.

„A meglévő nagykárolyi bölcsőde felújítása és megújítása továbbra is folyamatban van. Habár nyáron nem történt semmi, most úgy alakult, hogy van némi pénzalap a munkálatok folytatására. Talán emlékeznek rá, tavaly levertük a nedves falrészről a vakolatot, az remélhetőleg alaposan kiszáradt, így ott tovább folytatódik a munka. Nem fogjuk tudni befejezni ezt a munkát, viszont a tervezett új épületrészt hozzáépítjük a már meglévőhöz és a külső tatarozás, a tető helyreállítása is bele fog férni az anyagi keretünkbe. Ugyanakkor elmondanám azt is, hogy információim szerint a hétvégén átadott református óvoda épületében bölcsődei foglalkozás is indul majd, vélhetően jövőre. Így a meglévő ötven bölcsődei hely mellé tovább 22 csatolható, így 77 gyermek számára tudunk ellátást biztosítani. Megpróbáljuk rendezni a jogi helyzetét az 1-es általános iskola mellett található óvoda épületének. Elég rossz állapotban van ez az intézmény, azonban amíg nem tartozik a nagykárolyi önkormányzat fennhatósága alá, addig nem tudunk pályázatot készíteni a felújításra, fejlesztésre. Reméljük, hogy kormányhatározattal megkaphatjuk az épületet és akkor történhet némi előrelépés” — mondta Várna.

„A régi 5-ös számú, a Teremi úti óvoda épületével is vannak terveink, ez egy viszonylag rendben lévő ingatlan, a fűtés és az udvar is jó állapotban van. Ide költözik, várhatóan januártól, tanácsi határozat értelmében a Down Alapítvány, két helyiségbe, illetve a Szatmár Megyei Tanácshoz tartozó, speciális foglalkozást igénylő gyermekekkel foglalkozó osztály, mely jelenleg a 2-es számú iskola óvodájában található. Nincsenek ott jól, kicsik az osztálytermek ezeknek a gyermekeknek. Ahhoz viszont, hogy a Teremi úti épületbe hozzuk őket, átalakításokat kell végeznünk, rámpákat kialakítani, az illemhelyeket, mellékhelyiségeket is módosítanunk kell. Az épületre ráférne egy tetőcsere is, s ehhez a munkához kértük a Szatmár Megyei Tanács segítségét is, hiszen ez az épület hozzájuk tartozik. Nem csak nagykárolyi gyermekek vannak itt, hanem zömében a környéki falvakról származóak is, így mindenképpen jól jönne számunkra a megyei szintű segítség” — magyarázta az igazgató.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...