Javítják a lázári utat
Utoljára módositva: 2019-04-22 16:24:49

Múlt hét végén terepbejárást tartottak a Diferit emberei, hétfőn pedig el is kezdték kijavítani a Lázárit Szatmárnémetivel összekötő 194-es megyei út gödrökkel teli másfél kilométeres szakaszát.

Az útnak ez a része katasztrofális állapotban van azóta, hogy 2013-ban megépült a kamionút és a teherautó-tranzit ezen keresztül kerüli el Szatmárnémeti északi részét. Újra és újra tele van gödrökkel, néha olyan mértékben, hogy fokozottan balesetveszélyes, pedig időközönként újra megjavítják hol alaposabban, hol kevésbé alaposan. A gond az úttal az, hogy annak idején személyautó-forgalom számára készült, ezért nem bírja el a kamionok jelentette terhelést. Az utat az fogja megmenteni a folyamatos felületromlástól, ha elkészül a körgyűrű, akkor a problémás szakasza is csak személyautó-forgalmat látna el, a kamionok kikerülhetnék Szatmárnémetit az elterelőúton. A munkát húsvéthétfőn kezdték, legalább egy nap erejéig kihasználva a magyarországi kamionstop jelentette forgalom-csökkenést, a helyszínen dolgozó munkások szerint egy hétig kell szakaszosan félsávos lezárásra számítani, ortodox húsvétra befejeznék a gödörtömést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...