Javítják a lázári utat
Utoljára módositva: 2019-04-22 16:24:49

Múlt hét végén terepbejárást tartottak a Diferit emberei, hétfőn pedig el is kezdték kijavítani a Lázárit Szatmárnémetivel összekötő 194-es megyei út gödrökkel teli másfél kilométeres szakaszát.

Az útnak ez a része katasztrofális állapotban van azóta, hogy 2013-ban megépült a kamionút és a teherautó-tranzit ezen keresztül kerüli el Szatmárnémeti északi részét. Újra és újra tele van gödrökkel, néha olyan mértékben, hogy fokozottan balesetveszélyes, pedig időközönként újra megjavítják hol alaposabban, hol kevésbé alaposan. A gond az úttal az, hogy annak idején személyautó-forgalom számára készült, ezért nem bírja el a kamionok jelentette terhelést. Az utat az fogja megmenteni a folyamatos felületromlástól, ha elkészül a körgyűrű, akkor a problémás szakasza is csak személyautó-forgalmat látna el, a kamionok kikerülhetnék Szatmárnémetit az elterelőúton. A munkát húsvéthétfőn kezdték, legalább egy nap erejéig kihasználva a magyarországi kamionstop jelentette forgalom-csökkenést, a helyszínen dolgozó munkások szerint egy hétig kell szakaszosan félsávos lezárásra számítani, ortodox húsvétra befejeznék a gödörtömést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...