Javuló életkörülmények Tasnádon
Utoljára módositva: 2018-06-19 13:56:07

Tasnádon a város helyi tanácsa jelentős hangsúlyt helyez az infrastruktúra kiépítésére és a lakosság életkörülményeinek a javítására — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester.

Tasnádon befejezés előtt áll az infrastruktúra kiépítése, ami nem csak a lakosság kényelmét szolgálja majd, a modernizált utak megkönnyítik a közlekedést, és a város arculata is megváltozik — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester. A tasnádiaknak sikerült úgy elosztaniuk a költségvetési összeget, hogy jusson elegendő pénz az útjavítások befejezéséhez. Ott, ahol sok az utcákon a kátyú, elvégzik a javítási munkálatokat, parkoló készül a turisztikai részen, egy parkolót leaszfaltoznak a városban, amire azért van szükség, hogy az autósok ne álljanak meg tilosban vagy olyan helyeken, ahol akadályozzák a forgalmat. A polgármester arról is beszélt, hogy nagy szükség van az iskolák felújítására és a sportpályák modernizálására. A sportpályák nagy része eléggé rossz állapotban van, ezeket szeretnék olyan állapotba hozni, hogy ne csak a tornaórákat tarthassák meg rajtuk, hanem legyenek alkalmasak szabadidős foglalkozásokra is. A városban több helyen készülnek játszóterek, a strand külső részén pedig fitnesztermet szeretnének működtetni, ugyanis erre van igény.

A helyi tanács fontosnak tartja a város környékének a tisztán tartását is.

Ebben az évben tizenhárom kilométeres szakaszon tisztították ki a lefolyóárkot és patakokat a vízügyi igazgatósággal együtt, jövőre Érszakácsival közösen a Kekec-patak megtisztítása van tervbe véve, itt ki kell vágni a fákat a meder környékéről Érszakácsitól Érkávásig. A Csaholy-patak medrét már az elmúlt évben kitisztították, ha ez nem történt volna meg, most nagyobb problémák lehettek volna a nagy esőzések idején, ugyanis a visszamaradt víz így is sok helyen ellepett területeket. Nagyon sok szemetet és számtalan fajta hulladékot szállítanak illegálisan a patakok környékére, ezek akadályt képeznek, a víz nem tud elfolyni, és ellepi a környéket, magyarázta Grieb Csaba polgármester.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...