Javuló életkörülmények Tasnádon
Utoljára módositva: 2018-06-19 13:56:07

Tasnádon a város helyi tanácsa jelentős hangsúlyt helyez az infrastruktúra kiépítésére és a lakosság életkörülményeinek a javítására — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester.

Tasnádon befejezés előtt áll az infrastruktúra kiépítése, ami nem csak a lakosság kényelmét szolgálja majd, a modernizált utak megkönnyítik a közlekedést, és a város arculata is megváltozik — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester. A tasnádiaknak sikerült úgy elosztaniuk a költségvetési összeget, hogy jusson elegendő pénz az útjavítások befejezéséhez. Ott, ahol sok az utcákon a kátyú, elvégzik a javítási munkálatokat, parkoló készül a turisztikai részen, egy parkolót leaszfaltoznak a városban, amire azért van szükség, hogy az autósok ne álljanak meg tilosban vagy olyan helyeken, ahol akadályozzák a forgalmat. A polgármester arról is beszélt, hogy nagy szükség van az iskolák felújítására és a sportpályák modernizálására. A sportpályák nagy része eléggé rossz állapotban van, ezeket szeretnék olyan állapotba hozni, hogy ne csak a tornaórákat tarthassák meg rajtuk, hanem legyenek alkalmasak szabadidős foglalkozásokra is. A városban több helyen készülnek játszóterek, a strand külső részén pedig fitnesztermet szeretnének működtetni, ugyanis erre van igény.

A helyi tanács fontosnak tartja a város környékének a tisztán tartását is.

Ebben az évben tizenhárom kilométeres szakaszon tisztították ki a lefolyóárkot és patakokat a vízügyi igazgatósággal együtt, jövőre Érszakácsival közösen a Kekec-patak megtisztítása van tervbe véve, itt ki kell vágni a fákat a meder környékéről Érszakácsitól Érkávásig. A Csaholy-patak medrét már az elmúlt évben kitisztították, ha ez nem történt volna meg, most nagyobb problémák lehettek volna a nagy esőzések idején, ugyanis a visszamaradt víz így is sok helyen ellepett területeket. Nagyon sok szemetet és számtalan fajta hulladékot szállítanak illegálisan a patakok környékére, ezek akadályt képeznek, a víz nem tud elfolyni, és ellepi a környéket, magyarázta Grieb Csaba polgármester.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...