Javuló életkörülmények Tasnádon
Utoljára módositva: 2018-06-19 13:56:07

Tasnádon a város helyi tanácsa jelentős hangsúlyt helyez az infrastruktúra kiépítésére és a lakosság életkörülményeinek a javítására — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester.

Tasnádon befejezés előtt áll az infrastruktúra kiépítése, ami nem csak a lakosság kényelmét szolgálja majd, a modernizált utak megkönnyítik a közlekedést, és a város arculata is megváltozik — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester. A tasnádiaknak sikerült úgy elosztaniuk a költségvetési összeget, hogy jusson elegendő pénz az útjavítások befejezéséhez. Ott, ahol sok az utcákon a kátyú, elvégzik a javítási munkálatokat, parkoló készül a turisztikai részen, egy parkolót leaszfaltoznak a városban, amire azért van szükség, hogy az autósok ne álljanak meg tilosban vagy olyan helyeken, ahol akadályozzák a forgalmat. A polgármester arról is beszélt, hogy nagy szükség van az iskolák felújítására és a sportpályák modernizálására. A sportpályák nagy része eléggé rossz állapotban van, ezeket szeretnék olyan állapotba hozni, hogy ne csak a tornaórákat tarthassák meg rajtuk, hanem legyenek alkalmasak szabadidős foglalkozásokra is. A városban több helyen készülnek játszóterek, a strand külső részén pedig fitnesztermet szeretnének működtetni, ugyanis erre van igény.

A helyi tanács fontosnak tartja a város környékének a tisztán tartását is.

Ebben az évben tizenhárom kilométeres szakaszon tisztították ki a lefolyóárkot és patakokat a vízügyi igazgatósággal együtt, jövőre Érszakácsival közösen a Kekec-patak megtisztítása van tervbe véve, itt ki kell vágni a fákat a meder környékéről Érszakácsitól Érkávásig. A Csaholy-patak medrét már az elmúlt évben kitisztították, ha ez nem történt volna meg, most nagyobb problémák lehettek volna a nagy esőzések idején, ugyanis a visszamaradt víz így is sok helyen ellepett területeket. Nagyon sok szemetet és számtalan fajta hulladékot szállítanak illegálisan a patakok környékére, ezek akadályt képeznek, a víz nem tud elfolyni, és ellepi a környéket, magyarázta Grieb Csaba polgármester.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...