Javuló életkörülmények Tasnádon
Utoljára módositva: 2018-06-19 13:56:07

Tasnádon a város helyi tanácsa jelentős hangsúlyt helyez az infrastruktúra kiépítésére és a lakosság életkörülményeinek a javítására — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester.

Tasnádon befejezés előtt áll az infrastruktúra kiépítése, ami nem csak a lakosság kényelmét szolgálja majd, a modernizált utak megkönnyítik a közlekedést, és a város arculata is megváltozik — tájékoztatott Grieb Csaba polgármester. A tasnádiaknak sikerült úgy elosztaniuk a költségvetési összeget, hogy jusson elegendő pénz az útjavítások befejezéséhez. Ott, ahol sok az utcákon a kátyú, elvégzik a javítási munkálatokat, parkoló készül a turisztikai részen, egy parkolót leaszfaltoznak a városban, amire azért van szükség, hogy az autósok ne álljanak meg tilosban vagy olyan helyeken, ahol akadályozzák a forgalmat. A polgármester arról is beszélt, hogy nagy szükség van az iskolák felújítására és a sportpályák modernizálására. A sportpályák nagy része eléggé rossz állapotban van, ezeket szeretnék olyan állapotba hozni, hogy ne csak a tornaórákat tarthassák meg rajtuk, hanem legyenek alkalmasak szabadidős foglalkozásokra is. A városban több helyen készülnek játszóterek, a strand külső részén pedig fitnesztermet szeretnének működtetni, ugyanis erre van igény.

A helyi tanács fontosnak tartja a város környékének a tisztán tartását is.

Ebben az évben tizenhárom kilométeres szakaszon tisztították ki a lefolyóárkot és patakokat a vízügyi igazgatósággal együtt, jövőre Érszakácsival közösen a Kekec-patak megtisztítása van tervbe véve, itt ki kell vágni a fákat a meder környékéről Érszakácsitól Érkávásig. A Csaholy-patak medrét már az elmúlt évben kitisztították, ha ez nem történt volna meg, most nagyobb problémák lehettek volna a nagy esőzések idején, ugyanis a visszamaradt víz így is sok helyen ellepett területeket. Nagyon sok szemetet és számtalan fajta hulladékot szállítanak illegálisan a patakok környékére, ezek akadályt képeznek, a víz nem tud elfolyni, és ellepi a környéket, magyarázta Grieb Csaba polgármester.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...