Jazzhétvégét rendeznek Debrecenben
Utoljára módositva: 2016-04-27 10:13:01

Először rendeznek jazzhétvégét Debrecenben: pénteken és szombaton helyi jazzformációk mellett a Balázs Elemér Group koncertjére várják a közönséget.

 

Balázs Elemér Group

A rendezvénnyel szeretnének méltó emléket állítani a város egykori neves zongoristájának, az 1982. május 1-jén elhunyt Kiss Ernőnek – mondta Mohos Péter, a Debrecen Jazz Club elnöke a Debreceni Művelődési Központtal (DMK) és a városi önkormányzattal közösen szervezett koncertsorozat keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: Kiss Ernő az 1960-as években elsőként alapított a cívisvárosban jazzegyüttest, és a nevéhez fűződik az 1972 óta évente megrendezett Debreceni Jazz Napok ötlete.

Szentei Tamás, a helyi polgármesteri hivatal kulturális osztályvezetője emlékeztetett arra, hogy a Debreceni Jazz Napok ma már a város egyik nagyrendezvénye, amely tavaly – a borkarnevállal egy időben – több mint húszezer látogatót vonzott a Nagyerdőbe.

Szeretnék azonban, ha a műfaj még hangsúlyosabban lenne jelen Debrecen kulturális kínálatában, ezért hagyományteremtő szándékkal rendezik meg pénteken és szombaton az első debreceni jazzhétvégét – jegyezte meg.

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója elmondta: a találkozó első napján, pénteken a Balázs Elemér Group tart lemezbemutató koncertet a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának Liszt-termében.

Szombaton helyi jazzformációk – a Dessert Jazz Band, a Zakar Jazz Kvintett és a Szeptember Kvartett – lép a közönség elé két debreceni klubban.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...