Jegelve a teherforgalom Csanálosnál
Utoljára módositva: 2014-04-10 11:44:34

Egyelőre elakadt a Csanálos—Vállaj határátkelőnél érvényes súlykorlátozás feloldására irányuló kezdeményezés — a helyiek hallani sem akarnak a dologról, és a kormány részéről sem történtek intézkedések a tavalyi határozatot követően. Amint arról írtunk, a csanálosiak — beleértve a község elöljáróit — a sajtóból értesültek arról, hogy a kormány úgy döntött: feloldja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek számára fennálló korlátozást. Mivel semmiképp nem akartak ehhez hozzájárulni, tavaly ősszel a helyiek felkeresték Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektust, arra kérve, hogy ha teheti, akadályozza meg az intézkedés életbe léptetését. A kormánymegbízott lapunk érdeklődésére elmondta: tájékozódott ez ügyben, és azt a következtetést vonta le, hogy hiba volt a döntéshozók részéről az, hogy a helyi közösséget meg sem kérdezték az ügyben. Mint elmondta: kíváncsi lenne arra, hogy magyarországi részen hogyan állnak a kérdéshez, hiszen nincs értelme román oldalon sem feloldani a tilalmat, ha a szomszédban marad a korlátozás. „A kezdeményezés egyelőre jegelve van” — összegezte a kormánymegbízott. Mellau József csanálosi polgármester lapunknak elmondta: érdeklődött a határ másik oldalán is, a vállajiak pedig amellett, hogy szintén ellenzik a kezdeményezést, úgy tudják, a magyar kormány semmiféle ilyen jellegű határozatot nem hozott mindeddig. Az elöljáró szerint minden eszközt készek megragadni, hogy megakadályozzák a kamionforgalom átvezetését a településen, hiszen a teherkocsik nagymértékben zavarnák az embereket, és a régi házak sem valószínű, hogy kibírnák a járművek által keltett rezgést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...