Jegelve a teherforgalom Csanálosnál
Utoljára módositva: 2014-04-10 11:44:34

Egyelőre elakadt a Csanálos—Vállaj határátkelőnél érvényes súlykorlátozás feloldására irányuló kezdeményezés — a helyiek hallani sem akarnak a dologról, és a kormány részéről sem történtek intézkedések a tavalyi határozatot követően. Amint arról írtunk, a csanálosiak — beleértve a község elöljáróit — a sajtóból értesültek arról, hogy a kormány úgy döntött: feloldja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek számára fennálló korlátozást. Mivel semmiképp nem akartak ehhez hozzájárulni, tavaly ősszel a helyiek felkeresték Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektust, arra kérve, hogy ha teheti, akadályozza meg az intézkedés életbe léptetését. A kormánymegbízott lapunk érdeklődésére elmondta: tájékozódott ez ügyben, és azt a következtetést vonta le, hogy hiba volt a döntéshozók részéről az, hogy a helyi közösséget meg sem kérdezték az ügyben. Mint elmondta: kíváncsi lenne arra, hogy magyarországi részen hogyan állnak a kérdéshez, hiszen nincs értelme román oldalon sem feloldani a tilalmat, ha a szomszédban marad a korlátozás. „A kezdeményezés egyelőre jegelve van” — összegezte a kormánymegbízott. Mellau József csanálosi polgármester lapunknak elmondta: érdeklődött a határ másik oldalán is, a vállajiak pedig amellett, hogy szintén ellenzik a kezdeményezést, úgy tudják, a magyar kormány semmiféle ilyen jellegű határozatot nem hozott mindeddig. Az elöljáró szerint minden eszközt készek megragadni, hogy megakadályozzák a kamionforgalom átvezetését a településen, hiszen a teherkocsik nagymértékben zavarnák az embereket, és a régi házak sem valószínű, hogy kibírnák a járművek által keltett rezgést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...