Jelentkezhetnek a Nyilas Misik
Utoljára módositva: 2019-08-11 19:30:45

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület ösztöndíjpályázatára a jól tanuló, de szerény anyagiakkal rendelkező diákok jelentkezhetnek.

Nagyon sok olyan tehetséges magyar gyermek él Erdélyben, ezen belül Szatmár megyében is, aki továbbtanulna, ám körülményei akadályozzák abban, hogy anyanyelven tanulva bejuthasson középiskolába, majd felsőfokú oktatásba. Őket segíti a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület, amely idén is meghirdette a 2003 óta évente rendszeresen megjelent pályázati felhívását.

Olyan szülők/gyámok jelentkezhetnek, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2018/2019-es iskolai évben magyar nyelven tanult VI., VII., VIII., IX. vagy X. osztályban, és akik teljesítik a következő feltételeket: a család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 650 lejt; a szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven. Csak olyan szülők pályázhatnak, akiknek a gyermeke legalább 8,50-es tanulmányi átlagot ért el az előző tanévben. A pályázatok leadási határideje: augusztus 31.

Amennyiben a támogatók részéről a program számára felajánlott adomány folyamatossága lehetővé teszi, egy tanuló ösztöndíja havonta maximum 13 500 forintnak megfelelő támogatást jelent. Az ösztöndíjat magánszemélyek biztosítják, akik személyesen is figyelemmel követhetik a támogatott tanulók tanulmányi előmenetelét, illetve a családok szociális helyzetét. A cél az, hogy a legtehetségesebbek hátrányos helyzetük ellenére is eljuthassanak középiskolába, majd egyetemre.

Az egyesület kéri, hogy ne pályázzanak olyanok, akik rendezett, jó körülmények között élnek, mert ezzel visszaélnek a támogatók szándékával, és az igazán rászorulókat foszthatják meg a lehetőségtől. Ne pályázzanak vállalkozók, sem olyanok, akik iparosként vagy mezőgazdasági jövedelemből biztosítani tudják családjuk megélhetését!

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület munkájáról a www.nyilasmisi.ro oldalon olvashatók további információk, a pályázattal kapcsolatban pedig naponta 10 és 16 óra között a 0264–531153-as, a 0787–671137-es telefonszámokon vagy a nyilas_misi@yahoo.com e-mail-címen lehet érdeklődni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...