Jelentősen módosul a lakásprogram
Utoljára módositva: 2019-08-23 18:51:13

Átalakítják a már megszokott Első otthon programot: a családtámogatási program a jövőben az „Egy család, egy lakás” nevet viseli majd, és az elnevezésén túl sok újdonságot is tartalmaz.

„Befejeztük az Egy család, egy lakás program kapcsán kezdeményezett tárgyalásokat a Román Nemzeti Bank illetékeseivel. Ezek nyomán egy olyan programot sikerült elkészíteni, amely sokkal inkább megfelel az igényeknek, az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező lakosságot támogatva” — nyilatkozta Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. Az új otthonteremtési program a neve mellett több újítást is tartalmaz. A kormánygarancia arányát a hitel 50 százalékáról 80 százalékra emelik, ugyanakkor az állam átvállalja a kezelési költségeket, és jelentős kamatkedvezményeket nyújt a gyerekes családoknak, illetve a fogyatékkal élő személyeknek.

A kedvezményes hitelt olyan személyek, illetve házaspárok igényelhetik, akiknek a jövedelme nem haladja meg a havi nettó 4500 lejt. Az egy vagy több gyermeket nevelő családok esetében a család nettó havi jövedelmét az igényléskor 7000 lejben maximalizálták.

A megreformált program szerint a gyermekes családok jelentős kamatkedvezményt kapnak: az egy gyermeket nevelők számára 0,5 százalékponttal alacsonyabb kamatot számolnak fel, míg a kettő vagy több gyermeket nevelő családok 1 százalékos kamatkedvezményben részesülhetnek.

A kedvezményes jelzáloghitel-program keretében továbbra is 5 százalékos önrésszel kell rendelkezzen az igénylő, a kiszemelt lakás ára pedig nem haladhatja meg a 70 ezer eurót — természetesen lejben, ezt a Román Nemzeti Bank aznapi árfolyamán számolják ki, amikor a hiteligénylést benyújtják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...