Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-09-18 10:49:44

Nem hanyagságból nem javították meg eddig Szatmárnémetiben az új kórház és a Szamos piac közötti gyalogátkelőhöz felszerelt jelzőlámpát: a polgármesteri hivatali nyilatkozatok ellenére keddig nem volt érvényes szerződéssel rendelkező szemafor-karbantartó cég a városban.

Munkatársunk tegnapi megkeresése nyomán Luminiţa Surulescu, a közlekedési bizottság titkára elmondta, azért nem mozdította a füle botját sem senki a közlekedési lámpákra vonatkozó hibabejelentésekre, mert csak kedden kötötték meg azt a keretszerződést, ami lehetővé teszi a javítások elvégzését. Egy közbeszerzési procedúra nyomán a nagybányai székhelyű Electric Service Construct Kft. fogja a következő két évben karbantartani és adott esetben javítani a megyeszékhelyi szemaforokat. Surulescu szerint inkább karbantartásra, mintsem javításra szeretnének költeni az elkövetkező időszakban, a megelőzés lesz a dolga elsősorban a cég karbantartóinak. Az egyezség értelmében két héten belül szatmárnémeti kirendeltséget kell létrehoznia a cégnek a minél gyorsabb helyszínre érkezés érdekében, itt saját telefonszáma is lesz, amin a bejelentéseket meg lehet tenni. Amíg ez nem történik meg, addig továbbra is a polgármesteri hivatal 0261 807 566-os vagy a városi rendőrség 0361 919-es telefonszámán lehet szólni, ha valamelyik közlekedési lámpa nem működik.

A nagypiac és a Bila melletti gyalogátkelők lámpás irányításáról Surulescu biztató hírrel nem tudott szolgálni. Annak ellenére, hogy a városi közlekedési bizottság szükségesnek tartja a jelzőlámpák ide való elhelyezését, mégsem történt még meg az árajánlatkérési kiírás a városvezetés részéről. Biztonságosabb gyalogos-átkelés ezeken a helyeken idén még nem lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...