Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-09-18 10:49:44

Nem hanyagságból nem javították meg eddig Szatmárnémetiben az új kórház és a Szamos piac közötti gyalogátkelőhöz felszerelt jelzőlámpát: a polgármesteri hivatali nyilatkozatok ellenére keddig nem volt érvényes szerződéssel rendelkező szemafor-karbantartó cég a városban.

Munkatársunk tegnapi megkeresése nyomán Luminiţa Surulescu, a közlekedési bizottság titkára elmondta, azért nem mozdította a füle botját sem senki a közlekedési lámpákra vonatkozó hibabejelentésekre, mert csak kedden kötötték meg azt a keretszerződést, ami lehetővé teszi a javítások elvégzését. Egy közbeszerzési procedúra nyomán a nagybányai székhelyű Electric Service Construct Kft. fogja a következő két évben karbantartani és adott esetben javítani a megyeszékhelyi szemaforokat. Surulescu szerint inkább karbantartásra, mintsem javításra szeretnének költeni az elkövetkező időszakban, a megelőzés lesz a dolga elsősorban a cég karbantartóinak. Az egyezség értelmében két héten belül szatmárnémeti kirendeltséget kell létrehoznia a cégnek a minél gyorsabb helyszínre érkezés érdekében, itt saját telefonszáma is lesz, amin a bejelentéseket meg lehet tenni. Amíg ez nem történik meg, addig továbbra is a polgármesteri hivatal 0261 807 566-os vagy a városi rendőrség 0361 919-es telefonszámán lehet szólni, ha valamelyik közlekedési lámpa nem működik.

A nagypiac és a Bila melletti gyalogátkelők lámpás irányításáról Surulescu biztató hírrel nem tudott szolgálni. Annak ellenére, hogy a városi közlekedési bizottság szükségesnek tartja a jelzőlámpák ide való elhelyezését, mégsem történt még meg az árajánlatkérési kiírás a városvezetés részéről. Biztonságosabb gyalogos-átkelés ezeken a helyeken idén még nem lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...