Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:35:38

A szerződés lejárta miatt nincs közúti fényjelzőket karbantartó cég Szatmárnémetiben.

 

A Crinului-sarok: a város egyik legforgalmasabb jelzőlámpás kereszteződése

A szatmárnémeti jelzőlámpákat és közúti fényjelzőket karbantartó céggel lejárt a városvezetés szerződése, újat viszont még nem kötöttek, így ma nincs ki megjavítsa, be- vagy átállítsa azokat. Most jelent meg a közbeszerzési kiírás a városháza honlapján, azonban legkevesebb egy hónapnak kell eltelnie addig, amíg nyertese is lesz ennek, addig pedig nincs cég, amelyik szemafort telepítsen vagy javítson. Pedig egy korábbi közlekedésbiztonsági döntés értelmében már hónapok óta jelzőlámpának kellene üzemelnie a Martirilor Deportaţi utcában, szemben a piac bejáratával.

 

Hónapok kérdése

 

Lenne dolga a jelzőlámpa-karbantartónak a Láncos-templom előtti kereszteződésben is, itt volt ugyanis egy olyan ötlete a városban járt Jörg Karnapp közlekedési mérnöknek, hogy a gyalogosoknak adott zöld jelzés átprogramozásával javítani lehetne egy kicsit a Iuliu Maniu utcáról balra kanyarodni akarók gondján.

A pályázati kiírás szerint a szatmárnémeti városvezetés évi nettó ötszázhatvanezer lejből képzeli el a jelzőlámparendszer működtetését, az összegben és az elvárások között nem szerepel jelzőlámpák és fényjelzők beszerzése, azt külön keretből oldja majd meg a városvezetés. A romániai közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően sajnos ebben az esetben is a munkát az a cég fogja megnyerni, amelyik a legkevesebbért vállalja a munkát, ami miatt félő, hogy sok kívánnivalót fog hagyni maga után az elvégzett szolgáltatás.

Az érdekelt cégek ajánlatait augusztus ötödikéig fogadja a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó irodája. Ezután, az ilyenkor szokásos előírások értelmében, még akár három hónap is eltelhet, míg a keretszerződésben foglaltaknak megfelelően megbízást kap az új cég.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...