Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:35:38

A szerződés lejárta miatt nincs közúti fényjelzőket karbantartó cég Szatmárnémetiben.

 

A Crinului-sarok: a város egyik legforgalmasabb jelzőlámpás kereszteződése

A szatmárnémeti jelzőlámpákat és közúti fényjelzőket karbantartó céggel lejárt a városvezetés szerződése, újat viszont még nem kötöttek, így ma nincs ki megjavítsa, be- vagy átállítsa azokat. Most jelent meg a közbeszerzési kiírás a városháza honlapján, azonban legkevesebb egy hónapnak kell eltelnie addig, amíg nyertese is lesz ennek, addig pedig nincs cég, amelyik szemafort telepítsen vagy javítson. Pedig egy korábbi közlekedésbiztonsági döntés értelmében már hónapok óta jelzőlámpának kellene üzemelnie a Martirilor Deportaţi utcában, szemben a piac bejáratával.

 

Hónapok kérdése

 

Lenne dolga a jelzőlámpa-karbantartónak a Láncos-templom előtti kereszteződésben is, itt volt ugyanis egy olyan ötlete a városban járt Jörg Karnapp közlekedési mérnöknek, hogy a gyalogosoknak adott zöld jelzés átprogramozásával javítani lehetne egy kicsit a Iuliu Maniu utcáról balra kanyarodni akarók gondján.

A pályázati kiírás szerint a szatmárnémeti városvezetés évi nettó ötszázhatvanezer lejből képzeli el a jelzőlámparendszer működtetését, az összegben és az elvárások között nem szerepel jelzőlámpák és fényjelzők beszerzése, azt külön keretből oldja majd meg a városvezetés. A romániai közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően sajnos ebben az esetben is a munkát az a cég fogja megnyerni, amelyik a legkevesebbért vállalja a munkát, ami miatt félő, hogy sok kívánnivalót fog hagyni maga után az elvégzett szolgáltatás.

Az érdekelt cégek ajánlatait augusztus ötödikéig fogadja a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó irodája. Ezután, az ilyenkor szokásos előírások értelmében, még akár három hónap is eltelhet, míg a keretszerződésben foglaltaknak megfelelően megbízást kap az új cég.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...