Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:35:38

A szerződés lejárta miatt nincs közúti fényjelzőket karbantartó cég Szatmárnémetiben.

 

A Crinului-sarok: a város egyik legforgalmasabb jelzőlámpás kereszteződése

A szatmárnémeti jelzőlámpákat és közúti fényjelzőket karbantartó céggel lejárt a városvezetés szerződése, újat viszont még nem kötöttek, így ma nincs ki megjavítsa, be- vagy átállítsa azokat. Most jelent meg a közbeszerzési kiírás a városháza honlapján, azonban legkevesebb egy hónapnak kell eltelnie addig, amíg nyertese is lesz ennek, addig pedig nincs cég, amelyik szemafort telepítsen vagy javítson. Pedig egy korábbi közlekedésbiztonsági döntés értelmében már hónapok óta jelzőlámpának kellene üzemelnie a Martirilor Deportaţi utcában, szemben a piac bejáratával.

 

Hónapok kérdése

 

Lenne dolga a jelzőlámpa-karbantartónak a Láncos-templom előtti kereszteződésben is, itt volt ugyanis egy olyan ötlete a városban járt Jörg Karnapp közlekedési mérnöknek, hogy a gyalogosoknak adott zöld jelzés átprogramozásával javítani lehetne egy kicsit a Iuliu Maniu utcáról balra kanyarodni akarók gondján.

A pályázati kiírás szerint a szatmárnémeti városvezetés évi nettó ötszázhatvanezer lejből képzeli el a jelzőlámparendszer működtetését, az összegben és az elvárások között nem szerepel jelzőlámpák és fényjelzők beszerzése, azt külön keretből oldja majd meg a városvezetés. A romániai közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően sajnos ebben az esetben is a munkát az a cég fogja megnyerni, amelyik a legkevesebbért vállalja a munkát, ami miatt félő, hogy sok kívánnivalót fog hagyni maga után az elvégzett szolgáltatás.

Az érdekelt cégek ajánlatait augusztus ötödikéig fogadja a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó irodája. Ezután, az ilyenkor szokásos előírások értelmében, még akár három hónap is eltelhet, míg a keretszerződésben foglaltaknak megfelelően megbízást kap az új cég.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...