Jelzőlámpa-ügy
Utoljára módositva: 2014-07-17 09:35:38

A szerződés lejárta miatt nincs közúti fényjelzőket karbantartó cég Szatmárnémetiben.

 

A Crinului-sarok: a város egyik legforgalmasabb jelzőlámpás kereszteződése

A szatmárnémeti jelzőlámpákat és közúti fényjelzőket karbantartó céggel lejárt a városvezetés szerződése, újat viszont még nem kötöttek, így ma nincs ki megjavítsa, be- vagy átállítsa azokat. Most jelent meg a közbeszerzési kiírás a városháza honlapján, azonban legkevesebb egy hónapnak kell eltelnie addig, amíg nyertese is lesz ennek, addig pedig nincs cég, amelyik szemafort telepítsen vagy javítson. Pedig egy korábbi közlekedésbiztonsági döntés értelmében már hónapok óta jelzőlámpának kellene üzemelnie a Martirilor Deportaţi utcában, szemben a piac bejáratával.

 

Hónapok kérdése

 

Lenne dolga a jelzőlámpa-karbantartónak a Láncos-templom előtti kereszteződésben is, itt volt ugyanis egy olyan ötlete a városban járt Jörg Karnapp közlekedési mérnöknek, hogy a gyalogosoknak adott zöld jelzés átprogramozásával javítani lehetne egy kicsit a Iuliu Maniu utcáról balra kanyarodni akarók gondján.

A pályázati kiírás szerint a szatmárnémeti városvezetés évi nettó ötszázhatvanezer lejből képzeli el a jelzőlámparendszer működtetését, az összegben és az elvárások között nem szerepel jelzőlámpák és fényjelzők beszerzése, azt külön keretből oldja majd meg a városvezetés. A romániai közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően sajnos ebben az esetben is a munkát az a cég fogja megnyerni, amelyik a legkevesebbért vállalja a munkát, ami miatt félő, hogy sok kívánnivalót fog hagyni maga után az elvégzett szolgáltatás.

Az érdekelt cégek ajánlatait augusztus ötödikéig fogadja a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó irodája. Ezután, az ilyenkor szokásos előírások értelmében, még akár három hónap is eltelhet, míg a keretszerződésben foglaltaknak megfelelően megbízást kap az új cég.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...