Jézus családja és a mi családunk
Utoljára módositva: 2019-09-04 10:47:41

A Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközségben augusztus 26–28. között negyedik alkalommal került sor a vakációs bibliahétre, amely tartalmas időtöltésre adott lehetőséget a gyerekeknek a nyár végén. Az alkalmakon közel 25 jókedvű lutheránus és unitárius gyerek vett részt. Jézus családjáról beszélgettünk: első nap Dávid királyról, akiről az evangéliumokban úgy olvasunk mint Jézus „apjáról”, Pálffy Anna-Mária unitárius lelkésznő elismételte a gyerekekkel Dávid élettörténetét, majd elmagyarázta, mit jelent a „Jézus, Dávid fia” szófordulat. Második nap Zakariáról, Erzsébetről és Keresztelő Jánosról — Jézus közeli rokonairól — beszélgettünk, majd harmadik nap Jézus földi szüleiről: Józsefről, Máriáról és Jézus testvéreiről. Párhuzamosan a bibliai történetekkel saját családunkról is sokat beszélgettünk: megbeszéltük, hogy kikből tevődhet össze egy család, mi a feladata, célja a családnak, miért van a család stb. Természetesen mindennap énekeltünk két ügyes gitáros — Veszprémi Krisztina és Rédai Ádám — segítségével, barkácsoltunk, játszottunk és közösen vacsoráztunk. Utolsó este tábortüzet raktunk, körbeültük, és Isten nagy családjaként együtt hosszasan énekeltünk. Különleges élmény volt.

Szombat délután a lutheránus imaházban, a szülők jelenlétében előadták a gyerekek a héten tanult énekeket, majd a házasság fontosságáról, férfi és nő kapcsolatáról, a házasságon belüli nehézségekről és azok orvoslásáról szólt Isten igehirdetésben a felnőttekhez. Ezt követően jótékonysági koncertre került sor, amelyen a Szegletkő dicsőítő együttes tagjai Barna Tomi gyógykezelésének a támogatására gyűjtést rendeztek. A Szegletkő dicsőítő együttessel az a célunk, hogy evangelizáljunk — minél tágabb körben szeretnénk eljuttatni az örömüzenetet, hogy éneklés által is dicsőítsük Istent, és bajba jutott családokat, személyeket segítsünk adománygyűjtés által.

Hálás köszönet azon szülőknek, akik idén elhozták gyerekeiket, és köszönet az összegyűjtött adományokért. Az Úr óvja családunkat, fűzze szorosabbra a házastársak kötelékét, és gyógyítsa meg a kis Tomit, akiért továbbra is imádkozunk!

Az alkalmak megszervezése a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

Illyés Sándor lutheránus lelkipásztor

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mi a véleményed a határátkelőkön nemrégiben kialakult helyzetről?
Kész idegbaj, valamit tenni kell!
Meg kell oldani, hogy az itt lakók ne a külföldiek miatt szoruljanak háttérbe
Nem indulok útnak ezekben a napokban
Csendben kivárom a sorom
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...