Jó hangulatú volt az I. nagykárolyi baba-mama börze
Utoljára módositva: 2014-04-28 10:39:31

Április 26-án zajlott az I. nagykárolyi baba-mama börze. A kezdeményezés iránt már a kapunyitástól kezdve nagy volt az érdeklődés. A börzével a szervezőknek az volt a céljuk, hogy Nagykárolyban is meghonosítsák ezt a külföldön igen népszerű rendezvényt.

 

A helyszínen tapasztalt visszajelzések azt mutatták, hogy az anyukák jónak találták a klubos kezdeményezést

Szombaton került lebonyolításra a nagykárolyi Baba-mama Klub és a Pro Villa Karul Egyesület által közösen szervezett baba-mama börze. A nagykárolyi klubos anyukák szeretnék Nagykárolyban is meghonosítani a külföldön, illetve a nagyobb városokban immár nagy népszerűségnek örvendő, hasonló jellegű börzéket. Ezeken az rendezvényeken a részvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az időközben feleslegessé vált, de mások által még használható gyermekholmikat, kismamaruhákat értékesítsék, illetve csereberéljék egymás között.

A szombati rendezvény iránt már a kapunyitástól kezdve nagy volt az érdeklődés. Sorra jöttek a nézelődők, esetleges vásárlók, akik között szép számban akadtak kismamák és kispapák is. Igen sokan gyermekükkel érkeztek, akiket óvónők vártak egy külön erre az alkalomra kialakított gyereksarokban, ahol játszani lehetett és arcfestést is végeztek.

A börzén három cég is képviseltette magát. Ezek mindegyike kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosított a helyszínen, a tagsági kártyával rendelkező klubos anyukák pedig további árkedvezményes vásárlásokat bonyolíthattak le. A Baba-mama Klub főtámogatója, a Digitalis Gyógyszertár képviselői gyermekgondozási termékeiket mutatták be, a HOKI-DECOM Kft. és a Retro-Libris Kft. képviselői szintén számos termékkel érkeztek. Előbbiek babaruhákat, cipőket értékesítenek, míg utóbbi cég gyermekkönyveket, kifestőkönyveket forgalmaz többek között. Az esemény 14 óráig tartott, közben tombolasorsolás is zajlott, melyen értékes vásárlási utalványok és ajándéktárgyak találtak gazdára, a jelen lévő cégek felajánlásával. Gödri Réka és az általa működtetett Wrapmama’s Shop is értékes vásárlási utalványokat ajánlott fel, melyeket szintén kisorsoltak.

Gindele Pásztor Enikőt és Székely Rékát, a börze két fő szervezőjét arról kérdeztük, lesz-e folytatása a rendezvénynek, hiszen úgy tűnik, igény mutatkozik rá. Elmondták, felmerült egy őszi börze szervezésének a gondolata is, de egyelőre arra törekszenek, hogy az első bababörzét kiértékeljék együtt, majd a résztvevőktől érkező visszajelzések alapján azzal a céllal, hogy a jövőben még jobban sikerüljenek a hasonló kezdeményezések.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...