Jó hónapot zárt az autópiac
Utoljára módositva: 2019-11-19 20:21:39

Romániában alakult a legdinamikusabban az autópiac októberben — jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) kimutatása szerint az Európai Unióban (EU) és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA – Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc) országaiban októberben átlagosan 8,6%-kal nőtt az új autók eladása a tavalyi esztendő azonos időszakához képest, a legdinamikusabb növekedést, évi 58,1%-ot Romániában jegyezték.

Az EU és az EFTA országaiban 1,214 millió gépkocsit írtak be a forgalomba idén októberben, míg egy évvel ezelőtt ez a szám 1,083 millió volt.

A forgalomba beírt új autók száma szinte az összes EU-országban megnőtt, kivéve Ciprust és az Egyesült Királyságot. Az öt nagy piac közül négy szilárd növekedést mutatott, élén Németországgal (12,7%), majd Franciaország (8,7%), Olaszország (6,7%) és Spanyolország (6,3%) következik, míg az Egyesült Királyságban 6,7%-os csökkenést regisztráltak.

Romániában 10 649 autót regisztráltak 2019 októberében, azaz 58,1%-kal többet, mint tavaly októberben (6736 egység). Ebben az évben az első 10 hónapban 134 698 autót írtak be a forgalomba Romániában, ami 18,9%-kal több, mint az előző év azonos időszakában, míg az európai autópiac 0,7%-os csökkenést regisztrált az év első tíz hónapjában.

A nagy autógyártók esetében októberre a Volkswagen autók iránti kereslet jelentősen megnőtt, 29%-kal emelkedett, majd a Renault következik, amelynek az eladásai októberben 15,8%-kal nőttek. Októberben 40 687 új Daciát adtak el Európában, ez 7,8%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...