Jó ütemben halad a zárda felújítása
Utoljára módositva: 2014-06-20 17:23:11

Az Apaserv munkásai a napokban csatlakoztatták az ivóvíz- és szennyvízhálózatra a nagykárolyi zárda felújítás alatt álló épületét.

 

Amint arról már korábban beszámoltunk, egy európai uniós pályázat keretében a nagykárolyi piarista nővérek felújítják a helyi polgármesteri hivatallal szemben található zárdaiskola épületét, amelyben családtípusú gyermekotthont kívánnak működtetni. A munkálatok jó ütemben haladnak, a napokban került sor a létesítmény ivóvíz- és szennyvízrendszerre való csatlakoztatására.

A megyei vízszolgáltató munkatársai az elmúlt napokban fúrásokat végeztek az épület előtt elhaladó utcán, viszont, amint megtudtuk, a talaj rossz minősége miatt ezek a fúrások folyamatosan beomlottak, így arra kényszerültek, hogy feltörjék az úttestet a cél érdekében. Csütörtökön így az utca egyik oldala, pénteken pedig a másik oldala került lezárásra. Mindez természetesen kisebb gondokat okozott a közlekedésben, viszont a csatlakozást érintő munka befejeztével újból visszaállt a rend az utca említett szakaszán.

A piarista nővérek két lánycsaláddal működő gyermekotthont, valamint egy napközit működtetnek, a zárdába átköltözve pedig szeretnének egy fiúcsaládot és egy kisgyerekes családot is létrehozni.

A gyermekotthonban a tervek szerint a lakószobák mellett közösségi termek, ebédlő, tanulószobák és egy kápolna lesz kialakítva, továbbá egy parkosított udvara is lesz az épületnek. A munkálatok a tervek szerint 2015 nyarán érnek majd véget — nyilatkozta Kürti-Bokor Judit nővér, aki háláját fejezte ki a nagykárolyi közösségnek eddigi segítségükért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...