Jó ütemben halad a zárda felújítása
Utoljára módositva: 2014-06-20 17:23:11

Az Apaserv munkásai a napokban csatlakoztatták az ivóvíz- és szennyvízhálózatra a nagykárolyi zárda felújítás alatt álló épületét.

 

Amint arról már korábban beszámoltunk, egy európai uniós pályázat keretében a nagykárolyi piarista nővérek felújítják a helyi polgármesteri hivatallal szemben található zárdaiskola épületét, amelyben családtípusú gyermekotthont kívánnak működtetni. A munkálatok jó ütemben haladnak, a napokban került sor a létesítmény ivóvíz- és szennyvízrendszerre való csatlakoztatására.

A megyei vízszolgáltató munkatársai az elmúlt napokban fúrásokat végeztek az épület előtt elhaladó utcán, viszont, amint megtudtuk, a talaj rossz minősége miatt ezek a fúrások folyamatosan beomlottak, így arra kényszerültek, hogy feltörjék az úttestet a cél érdekében. Csütörtökön így az utca egyik oldala, pénteken pedig a másik oldala került lezárásra. Mindez természetesen kisebb gondokat okozott a közlekedésben, viszont a csatlakozást érintő munka befejeztével újból visszaállt a rend az utca említett szakaszán.

A piarista nővérek két lánycsaláddal működő gyermekotthont, valamint egy napközit működtetnek, a zárdába átköltözve pedig szeretnének egy fiúcsaládot és egy kisgyerekes családot is létrehozni.

A gyermekotthonban a tervek szerint a lakószobák mellett közösségi termek, ebédlő, tanulószobák és egy kápolna lesz kialakítva, továbbá egy parkosított udvara is lesz az épületnek. A munkálatok a tervek szerint 2015 nyarán érnek majd véget — nyilatkozta Kürti-Bokor Judit nővér, aki háláját fejezte ki a nagykárolyi közösségnek eddigi segítségükért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...