Jó volt Szatmárnémetiben turistának lenni
Utoljára módositva: 2019-09-16 17:27:54

Pénteken és szombaton a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum negyedikes diákjai különleges iskola utáni programokon vettek részt. Papp Fejér Olga tanítónő tájékoztatta szerkesztőségünket.

Nagyszerű élményben volt részük hétvégén az Aurel Popp Művészeti Líceum negyedikes diákjainak. A légy turista a városodban című program keretében bebarangolták Szatmárnémetit a diákok.

Papp Fejér Olga tanítónő munkáját a szülők segítették, így nem csak élményekben gazdag, de tanulságos hétvégét tudhattak maguk mögött a diákok.

Már pénteken tanítás után kezdetét vette a szatmári kaland, a szervezők célja az volt, hogy a diákok eddig még nem tapasztalt új, közös pillanatokat élhessenek át közösen. Így vendéglőben ebédeltek, részt vettek a tűzoltók napján bemutatott ünnepségen, rótták az utcákat, felfedezték a régi városközpont nevezetességeinek java részét. Szatmárnémeti címerével zászlót készítettek, sőt megmászták a Tűzoltótorony gyermekszemmel már-már megszámlálhatatlanul sok lépcsőjét, majd a jól megérdemelt fagyizás következett.

A tanítónő elmondása szerint különleges volt a gyermekek számára az üres iskolába való visszatérés is, senki nem volt már az épületben, az övék volt éjszakára az egész iskola. Az egész napos bámészkodás után a suli falai között elköltötték a közös vacsorát, amit a közös mozizás következett. Az éjszakát a tornateremben töltötte a csipet-csapat, a fogmosás, esti ima és mesehallgatás után kellemes, pihentető alvás következett.

Voltak, akik azonnal elaludtak, de mások még kicsit beszélgettek, nevetgéltek, az egész napos élményeket élték át újra, megbeszélve a napi kalandokat.

Reggelig a telihold besütő fényénél csak a gyermekek halk szuszogása törte meg a csendet, időnként egy-egy kutyaugatás hallatszott még be az utcáról.

Az ébredés után a szombat délelőtt is nagyszerűen telt. Reggeli tornával indult a nap, majd tisztálkodás, csomagolás, rendrakás és kellemes reggeli következett, majd sport- és közösségi játékok váltakoztak még néhány órán át, amelyek bizony hamar elrepültek, a hétvége pedig véget ért. A vasárnapot mindenki odahaza, családjával töltötte, hétfőn pedig az iskolapadban kezdték a hetet a negyedikesek egy hatalmas energialökettel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...