Jobb viszony Nyíregyházával
Utoljára módositva: 2018-10-12 10:27:36

A magyarországi Nyíregyháza város képviselőit fogadta szerdán Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser, tájékoztatott a városháza sajtóosztálya.

A két település vezetői abban egyeztek meg, hogy a jövőben szorosabbra fonják a két város együttműködését, és igyekeznek a lehető leghatékonyabban kihasználni az uniós források nyújtotta lehetőségeket.

„Szatmárnémeti csak abban az esetben fejlődhet a közép-európai városok szintjére, ha megfelelően aknázza ki az Európai Unió nyújtotta pályázati lehetőségeket. Többek között erről egyeztettem ittjártukkor Nyíregyháza vezetőivel, dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, Ulrich Attila alpolgármesterrel, valamint Kósa Árpád kabinetvezetővel. Megállapodtunk abban, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a határ menti fejlesztésekre és együttműködésre, valamint a két önkormányzat is szerepet vállal abban, hogy a két város vállalkozói között szorosabb együttműködés jöjjön létre. Ezenkívül szóba kerültek a közös turisztikai lehetőségek, és abban is megegyeztünk, hogy a kulturális és a civil kapcsolatok, valamint a sport terén is közös projekteket szeretnénk” — nyilatkozta a megbeszélést követően Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...