Jól fűtött szobában szeretünk aludni
Utoljára módositva: 2018-08-29 18:54:34

A romániai lakosság a kellemes hőmérsékletű hálószobában tudja kipihenni magát, derül ki az E.ON és Kantar EMNID közvélemény-kutató intézet közös felméréséből.

A megkérdezettek szerint az álom könnyebben jön az ember szemére, és pihentetőbb is az alvás akkor, ha kellemes környezetben hajthatja álomra a fejét valaki egy fárasztó nap után. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a romániai megkérdezettek zöme a jól fűtött hálószobában való alvást preferálja. A megkérdezettek 94%-a azt válaszolta a kérdőbiztosoknak, hogy akkor tud jól aludni, ha legalább 20 Celsius-fok vagy ennél magasabb hőmérséklet van a szobában. Magyarországon (82%) és Törökországban (76%) a megkérdezettek többsége fontosnak tartja, hogy jól fűtött szobában pihenjen, míg a németek (65%) és a franciák (66%) akkor érzik jól magukat, ha 20 Celsius-fok alatti hőmérséklet van a hálószobában. Az ennél is hűvösebb helyiségekben az angolok alszanak szívesen, ők a 15 Celsius-fokot vagy annál kevesebbet tartják ideálisnak. A megkérdezettek mindössze 22%-a szeret hideg szobában aludni, de országonként jelentős eltérést mutat az, hogy ez hol mennyire kedvelt: míg Németországban a megkérdezettek 15%-a akkor pihen jól, ha a szobában 15 Celsius-fok alatti a hőmérséklet, a romániai megkérdezetteknek csupán az 1%-a mondta azt, hogy egy 15 Celsius-fokos szobában kellemesen tudna aludni, s csak 6%-uk térne nyugovóra olyan szobában, ahol 20 fok alatti hőmérséklet van biztosítva. A válaszokból kitűnik, hogy a romániaiak és a törökországiak a jól fűtött szobát kedvelik, amelyben az átlaghőmérséklet 22,3 Celsius-fok, míg az angliaiak a 18 Celsius-fokos szobát tartják alvásra ideálisnak.

Az E.ON és a Kantar EMNID közvélemény-kutató intézet közös felmérése tíz országban — Magyarország, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Anglia, Csehország, Svédország, Törökország és Románia — mintegy 10 ezer személy megkérdezésével készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...