Jól haladnak a munkálatok
Utoljára módositva: 2014-03-08 13:46:38

Még áprilisban befejeződhetnek a Nagykárolyi Városi Kórház és a Poliklinika új épületszárnyának munkálatai. A 180 nm-es létesítményben egy hidro-kinetoterápiás kezelőközpont fog működni.

 

Az ütemterv szerint zajlanak a munkálatok a Nagykárolyi Városi Kórház és a Járóbeteg-rendelőintézet új épületszárnyában, amelyben egy hidro-kinetoterápiás kezelőközpont fog működni. A hét elején a munkások kívülről leszigetelték az új létesítményt, jelenleg a belső munkálatok zajlanak. Mint ismeretes, a beruházás a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belüli projekt révén fog megvalósulni, amelyet Nagykároly a magyarországi Fehérgyarmattal közösen nyert meg. A projekt összköltségvetése 565 591,32 euró, amiből 379 271,32 eurónyi lejt a nagykárolyi fél használhat fel. A pályázat lényege, hogy a fehérgyarmati kórháztól a nagykárolyi létesítmény munkatársai tanulják el a galvanoterápiás kezelést, és azt a határ innenső részén valósítsák meg. A kezelőközpont 180 négyzetméter hasznos felülettel rendelkező épületét egy folyosó köti össze a poliklinikával. A létesítményben összesen hét helyiséget alakítanak ki, ebből a legnagyobb az 55 négyzetméteres medencének is helyet adó terem lesz. Három kisebb helyiséget is találhatunk majd benne — ezekben végzik majd a különböző kineto-fizio-galvanoterápiás kezeléseket. Ezen felül öltözőket és mellékhelyiségeket alakítanak ki még az épületben. A központ felszerelésének érdekében nagykárolyi helyhatóság 143 ezer euró értékben fog beszerezni különböző egészségügyi szerkezeteket: elektromos mini kerékpárt, víz alatti kerékpárt, fizioterápiai multifunkciós gépezetet, hidromasszázsos kádat, galvanoterápiás kádat, továbbá számos egyéb kinetoterápiás eszközt. A munkálatok előreláthatólag még áprilisban befejeződnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...