Jól haladnak a munkálatok
Utoljára módositva: 2014-03-08 13:46:38

Még áprilisban befejeződhetnek a Nagykárolyi Városi Kórház és a Poliklinika új épületszárnyának munkálatai. A 180 nm-es létesítményben egy hidro-kinetoterápiás kezelőközpont fog működni.

 

Az ütemterv szerint zajlanak a munkálatok a Nagykárolyi Városi Kórház és a Járóbeteg-rendelőintézet új épületszárnyában, amelyben egy hidro-kinetoterápiás kezelőközpont fog működni. A hét elején a munkások kívülről leszigetelték az új létesítményt, jelenleg a belső munkálatok zajlanak. Mint ismeretes, a beruházás a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belüli projekt révén fog megvalósulni, amelyet Nagykároly a magyarországi Fehérgyarmattal közösen nyert meg. A projekt összköltségvetése 565 591,32 euró, amiből 379 271,32 eurónyi lejt a nagykárolyi fél használhat fel. A pályázat lényege, hogy a fehérgyarmati kórháztól a nagykárolyi létesítmény munkatársai tanulják el a galvanoterápiás kezelést, és azt a határ innenső részén valósítsák meg. A kezelőközpont 180 négyzetméter hasznos felülettel rendelkező épületét egy folyosó köti össze a poliklinikával. A létesítményben összesen hét helyiséget alakítanak ki, ebből a legnagyobb az 55 négyzetméteres medencének is helyet adó terem lesz. Három kisebb helyiséget is találhatunk majd benne — ezekben végzik majd a különböző kineto-fizio-galvanoterápiás kezeléseket. Ezen felül öltözőket és mellékhelyiségeket alakítanak ki még az épületben. A központ felszerelésének érdekében nagykárolyi helyhatóság 143 ezer euró értékben fog beszerezni különböző egészségügyi szerkezeteket: elektromos mini kerékpárt, víz alatti kerékpárt, fizioterápiai multifunkciós gépezetet, hidromasszázsos kádat, galvanoterápiás kádat, továbbá számos egyéb kinetoterápiás eszközt. A munkálatok előreláthatólag még áprilisban befejeződnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...