Jól sikerült a kiállítás
Utoljára módositva: 2018-01-08 08:59:06

Hatvannégy tenyésztő közel 500 kisállatát mutattak be a hétvégi kisállat-kiállításon.

A nagykárolyi Colibri Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg már hagyománnyá vált kisállat-kiállítását, amelyre Szatmárnémetiből és környékéről, Margittáról, Fehérgyarmatról, Nagykárolyból és annak vidékéről is érkeztek tenyésztők, összesen 64-en. Somogyi Attila főszervező és kisállattenyésztő lapunknak elmondta, hogy elégedetten zárták az idei szemlét, hiszen a 64 benevezett tenyésztő közel 500 kisállata valódi élményt nyújtott a látogatóknak. „Egy nagyon jól sikerült, szép kiállításon vagyunk túl, ahol közel félezer gyönyörű galambot, tyúkot és nyulat mutattak be a közelebbről és távolabbról érkezett tenyésztők. Reméljük, hogy jövőre tovább folytathatjuk ezt a szép hagyományt, viszont egyre nehezebb termet szerezni a rendezvénynek. Bízunk benne, hogy a jövőben is megtaláljuk azokat a támogatókat, akik segítenek majd ennek lebonyolításában” — fogalmazott a főszervező.

Az idei évi kiállítás „nagyaranyát”, azaz Grand Champion-díját Fogarasi Márton kolozsvári tenyésztő kolozsvári pergő fajtájú galambjának ítélte oda a héttagú zsűri, a díszes madár 97 ponttal lett a kiállítás legmagasabb pontszámot elérő kisállata.

A nyulak versenyében Bundik Sándor margittai tenyésztő német kosorrú nyula lett a legszebb 96,5 pontjával, míg a tyúkoknál holtverseny alakult ki több tenyésztő között 96 ponttal. Ebben a versenyben Somogyi Attila főszervező tyúkjai között is volt 96 pontos.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...