Jól sikerült a kiállítás
Utoljára módositva: 2018-01-08 08:59:06

Hatvannégy tenyésztő közel 500 kisállatát mutattak be a hétvégi kisállat-kiállításon.

A nagykárolyi Colibri Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg már hagyománnyá vált kisállat-kiállítását, amelyre Szatmárnémetiből és környékéről, Margittáról, Fehérgyarmatról, Nagykárolyból és annak vidékéről is érkeztek tenyésztők, összesen 64-en. Somogyi Attila főszervező és kisállattenyésztő lapunknak elmondta, hogy elégedetten zárták az idei szemlét, hiszen a 64 benevezett tenyésztő közel 500 kisállata valódi élményt nyújtott a látogatóknak. „Egy nagyon jól sikerült, szép kiállításon vagyunk túl, ahol közel félezer gyönyörű galambot, tyúkot és nyulat mutattak be a közelebbről és távolabbról érkezett tenyésztők. Reméljük, hogy jövőre tovább folytathatjuk ezt a szép hagyományt, viszont egyre nehezebb termet szerezni a rendezvénynek. Bízunk benne, hogy a jövőben is megtaláljuk azokat a támogatókat, akik segítenek majd ennek lebonyolításában” — fogalmazott a főszervező.

Az idei évi kiállítás „nagyaranyát”, azaz Grand Champion-díját Fogarasi Márton kolozsvári tenyésztő kolozsvári pergő fajtájú galambjának ítélte oda a héttagú zsűri, a díszes madár 97 ponttal lett a kiállítás legmagasabb pontszámot elérő kisállata.

A nyulak versenyében Bundik Sándor margittai tenyésztő német kosorrú nyula lett a legszebb 96,5 pontjával, míg a tyúkoknál holtverseny alakult ki több tenyésztő között 96 ponttal. Ebben a versenyben Somogyi Attila főszervező tyúkjai között is volt 96 pontos.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...