Jól sikerült a kiállítás
Utoljára módositva: 2018-01-08 08:59:06

Hatvannégy tenyésztő közel 500 kisállatát mutattak be a hétvégi kisállat-kiállításon.

A nagykárolyi Colibri Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg már hagyománnyá vált kisállat-kiállítását, amelyre Szatmárnémetiből és környékéről, Margittáról, Fehérgyarmatról, Nagykárolyból és annak vidékéről is érkeztek tenyésztők, összesen 64-en. Somogyi Attila főszervező és kisállattenyésztő lapunknak elmondta, hogy elégedetten zárták az idei szemlét, hiszen a 64 benevezett tenyésztő közel 500 kisállata valódi élményt nyújtott a látogatóknak. „Egy nagyon jól sikerült, szép kiállításon vagyunk túl, ahol közel félezer gyönyörű galambot, tyúkot és nyulat mutattak be a közelebbről és távolabbról érkezett tenyésztők. Reméljük, hogy jövőre tovább folytathatjuk ezt a szép hagyományt, viszont egyre nehezebb termet szerezni a rendezvénynek. Bízunk benne, hogy a jövőben is megtaláljuk azokat a támogatókat, akik segítenek majd ennek lebonyolításában” — fogalmazott a főszervező.

Az idei évi kiállítás „nagyaranyát”, azaz Grand Champion-díját Fogarasi Márton kolozsvári tenyésztő kolozsvári pergő fajtájú galambjának ítélte oda a héttagú zsűri, a díszes madár 97 ponttal lett a kiállítás legmagasabb pontszámot elérő kisállata.

A nyulak versenyében Bundik Sándor margittai tenyésztő német kosorrú nyula lett a legszebb 96,5 pontjával, míg a tyúkoknál holtverseny alakult ki több tenyésztő között 96 ponttal. Ebben a versenyben Somogyi Attila főszervező tyúkjai között is volt 96 pontos.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...