Jól szerepeltek a Szatmár megyeiek
Utoljára módositva: 2014-05-14 10:42:07

Megállták a helyüket a szatmári diákok a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszán. Megyénket azok az V–VIII.-osok képviselték, akik a megyei fordulón első helyezést értek el.

Jó eredményekkel tértek haza a szatmári diákok az országos megmérettetésről

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Nagyváradon a Csillagszerző Matematikaverseny országos fordulója, amelyre azok a diákok kaptak meghívást, akik a márciusban lezajlott megyei fordulón a legjobb eredményeket érték el. Megyénket az V–VIII. osztályosok közül évfolyamonként az első helyezettek képviselték: V. osztály – Baranyai Dóra (10-es számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő); VI. osztály – Lieb Hanna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Forgács István tanár); VII. osztály – Tempfli Levente (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Polcz Zita tanárnő); VIII. osztály – Baranyai István (10-es Számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő). A diákokat Tempfli Gabriella, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola matematikatanára kísérte el.

A rendezvény péntek este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Ezt követően kulturális műsort tekinthettek meg a tanulók, szervező- és kísérőtanárok egyaránt. Az este a részt vevő tanárok szakmai beszélgetésével zárult. A 15 megyéből érkezett diákok felkészültségüket a matematika terén, valamint logikai gondolkodásukat a szombati megmérettetésen bizonyíthatták. A versenyt követően a diákok évfolyamonként, szaktanár irányításával, megbeszélték a feladatokat. Eközben a javító tanárok értékelték a dolgozatokat. A szellemi munka után következett a lazítás, séta Nagyváradon, amelyen a résztvevők a város olyan nevezetességeivel ismerkedtek, mint a Nagyváradi Színház, Szent László-templom, váradi vár. Az est folyamán néptáncokat próbáltak ki a diákok a nekik szervezett táncház keretében. Vasárnap került sor az ünnepélyes záróprogramra, ahol a díjazott tanulók és tanárok átvehették jutalmukat. A szatmári csapat nagyszerű eredményekkel tért haza: Baranyai Dóra (V. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Baranyai István (VIII. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Tempfli Levente (VII. osztály) Csillagszerző Dicséret; Lieb Hanna (VI. osztály) Csillagszerző VI. helyezés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...