Jól szerepeltek a Szatmár megyeiek
Utoljára módositva: 2014-05-14 10:42:07

Megállták a helyüket a szatmári diákok a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszán. Megyénket azok az V–VIII.-osok képviselték, akik a megyei fordulón első helyezést értek el.

Jó eredményekkel tértek haza a szatmári diákok az országos megmérettetésről

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Nagyváradon a Csillagszerző Matematikaverseny országos fordulója, amelyre azok a diákok kaptak meghívást, akik a márciusban lezajlott megyei fordulón a legjobb eredményeket érték el. Megyénket az V–VIII. osztályosok közül évfolyamonként az első helyezettek képviselték: V. osztály – Baranyai Dóra (10-es számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő); VI. osztály – Lieb Hanna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Forgács István tanár); VII. osztály – Tempfli Levente (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Polcz Zita tanárnő); VIII. osztály – Baranyai István (10-es Számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő). A diákokat Tempfli Gabriella, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola matematikatanára kísérte el.

A rendezvény péntek este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Ezt követően kulturális műsort tekinthettek meg a tanulók, szervező- és kísérőtanárok egyaránt. Az este a részt vevő tanárok szakmai beszélgetésével zárult. A 15 megyéből érkezett diákok felkészültségüket a matematika terén, valamint logikai gondolkodásukat a szombati megmérettetésen bizonyíthatták. A versenyt követően a diákok évfolyamonként, szaktanár irányításával, megbeszélték a feladatokat. Eközben a javító tanárok értékelték a dolgozatokat. A szellemi munka után következett a lazítás, séta Nagyváradon, amelyen a résztvevők a város olyan nevezetességeivel ismerkedtek, mint a Nagyváradi Színház, Szent László-templom, váradi vár. Az est folyamán néptáncokat próbáltak ki a diákok a nekik szervezett táncház keretében. Vasárnap került sor az ünnepélyes záróprogramra, ahol a díjazott tanulók és tanárok átvehették jutalmukat. A szatmári csapat nagyszerű eredményekkel tért haza: Baranyai Dóra (V. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Baranyai István (VIII. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Tempfli Levente (VII. osztály) Csillagszerző Dicséret; Lieb Hanna (VI. osztály) Csillagszerző VI. helyezés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...