Jól szerepeltek a Szatmár megyeiek
Utoljára módositva: 2014-05-14 10:42:07

Megállták a helyüket a szatmári diákok a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszán. Megyénket azok az V–VIII.-osok képviselték, akik a megyei fordulón első helyezést értek el.

Jó eredményekkel tértek haza a szatmári diákok az országos megmérettetésről

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Nagyváradon a Csillagszerző Matematikaverseny országos fordulója, amelyre azok a diákok kaptak meghívást, akik a márciusban lezajlott megyei fordulón a legjobb eredményeket érték el. Megyénket az V–VIII. osztályosok közül évfolyamonként az első helyezettek képviselték: V. osztály – Baranyai Dóra (10-es számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő); VI. osztály – Lieb Hanna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Forgács István tanár); VII. osztály – Tempfli Levente (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Polcz Zita tanárnő); VIII. osztály – Baranyai István (10-es Számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő). A diákokat Tempfli Gabriella, a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola matematikatanára kísérte el.

A rendezvény péntek este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Ezt követően kulturális műsort tekinthettek meg a tanulók, szervező- és kísérőtanárok egyaránt. Az este a részt vevő tanárok szakmai beszélgetésével zárult. A 15 megyéből érkezett diákok felkészültségüket a matematika terén, valamint logikai gondolkodásukat a szombati megmérettetésen bizonyíthatták. A versenyt követően a diákok évfolyamonként, szaktanár irányításával, megbeszélték a feladatokat. Eközben a javító tanárok értékelték a dolgozatokat. A szellemi munka után következett a lazítás, séta Nagyváradon, amelyen a résztvevők a város olyan nevezetességeivel ismerkedtek, mint a Nagyváradi Színház, Szent László-templom, váradi vár. Az est folyamán néptáncokat próbáltak ki a diákok a nekik szervezett táncház keretében. Vasárnap került sor az ünnepélyes záróprogramra, ahol a díjazott tanulók és tanárok átvehették jutalmukat. A szatmári csapat nagyszerű eredményekkel tért haza: Baranyai Dóra (V. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Baranyai István (VIII. osztály) Csillagszerző III. díj és Minisztériumi Dicséret; Tempfli Levente (VII. osztály) Csillagszerző Dicséret; Lieb Hanna (VI. osztály) Csillagszerző VI. helyezés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...