Jól szerepeltek a szatmáriak
Utoljára módositva: 2014-10-27 18:17:35

Október 24. és 26. között zajlott Szilágycsehben a XVI. Partiumi Diákszínjátszó Verseny. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata 3. lett a megmérettetésen.

A Kristályszemek csapat a diákszínjátszó versenyen

Az idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg Szilágycsehben a Partiumi Diákszínjátszó Versenyt, a PADIF-ot, melyet általános iskolások (V–VIII. osztály) és gimnazisták (IX–XII.) számára hirdetnek meg évről évre a szervezők. A zsűri tagjai a következők voltak: Zsehránszky István színikritikus, a zsűri elnöke (Bukarest); Dr. Nagy Éva államtitkári kabinetigazgató, a Nemzeti Oktatási Minisztérium képviselője, a zsűri végrehajtó elnöke (Bukarest); Rozs Rita tanfelügyelő, a Szilágy Megyei Tanfelügyelőség képviselője, a zsűri alelnöke; Bessenyei István színész, rendező, az Északi Színház Harag György Társulatának képviselője (Szatmárnémeti); Láposi Réka színháztörténész, kulturális menedzser, Vörösmarty Színház, művészeti főtitkár (Székesfehérvár); Suszter László tanár, kulturális menedzser, közművelődési szakértő; Vida Katalin tanárnő, a Tövishát Kulturális Társaság elnöke; a zsűri titkára: Olteanu Mária mérnök, Lazăr Edelanu Technikai Líceum, Năvodari.

Tizennyolc csapat

Az idei fesztiválra 18 diákszínjátszó csoport nevezett be: 8 általános iskolai kategóriában, 9 gimnáziumi kategóriában, 4 versenyen kívül, 21 előadást láthatott a zsűri és a publikum a két nap alatt. A következő településekről érkeztek a benevezések: Balázsfalva, Konstanca, Cuza Vodă (község Konstanca megyében), Gernyeszeg, Iaşi, Kézdivásárhely, Kovászna, Sarmaság, Segesvár, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Szilágycseh, Szilágykraszna és Szilágysomlyó. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata is a benevezettek között volt, az általános iskolai kategóriában mint megtudtuk, a csapat már második alkalommal vett részt a PADIF-on.  A lelkes diákok által előadott darab aktuális témát dolgozott fel: a gyermekek és fiatalok egyre jobban le szeretnék magukról rázni a társadalom, a szüleik által rájuk kényszerített korlátokat — William Golding Nobel-díjas angol költő és író 1954-ben kiadott regénye, A legyek ura feldolgozásával. A csapat a rendelkezésre álló 30 percben hatásosan jelenítette meg, hogyan válhat egy jóravaló, bár csibészkedni sem rest gyermekcsapat kiszámíthatatlan, sőt a kegyetlenségtől sem visszariadó társasággá. A Gál Eszter és Csorján Árpád tanárok által felkészített tanulók harmadik helyezést értek el a pénteki megmérettetésen. A legjobb alakításért járó díj is Szatmárnémetibe került, Lázár Rúbennek köszönhetően, „Röfi” szerepéért.

Karikás Enikő


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 10.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...