Jól szerepeltek a szatmáriak
Utoljára módositva: 2014-10-27 18:17:35

Október 24. és 26. között zajlott Szilágycsehben a XVI. Partiumi Diákszínjátszó Verseny. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata 3. lett a megmérettetésen.

A Kristályszemek csapat a diákszínjátszó versenyen

Az idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg Szilágycsehben a Partiumi Diákszínjátszó Versenyt, a PADIF-ot, melyet általános iskolások (V–VIII. osztály) és gimnazisták (IX–XII.) számára hirdetnek meg évről évre a szervezők. A zsűri tagjai a következők voltak: Zsehránszky István színikritikus, a zsűri elnöke (Bukarest); Dr. Nagy Éva államtitkári kabinetigazgató, a Nemzeti Oktatási Minisztérium képviselője, a zsűri végrehajtó elnöke (Bukarest); Rozs Rita tanfelügyelő, a Szilágy Megyei Tanfelügyelőség képviselője, a zsűri alelnöke; Bessenyei István színész, rendező, az Északi Színház Harag György Társulatának képviselője (Szatmárnémeti); Láposi Réka színháztörténész, kulturális menedzser, Vörösmarty Színház, művészeti főtitkár (Székesfehérvár); Suszter László tanár, kulturális menedzser, közművelődési szakértő; Vida Katalin tanárnő, a Tövishát Kulturális Társaság elnöke; a zsűri titkára: Olteanu Mária mérnök, Lazăr Edelanu Technikai Líceum, Năvodari.

Tizennyolc csapat

Az idei fesztiválra 18 diákszínjátszó csoport nevezett be: 8 általános iskolai kategóriában, 9 gimnáziumi kategóriában, 4 versenyen kívül, 21 előadást láthatott a zsűri és a publikum a két nap alatt. A következő településekről érkeztek a benevezések: Balázsfalva, Konstanca, Cuza Vodă (község Konstanca megyében), Gernyeszeg, Iaşi, Kézdivásárhely, Kovászna, Sarmaság, Segesvár, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Szilágycseh, Szilágykraszna és Szilágysomlyó. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata is a benevezettek között volt, az általános iskolai kategóriában mint megtudtuk, a csapat már második alkalommal vett részt a PADIF-on.  A lelkes diákok által előadott darab aktuális témát dolgozott fel: a gyermekek és fiatalok egyre jobban le szeretnék magukról rázni a társadalom, a szüleik által rájuk kényszerített korlátokat — William Golding Nobel-díjas angol költő és író 1954-ben kiadott regénye, A legyek ura feldolgozásával. A csapat a rendelkezésre álló 30 percben hatásosan jelenítette meg, hogyan válhat egy jóravaló, bár csibészkedni sem rest gyermekcsapat kiszámíthatatlan, sőt a kegyetlenségtől sem visszariadó társasággá. A Gál Eszter és Csorján Árpád tanárok által felkészített tanulók harmadik helyezést értek el a pénteki megmérettetésen. A legjobb alakításért járó díj is Szatmárnémetibe került, Lázár Rúbennek köszönhetően, „Röfi” szerepéért.

Karikás Enikő


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...