Jól szerepeltek a szatmáriak
Utoljára módositva: 2014-10-27 18:17:35

Október 24. és 26. között zajlott Szilágycsehben a XVI. Partiumi Diákszínjátszó Verseny. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata 3. lett a megmérettetésen.

A Kristályszemek csapat a diákszínjátszó versenyen

Az idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg Szilágycsehben a Partiumi Diákszínjátszó Versenyt, a PADIF-ot, melyet általános iskolások (V–VIII. osztály) és gimnazisták (IX–XII.) számára hirdetnek meg évről évre a szervezők. A zsűri tagjai a következők voltak: Zsehránszky István színikritikus, a zsűri elnöke (Bukarest); Dr. Nagy Éva államtitkári kabinetigazgató, a Nemzeti Oktatási Minisztérium képviselője, a zsűri végrehajtó elnöke (Bukarest); Rozs Rita tanfelügyelő, a Szilágy Megyei Tanfelügyelőség képviselője, a zsűri alelnöke; Bessenyei István színész, rendező, az Északi Színház Harag György Társulatának képviselője (Szatmárnémeti); Láposi Réka színháztörténész, kulturális menedzser, Vörösmarty Színház, művészeti főtitkár (Székesfehérvár); Suszter László tanár, kulturális menedzser, közművelődési szakértő; Vida Katalin tanárnő, a Tövishát Kulturális Társaság elnöke; a zsűri titkára: Olteanu Mária mérnök, Lazăr Edelanu Technikai Líceum, Năvodari.

Tizennyolc csapat

Az idei fesztiválra 18 diákszínjátszó csoport nevezett be: 8 általános iskolai kategóriában, 9 gimnáziumi kategóriában, 4 versenyen kívül, 21 előadást láthatott a zsűri és a publikum a két nap alatt. A következő településekről érkeztek a benevezések: Balázsfalva, Konstanca, Cuza Vodă (község Konstanca megyében), Gernyeszeg, Iaşi, Kézdivásárhely, Kovászna, Sarmaság, Segesvár, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Szilágycseh, Szilágykraszna és Szilágysomlyó. A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola Kristályszemek csapata is a benevezettek között volt, az általános iskolai kategóriában mint megtudtuk, a csapat már második alkalommal vett részt a PADIF-on.  A lelkes diákok által előadott darab aktuális témát dolgozott fel: a gyermekek és fiatalok egyre jobban le szeretnék magukról rázni a társadalom, a szüleik által rájuk kényszerített korlátokat — William Golding Nobel-díjas angol költő és író 1954-ben kiadott regénye, A legyek ura feldolgozásával. A csapat a rendelkezésre álló 30 percben hatásosan jelenítette meg, hogyan válhat egy jóravaló, bár csibészkedni sem rest gyermekcsapat kiszámíthatatlan, sőt a kegyetlenségtől sem visszariadó társasággá. A Gál Eszter és Csorján Árpád tanárok által felkészített tanulók harmadik helyezést értek el a pénteki megmérettetésen. A legjobb alakításért járó díj is Szatmárnémetibe került, Lázár Rúbennek köszönhetően, „Röfi” szerepéért.

Karikás Enikő


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...