Jól szórakoztak a szaniszlóiak
Utoljára módositva: 2017-08-21 09:01:03

A helyi hagyományőrző csoportok mellett sztárfellépők is szórakoztatták szombaton a szaniszlóiakat a községnapi rendezvényen.

A szaniszlói sportpályán már szombat déltől változatos programok várták az érdeklődőket.

A rendezvény hivatalos megnyitóján Kardosi János Zoltán, Szaniszló község polgármestere köszöntötte a község lakóit és a meghívott vendégeket, közöttük Szaniszló határon túli testvértelepülésének, a magyarországi Ömbölynek a képviselőit. A felszólalók sorát Altfatter Tamás alprefektus nyitotta, aki elmondta, hogy nemcsak közösségi ünnepeken látogatja meg a szaniszlóiakat, hanem hétköznapokon is, a közös munka során. Örömmel tapasztalja, hogy a község egy mély elmaradásból elindult a fejlődés útján, több projekt van megvalósítás alatt, s remélhetőleg ezek még bővülni fognak, a szaniszlóiak számíthatnak a prefektusi hivatal segítségére. Turos Lóránd RMDSZ-es szenátor megköszönte a szaniszlóiak szavazatbeli hozzájárulását ahhoz, hogy Szatmár megyének erős képviselete legyen a parlamentben. Ezt a bizalmat a képviselők és a szenátorok igyekeznek meghálálni. Egy nagyon rossz úton érkeztek a vendégek Szaniszlóra, de remélhetőleg ez az út hamarosan járhatóvá válik. Romeo Nicoară PNL-s parlamenti képviselő is felajánlotta segítségét. A Nemzeti Liberális Párt együttműködik az RMDSZ-szel, és igyekeznek elősegíteni a megye településeinek a fejlődését, mondta. Johann Leitner, a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei elnöke nemrég egy német küldöttséggel járt Szaniszlón, és a vendégek nagy örömmel tapasztalták, hogy nagyon sokan négy nyelven (magyar, német, román, angol) beszélnek, ami annak az eredménye, hogy erős német nyelvű oktatás működik sok településen. A nyelvismeret értékesebbé és emberibbé teszi a lakosságot, főként olyan településen, ahol több nemzetiség él együtt.

Camelia Pacz megyei tanácsos kifejtette, hogy a Szatmár Megyei Tanács támogat minden olyan kezdeményezést, ami Szaniszló fejlődését segíti elő. Hamarosan elkezdődik az út modernizálása és a csatornahálózat kiépítése.

A színpadon helyi és távolabbról érkezett előadók váltották egymást, nagy hangsúlyt kaptak a községben működő hagyományőrző csoportok, de hazai és külföldi sztárelőadók is felléptek. A rendezvényt szabadtéri diszkó zárta.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...