Jól teljesítettek a szatmári diákok a Zrínyi matematikaversenyen
Utoljára módositva: 2014-04-21 09:14:49

Szatmár megyéből 11  tanuló (2–12. osztályosok megyei győztesei) vett részt a megmérettetésen, Mátyás Beáta és Kovács Béla matematika tanárok kíséretében.

A Szatmár megyei csapat: (balról jobbra) Mátyás Beáta, Schefler Gergő, Beiland Arnold, Képes Tamás, Baranyai István, Kiss Máté, Szabó Thalmeiner Balázs, Stier Beátrix, Kiss Ábel, Fehér Anna, Keresztúri Dániel, Rédai Ádám, Kovács Béla

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét ebben a jubileumi, 25. évben ismét Kecskeméten rendezték meg április 16. és 18. között. A verseny megyei fordulójának (2014. február 21-én.) közel 70 000 résztvevője volt a Kárpát-medencében. Az országos döntőbe 682 tanuló jutott el, köztük 145-en Magyarország határain túli iskolákból.

A rendezvényen több mint 1000 személy vett részt: tanulók, tanárok, szülők, meghívottak.

Az ünnepélyes megnyitóra szerda délután két helyszínen került sor, ahol az általános iskolások A makrancos királylány című meseoperát tekinthették meg, amit a kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói adtak elő, a gimnazistáknak (9-12. osztályosok) pedig a KATONÁSOK (Katona József Gimnázium színjátszó csoportja) által Shakespeare és Arany János nyomdokain haladva előadott DRÍMFESZT IN SZT. IVÁN (Szentivánéji álom) című feldolgozásukat.

A háromnapos rendezvény legfontosabb eseménye a csütörtök délelőtti verseny volt, amit a hagyományoknak megfelelően közös feladatmegoldás követett.

Ezen a délutánon a vendégek a város látnivalóival ismerkedhettek, majd a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskolában szervezett változatos programokon vehettek részt. Megtekinthették a Csodák Palotája színes kísérleteit, a robotok programozását, előadást hallgathattak a matematika diákolimpiáról és a GAMF (Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola Kecskeméten) járműtechnológiai tanszékén folyó munkáról.

Az este fénypontja az ünnepi torták elfogyasztása volt, közben logikai játékokkal, ördöglakatokkal, agyagozással, gyöngyfűzéssel és origámival tölthették az idejüket a meghívottak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen (péntek délelőtt) az egyéni verseny általános iskolai kategóriájában az első 20 helyezettet, a gimnazistáknál az első 10-et és a legeredményesebb pedagógusokat részesítették jutalomban, és további különdíjakat osztottak ki.

Szatmár megyéből 11 tanuló vett részt ezen a rendezvényen (2–12. osztályosok megyei győztesei), Mátyás Beáta és Kovács Béla matematika tanárok kíséretében.

A díjazottak között szerepeltek a következő diákok:

Schefler Gergő, a Hám János Római Katolikus Líceum 10. osztályos tanulója 8. helyezést ért el, ezen kívül különdíjban is részesült, mivel évfolyamában a határon túli versenyzők közül a legjobb helyezést érte el. Tanára: Koczinger Éva.

Kiss Ábel, a 10-es Számú Általános Iskola 5. osztályos tanulója a 20. helyezése alapján kapott oklevelet és jutalomkönyvet. Tanára Kacsó Zsuzsa.

Baranyai István Dávid, a 10-es Számú Általános Iskola 8. osztályos tanulója 6 éve minden alkalommal a döntő résztvevője, ezért különdíjjal jutalmazták. Tanára Kacsó Zsuzsa.

További jó eredmények: Beiland Arnold 23. helyezés, Képes Tamás 26. helyezés, Kiss Máté 34. helyezés, Szabó Thalmeiner Balázs 37. helyezés.

 

Mátyás Beáta és Kovács Béla

Szatmár megyei szervezők

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...