Jól teljesítettek a szatmári diákok a Zrínyi matematikaversenyen
Utoljára módositva: 2014-04-21 09:14:49

Szatmár megyéből 11  tanuló (2–12. osztályosok megyei győztesei) vett részt a megmérettetésen, Mátyás Beáta és Kovács Béla matematika tanárok kíséretében.

A Szatmár megyei csapat: (balról jobbra) Mátyás Beáta, Schefler Gergő, Beiland Arnold, Képes Tamás, Baranyai István, Kiss Máté, Szabó Thalmeiner Balázs, Stier Beátrix, Kiss Ábel, Fehér Anna, Keresztúri Dániel, Rédai Ádám, Kovács Béla

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét ebben a jubileumi, 25. évben ismét Kecskeméten rendezték meg április 16. és 18. között. A verseny megyei fordulójának (2014. február 21-én.) közel 70 000 résztvevője volt a Kárpát-medencében. Az országos döntőbe 682 tanuló jutott el, köztük 145-en Magyarország határain túli iskolákból.

A rendezvényen több mint 1000 személy vett részt: tanulók, tanárok, szülők, meghívottak.

Az ünnepélyes megnyitóra szerda délután két helyszínen került sor, ahol az általános iskolások A makrancos királylány című meseoperát tekinthették meg, amit a kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói adtak elő, a gimnazistáknak (9-12. osztályosok) pedig a KATONÁSOK (Katona József Gimnázium színjátszó csoportja) által Shakespeare és Arany János nyomdokain haladva előadott DRÍMFESZT IN SZT. IVÁN (Szentivánéji álom) című feldolgozásukat.

A háromnapos rendezvény legfontosabb eseménye a csütörtök délelőtti verseny volt, amit a hagyományoknak megfelelően közös feladatmegoldás követett.

Ezen a délutánon a vendégek a város látnivalóival ismerkedhettek, majd a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskolában szervezett változatos programokon vehettek részt. Megtekinthették a Csodák Palotája színes kísérleteit, a robotok programozását, előadást hallgathattak a matematika diákolimpiáról és a GAMF (Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola Kecskeméten) járműtechnológiai tanszékén folyó munkáról.

Az este fénypontja az ünnepi torták elfogyasztása volt, közben logikai játékokkal, ördöglakatokkal, agyagozással, gyöngyfűzéssel és origámival tölthették az idejüket a meghívottak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen (péntek délelőtt) az egyéni verseny általános iskolai kategóriájában az első 20 helyezettet, a gimnazistáknál az első 10-et és a legeredményesebb pedagógusokat részesítették jutalomban, és további különdíjakat osztottak ki.

Szatmár megyéből 11 tanuló vett részt ezen a rendezvényen (2–12. osztályosok megyei győztesei), Mátyás Beáta és Kovács Béla matematika tanárok kíséretében.

A díjazottak között szerepeltek a következő diákok:

Schefler Gergő, a Hám János Római Katolikus Líceum 10. osztályos tanulója 8. helyezést ért el, ezen kívül különdíjban is részesült, mivel évfolyamában a határon túli versenyzők közül a legjobb helyezést érte el. Tanára: Koczinger Éva.

Kiss Ábel, a 10-es Számú Általános Iskola 5. osztályos tanulója a 20. helyezése alapján kapott oklevelet és jutalomkönyvet. Tanára Kacsó Zsuzsa.

Baranyai István Dávid, a 10-es Számú Általános Iskola 8. osztályos tanulója 6 éve minden alkalommal a döntő résztvevője, ezért különdíjjal jutalmazták. Tanára Kacsó Zsuzsa.

További jó eredmények: Beiland Arnold 23. helyezés, Képes Tamás 26. helyezés, Kiss Máté 34. helyezés, Szabó Thalmeiner Balázs 37. helyezés.

 

Mátyás Beáta és Kovács Béla

Szatmár megyei szervezők

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...