Jól teljesítettek a szatmári mentősök
Utoljára módositva: 2018-09-18 08:51:25

A Szatmár Megyei Mentőszolgálat egy csapata is jelen volt szeptember 12–16. között azon a Hunyad megyei országos megmérettetésen, amelyen az ország több megyéjének mentősei mérték össze tudásukat, immár nyolcadik alkalommal.

A korábbi évekhez képest idén jóval több megye képviseltette magát a megmérettetésen, összesen 28 megye csapata vett részt a versenyen. A C2-es típusú, orvossal kiegészült csapatok közül 16-an jelentkeztek, míg B2-es, asszisztenssel kísért alakulatból 22 jelentkezett a megmérettetésre. Az ötnapos rendezvényen idén először vett részt egy, az ország határain túlról érkező csapat is, a Moldovai Köztársaságból egy C2-es egység nevezett a versenyre. A megmérettetések szeptember 13-án és 14-én zajlottak, a mentősöknek pedig két feladatot kellett teljesíteniük. A szervezők olyan 15 perces időtartamú sürgősségi helyzeteket szimuláltak, amelyek a mentősök mindennapi munkája során bármikor adódhatnak. A próbák során két olyan gyakorlóbábu is segítette a csapatok munkáját, amelyek konkrét szomatikus tüneteket produkáltak, illetve a beavatkozások során is élethűen reagáltak. A Szatmár Megyei Mentőszolgálat csapatát egy orvossal kiegészült C2-es egység alkotta, amely összesítésben a nyolcadik helyen zárt a versenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...