Jön a 35. kutyakiállítás
Utoljára módositva: 2012-04-18 06:34:34

Április 21. és 22-én idén is megszervezik a nemzetközi kutyakiállítást a szatmárnémeti Somesul Stadionban, melyen 16 ország képviselteti magát, és 140 kutyafajta vonul a közönség elé.

 

Nemzetközi Kutyakiállitás

A 35. alkalommal megrendezésre kerülő C.A.C.I.B. Nemzetközi Kutyakiállításnak ebben az esztendőben is a Teodoriu Ecaterina út 5. szám alatt található Somesul futballpálya ad otthont, ahol ezúttal is több ezer látogatóra számítanak a szervezők. A jó hír az, hogy nemcsak látogatókból, hanem benevezett kutyákból is rengeteg van – szombaton és vasárnap is közel 700 ebet láthatnak az érdeklődők. Dr. Molnár Zsolt állatorvos, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének elnöke és a rendezvény egyik főszervezője elárulta, hogy az idei kiállításon 16 ország 140 kutyafajtája vesz részt, ami jóval meghaladja az elmúlt évek jelentkezését. Az egyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy a kétnapos eseményre Lengyelországból érkezik a legtöbb versenyző, de itt lesznek még a magyar, német, finn, cseh, szlovák, belga, osztrák, ukrán, orosz, olasz, horvát, fehérorosz, litván, svájci és a helyi kiállítók is.

Nemzetközi Kutyakiállitás

A versenyen részt vevő kutyákat fajtájukon belül korosztály és nem szerint bírálják majd, a megmérettetés győztesei pedig a nemzetközi szövetség által visszaigazolt díjakat vehetnek át. A vasárnapi versenyek az országos bajnoksághoz kapcsolódnak, és ahhoz, hogy egy kutya országos bajnok legyen, legalább egy díjat kell ,,bezsebelnie” a második napon. A helyi képviselők se szomorkodhatnak, hisz a 35. kiállításon is harcba szállhatnak majd a Szatmár legszebb kutyája címért. A szervezők az idei rendezvényen igyekeznek még több területet lefedni, és új programokkal kedveskedni a látogatóknak – ilyen például a kutyatáncoltatás –, de nem marad el a már jól megszokott kutyakiképzés sem. Dr. Molnár Zsolt szerint a magas jelentkezési létszám a verseny bírói testületének is köszönhető, a nemzetközi szinten is elismert döntnökök – a hazai delegáció mellett – többek közt Magyarországról, Olaszországból, Dániából és Portugáliából érkeznek Szatmárnémetibe. A jegyárak ebben az évben sem változtak, a felnőttek 10 lejért, a gyerekek pedig 8 lejért tekinthetik meg kedvenceiket – közöttük a tavalyi birminghami világverseny győztesét, a juhász- és pásztorkutyák csoportjába tartozó óangol pásztorkutyát (bobtail) is. A 35. Nemzetközi Kutyakiállítás április 20-án, pénteken kezdődik egy mioritic pásztorkutya és egy tacskó klubkiállítással.

 

Botos István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...