Jön a Vâlcea, lehet törleszteni
Utoljára módositva: 2014-03-29 15:43:19

Szombaton 11 órától a szatmári Olimpia Stadionban a Vâlcea ellen játszik bajnoki mérkőzést a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. A „sárga–kékek” a harmadik helyről várják a találkozót.

A szatmári legények Vâlceán csúnyán kikaptak, szombaton vissza kell szerezni a pontokat

A másodosztályos bajnokságban egyedül a CSM Râmnicu Vâlcea rúgott három gólt a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapatának úgy, hogy ugyanazon a meccsen a „sárga–kékek” egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába. Tavaly november 2-án zajlott a vâlceai rossz emlékű mérkőzés, amelynek szombaton 11 órától rendezik a visszavágóját Szatmárnémetiben. Csik Tibor vezetőedző legénysége így törleszthet az ottani vereségért. De ezen felül a három pont még fontosabb, hiszen kiélezett harc folyik a középmezőnyben az első hat helyért. Ráadásul most érkezett egy kis segítség is a szatmáriaknak Craiovából, miután a FCU tulajdonosa, Adrian Mititelu bejelentette csapata visszavonulását a Liga 2-ből. Az új szabályok szerint a bajnokságból visszalépő csapat elveszíti a további összes bajnoki mérkőzését, ugyanakkor a visszavágókból eddig lejátszott bajnokik eredményeit is törlik és módosítják 3–0-ra, az ellenfél javára. Két pont pottyant így az Olimpia FC ölébe (a visszavágón döntetlen született a mérkőzésen), amely egyenesen a harmadik helyre repíti a szatmári legényeket, két ponttal megelőzve a hatodik helyen tanyázó Besztercei Gloriát. Tehát, még így sem érezheti nyeregbe magát Csik Tibi csapata, hiszen bármilyen botlás számíthat a Liga 2 2-es Csoportjának a táblázatában.

Az is tény, hogy a szombati találkozón nem lesz „gyerekjáték” a pontszerzés, hiszen Claudiu Niculescu vezetőedzőnek a széria egyik legjobb játékoskerete áll a rendelkezésére. A szatmári legények azonban bizonyították, hogy erős csapatokkal szemben képesek jól játszani, értékes pontokat tartottak itthon a CSU Craiova, a Marosvásárhelyi ASA és a Resicabányai Metalul elleni mérkőzések után is.

A szombati Olimpia FC – CSM Rm. Vâlcea találkozó 11 órakor kezdődik az Olimpia Stadionban és Florin Mihai Marcu nagyváradi bíró vezeti. Bukaresti asszisztensei lesznek a sípmesternek Vasile Marinescu és Gheorghe Bogdan személyében. Cserebírónak a zilahi Valeriu Ciprian Demiant delegálta a bírók központi testülete, megfigyelőnek pedig a nagyszebeni Sajtos László és a nagyváradi Viorel Vancea érkezik Szatmárnémetibe.

Fotó: Kiss Ádám

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...