Jön a Vâlcea, lehet törleszteni
Utoljára módositva: 2014-03-29 15:43:19

Szombaton 11 órától a szatmári Olimpia Stadionban a Vâlcea ellen játszik bajnoki mérkőzést a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. A „sárga–kékek” a harmadik helyről várják a találkozót.

A szatmári legények Vâlceán csúnyán kikaptak, szombaton vissza kell szerezni a pontokat

A másodosztályos bajnokságban egyedül a CSM Râmnicu Vâlcea rúgott három gólt a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapatának úgy, hogy ugyanazon a meccsen a „sárga–kékek” egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába. Tavaly november 2-án zajlott a vâlceai rossz emlékű mérkőzés, amelynek szombaton 11 órától rendezik a visszavágóját Szatmárnémetiben. Csik Tibor vezetőedző legénysége így törleszthet az ottani vereségért. De ezen felül a három pont még fontosabb, hiszen kiélezett harc folyik a középmezőnyben az első hat helyért. Ráadásul most érkezett egy kis segítség is a szatmáriaknak Craiovából, miután a FCU tulajdonosa, Adrian Mititelu bejelentette csapata visszavonulását a Liga 2-ből. Az új szabályok szerint a bajnokságból visszalépő csapat elveszíti a további összes bajnoki mérkőzését, ugyanakkor a visszavágókból eddig lejátszott bajnokik eredményeit is törlik és módosítják 3–0-ra, az ellenfél javára. Két pont pottyant így az Olimpia FC ölébe (a visszavágón döntetlen született a mérkőzésen), amely egyenesen a harmadik helyre repíti a szatmári legényeket, két ponttal megelőzve a hatodik helyen tanyázó Besztercei Gloriát. Tehát, még így sem érezheti nyeregbe magát Csik Tibi csapata, hiszen bármilyen botlás számíthat a Liga 2 2-es Csoportjának a táblázatában.

Az is tény, hogy a szombati találkozón nem lesz „gyerekjáték” a pontszerzés, hiszen Claudiu Niculescu vezetőedzőnek a széria egyik legjobb játékoskerete áll a rendelkezésére. A szatmári legények azonban bizonyították, hogy erős csapatokkal szemben képesek jól játszani, értékes pontokat tartottak itthon a CSU Craiova, a Marosvásárhelyi ASA és a Resicabányai Metalul elleni mérkőzések után is.

A szombati Olimpia FC – CSM Rm. Vâlcea találkozó 11 órakor kezdődik az Olimpia Stadionban és Florin Mihai Marcu nagyváradi bíró vezeti. Bukaresti asszisztensei lesznek a sípmesternek Vasile Marinescu és Gheorghe Bogdan személyében. Cserebírónak a zilahi Valeriu Ciprian Demiant delegálta a bírók központi testülete, megfigyelőnek pedig a nagyszebeni Sajtos László és a nagyváradi Viorel Vancea érkezik Szatmárnémetibe.

Fotó: Kiss Ádám

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...