Jön a Vâlcea, lehet törleszteni
Utoljára módositva: 2014-03-29 15:43:19

Szombaton 11 órától a szatmári Olimpia Stadionban a Vâlcea ellen játszik bajnoki mérkőzést a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. A „sárga–kékek” a harmadik helyről várják a találkozót.

A szatmári legények Vâlceán csúnyán kikaptak, szombaton vissza kell szerezni a pontokat

A másodosztályos bajnokságban egyedül a CSM Râmnicu Vâlcea rúgott három gólt a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapatának úgy, hogy ugyanazon a meccsen a „sárga–kékek” egyszer sem találtak be az ellenfél kapujába. Tavaly november 2-án zajlott a vâlceai rossz emlékű mérkőzés, amelynek szombaton 11 órától rendezik a visszavágóját Szatmárnémetiben. Csik Tibor vezetőedző legénysége így törleszthet az ottani vereségért. De ezen felül a három pont még fontosabb, hiszen kiélezett harc folyik a középmezőnyben az első hat helyért. Ráadásul most érkezett egy kis segítség is a szatmáriaknak Craiovából, miután a FCU tulajdonosa, Adrian Mititelu bejelentette csapata visszavonulását a Liga 2-ből. Az új szabályok szerint a bajnokságból visszalépő csapat elveszíti a további összes bajnoki mérkőzését, ugyanakkor a visszavágókból eddig lejátszott bajnokik eredményeit is törlik és módosítják 3–0-ra, az ellenfél javára. Két pont pottyant így az Olimpia FC ölébe (a visszavágón döntetlen született a mérkőzésen), amely egyenesen a harmadik helyre repíti a szatmári legényeket, két ponttal megelőzve a hatodik helyen tanyázó Besztercei Gloriát. Tehát, még így sem érezheti nyeregbe magát Csik Tibi csapata, hiszen bármilyen botlás számíthat a Liga 2 2-es Csoportjának a táblázatában.

Az is tény, hogy a szombati találkozón nem lesz „gyerekjáték” a pontszerzés, hiszen Claudiu Niculescu vezetőedzőnek a széria egyik legjobb játékoskerete áll a rendelkezésére. A szatmári legények azonban bizonyították, hogy erős csapatokkal szemben képesek jól játszani, értékes pontokat tartottak itthon a CSU Craiova, a Marosvásárhelyi ASA és a Resicabányai Metalul elleni mérkőzések után is.

A szombati Olimpia FC – CSM Rm. Vâlcea találkozó 11 órakor kezdődik az Olimpia Stadionban és Florin Mihai Marcu nagyváradi bíró vezeti. Bukaresti asszisztensei lesznek a sípmesternek Vasile Marinescu és Gheorghe Bogdan személyében. Cserebírónak a zilahi Valeriu Ciprian Demiant delegálta a bírók központi testülete, megfigyelőnek pedig a nagyszebeni Sajtos László és a nagyváradi Viorel Vancea érkezik Szatmárnémetibe.

Fotó: Kiss Ádám

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...