Jön egy kis meleg hétvégén
Utoljára módositva: 2019-05-16 08:56:19

A hétvége is esős, de melegebb lesz, mint eddig volt a május, de hosszú távon nem javul a helyzet, hétfőtől megint lehűlés jön.

Nem változott a prognózis a május elejihez képest, továbbra is igaz, hogy szeszélyes, csapadékos és a megszokottnál hűvösebb lesz a tavasz utolsó hónapja. A román meteorológiai szolgálat egyik kolozsvári munkatársa lapunknak elmondta, hogy az ilyenkor szokásosnál hűvösebb és csapadékos idő amiatt van, hogy egy óriási kiterjedésű hideg légtömeg van beszorulva közép-ázsiai és orosz területeken, ami miatt a délről betörni akaró meleg levegő nem talál utat magának. Valamennyire mégis sikerül helyet csinálnia magának a Kárpát-medence fölött, és mivel ez a párával is telített déli légtömegnek főleg a nap második felében sikerül, azért csapadékosak főleg a délutánok és az esték. A májusi nappali átlaghőmérséklet 23–24 Celsius-fok, az éjszakai pedig 11–12 Celsius-fok, ehhez képest van eltérés az idei évben, a meteorológus szerint viszont a csapadék nem sok, voltak már ennél esősebb májusok is Szatmár megyében, és itt nem csak az 1970-es árvizet megelőző májusi esőzésekre gondolt.

A hétvége melegebb lesz, mint amilyenek az eddig napok voltak, lesz ugyan csapadék, de nem lesz annyira hűvös. VIszont ez csak vasárnapig érvényes, mert hétfőtől megint lehűlés jön, és az időjárást figyelők sem látják mikor lesz végleg vége ennek a szeszélyes időjárásnak, például június első napjaiban is lesz olyan éjszaka, amikor nem emelkedik majd tíz Celsius-fok fölé a hőmérséklet.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...