Jótékonysági bál Hadadon
Utoljára módositva: 2014-05-12 13:54:17

Vidámság és tartalmas beszélgetések — ez jellemezte a hadadi Dégenfeld-kastélyban május 9-én megszervezett jótékonysági bált.

 

A hadadi jótékonysági bál képaukcióval kezdődött

Hadadon a Dégenfeld-kastélyban jótékonysági bált szerveztek május 9-én. Ezt megelőzően egy szimpóziumra is sor került, melyen jelen volt Hegedűs Csilla EP-képviselőjelölt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagykárolyi Református Egyházmegye vezetősége, az RMDSZ Szatmár megyei vezetősége és számos lelkész. A házigazda szerepében Kurta-Tőtös Beáta köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Csűry István püspök a közömbösségről beszélt. Meglátása szerint a lelkipásztorokban van olyan erő, ami még mindig meg tudja törni ezt a fajta passzív hozzáállást. Kifejtette: nagyon nagy a tétje az európai parlamenti választásnak, mivel ez minden magyar közös érdeke. Nagykároly vidékén már be is indult néhány uniós projekt, ezeket csak úgy lehet tovább folytatni, valamint újabb támpgatásokra pályázni, ha képviseltetjük magunkat Brüsszelben. Lényeges, hogy nő is szerepel a képviselőjelöltek között, ami arra indíthatja a református nőszövetségeket, hogy összefogjanak és támogassák bejutását az európai parlamentbe. Varga Attila egyházkerületi főgondnok hozzászólásában kiemelte, vannak visszatérő lehetőségek életünk során, amelyeket megragadhatunk. Ilyen ez a választás is, amikor újra esélyt adunk magunknak. Tőle Nt. Nagy Sándor nagykárolyi esperes vette át a szót, aki kihangsúlyozta, hogy felelősséggel tartozunk azért, hogy az előttünk álló választás sikeres kimenetelű legyen. Felvetette az egyházközségek problémáit is. Sokan anyagi gondokkal küszködnek, és ezeket valami módon a jövőben orvosolni kell. Lényeges tehát, hogy beleszólásunk legyen a dolgokba, mivel csak ezáltal tudunk segíteni közösségeinken.

Képaukció

A megbeszélést jótékonysági bál követte, melyet Kurta-Tőtös Beáta nyitott meg. Immár hetedik alkalommal került megszervezésre a bál, amelyre lelkipásztorok, politikusok és a környékbeli településeken élő vállalkozók, presbiterek és gyülekezeti tagok egyaránt örömmel térnek vissza. A bál megrendezésében a hadadi presbitérium és nőszövetség segített, de a jókedv biztosításához jelentősen hozzájárult Kallós Ferenc dobrai borászgazda adománya, valamint a zenét biztosító Tolnay István és társa is. A bál képaukcióval kezdődött, amelyen több mint hetven műalkotásra lehetett licitálni. Ezek a képek a nyaranként megszervezett művészeti tábor alkotásaiból kerültek kiválogatásra. A Szatmári Képzőművészek Egyesülete ugyanis minden évben alkotótábort szervez Hadadon. Az amatőr művészek képeiből és az adományokból befolyó összeg valamelyest segít abban, hogy javításokat végezzenek a kastélyon, ám az intézmény igazgatónője úgy véli, hogy csak egy sikeres EU-s pályázat által lehetne végképp rendbe tenni az impozáns épületet. Az eddig begyűlt összegekből sikerült az épület egyik szárnyrészét rendbe tenni, valamint kisebb munkálatokat végezni az ingatlanon. Akik részt vettek a báli mulatságon, mindannyian kellemes élményekkel térhettek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...