Jótékonysági bál Hadadon
Utoljára módositva: 2014-05-12 13:54:17

Vidámság és tartalmas beszélgetések — ez jellemezte a hadadi Dégenfeld-kastélyban május 9-én megszervezett jótékonysági bált.

 

A hadadi jótékonysági bál képaukcióval kezdődött

Hadadon a Dégenfeld-kastélyban jótékonysági bált szerveztek május 9-én. Ezt megelőzően egy szimpóziumra is sor került, melyen jelen volt Hegedűs Csilla EP-képviselőjelölt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagykárolyi Református Egyházmegye vezetősége, az RMDSZ Szatmár megyei vezetősége és számos lelkész. A házigazda szerepében Kurta-Tőtös Beáta köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Csűry István püspök a közömbösségről beszélt. Meglátása szerint a lelkipásztorokban van olyan erő, ami még mindig meg tudja törni ezt a fajta passzív hozzáállást. Kifejtette: nagyon nagy a tétje az európai parlamenti választásnak, mivel ez minden magyar közös érdeke. Nagykároly vidékén már be is indult néhány uniós projekt, ezeket csak úgy lehet tovább folytatni, valamint újabb támpgatásokra pályázni, ha képviseltetjük magunkat Brüsszelben. Lényeges, hogy nő is szerepel a képviselőjelöltek között, ami arra indíthatja a református nőszövetségeket, hogy összefogjanak és támogassák bejutását az európai parlamentbe. Varga Attila egyházkerületi főgondnok hozzászólásában kiemelte, vannak visszatérő lehetőségek életünk során, amelyeket megragadhatunk. Ilyen ez a választás is, amikor újra esélyt adunk magunknak. Tőle Nt. Nagy Sándor nagykárolyi esperes vette át a szót, aki kihangsúlyozta, hogy felelősséggel tartozunk azért, hogy az előttünk álló választás sikeres kimenetelű legyen. Felvetette az egyházközségek problémáit is. Sokan anyagi gondokkal küszködnek, és ezeket valami módon a jövőben orvosolni kell. Lényeges tehát, hogy beleszólásunk legyen a dolgokba, mivel csak ezáltal tudunk segíteni közösségeinken.

Képaukció

A megbeszélést jótékonysági bál követte, melyet Kurta-Tőtös Beáta nyitott meg. Immár hetedik alkalommal került megszervezésre a bál, amelyre lelkipásztorok, politikusok és a környékbeli településeken élő vállalkozók, presbiterek és gyülekezeti tagok egyaránt örömmel térnek vissza. A bál megrendezésében a hadadi presbitérium és nőszövetség segített, de a jókedv biztosításához jelentősen hozzájárult Kallós Ferenc dobrai borászgazda adománya, valamint a zenét biztosító Tolnay István és társa is. A bál képaukcióval kezdődött, amelyen több mint hetven műalkotásra lehetett licitálni. Ezek a képek a nyaranként megszervezett művészeti tábor alkotásaiból kerültek kiválogatásra. A Szatmári Képzőművészek Egyesülete ugyanis minden évben alkotótábort szervez Hadadon. Az amatőr művészek képeiből és az adományokból befolyó összeg valamelyest segít abban, hogy javításokat végezzenek a kastélyon, ám az intézmény igazgatónője úgy véli, hogy csak egy sikeres EU-s pályázat által lehetne végképp rendbe tenni az impozáns épületet. Az eddig begyűlt összegekből sikerült az épület egyik szárnyrészét rendbe tenni, valamint kisebb munkálatokat végezni az ingatlanon. Akik részt vettek a báli mulatságon, mindannyian kellemes élményekkel térhettek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...