Jótékonysági bál Hadadon
Utoljára módositva: 2014-05-12 13:54:17

Vidámság és tartalmas beszélgetések — ez jellemezte a hadadi Dégenfeld-kastélyban május 9-én megszervezett jótékonysági bált.

 

A hadadi jótékonysági bál képaukcióval kezdődött

Hadadon a Dégenfeld-kastélyban jótékonysági bált szerveztek május 9-én. Ezt megelőzően egy szimpóziumra is sor került, melyen jelen volt Hegedűs Csilla EP-képviselőjelölt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagykárolyi Református Egyházmegye vezetősége, az RMDSZ Szatmár megyei vezetősége és számos lelkész. A házigazda szerepében Kurta-Tőtös Beáta köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Csűry István püspök a közömbösségről beszélt. Meglátása szerint a lelkipásztorokban van olyan erő, ami még mindig meg tudja törni ezt a fajta passzív hozzáállást. Kifejtette: nagyon nagy a tétje az európai parlamenti választásnak, mivel ez minden magyar közös érdeke. Nagykároly vidékén már be is indult néhány uniós projekt, ezeket csak úgy lehet tovább folytatni, valamint újabb támpgatásokra pályázni, ha képviseltetjük magunkat Brüsszelben. Lényeges, hogy nő is szerepel a képviselőjelöltek között, ami arra indíthatja a református nőszövetségeket, hogy összefogjanak és támogassák bejutását az európai parlamentbe. Varga Attila egyházkerületi főgondnok hozzászólásában kiemelte, vannak visszatérő lehetőségek életünk során, amelyeket megragadhatunk. Ilyen ez a választás is, amikor újra esélyt adunk magunknak. Tőle Nt. Nagy Sándor nagykárolyi esperes vette át a szót, aki kihangsúlyozta, hogy felelősséggel tartozunk azért, hogy az előttünk álló választás sikeres kimenetelű legyen. Felvetette az egyházközségek problémáit is. Sokan anyagi gondokkal küszködnek, és ezeket valami módon a jövőben orvosolni kell. Lényeges tehát, hogy beleszólásunk legyen a dolgokba, mivel csak ezáltal tudunk segíteni közösségeinken.

Képaukció

A megbeszélést jótékonysági bál követte, melyet Kurta-Tőtös Beáta nyitott meg. Immár hetedik alkalommal került megszervezésre a bál, amelyre lelkipásztorok, politikusok és a környékbeli településeken élő vállalkozók, presbiterek és gyülekezeti tagok egyaránt örömmel térnek vissza. A bál megrendezésében a hadadi presbitérium és nőszövetség segített, de a jókedv biztosításához jelentősen hozzájárult Kallós Ferenc dobrai borászgazda adománya, valamint a zenét biztosító Tolnay István és társa is. A bál képaukcióval kezdődött, amelyen több mint hetven műalkotásra lehetett licitálni. Ezek a képek a nyaranként megszervezett művészeti tábor alkotásaiból kerültek kiválogatásra. A Szatmári Képzőművészek Egyesülete ugyanis minden évben alkotótábort szervez Hadadon. Az amatőr művészek képeiből és az adományokból befolyó összeg valamelyest segít abban, hogy javításokat végezzenek a kastélyon, ám az intézmény igazgatónője úgy véli, hogy csak egy sikeres EU-s pályázat által lehetne végképp rendbe tenni az impozáns épületet. Az eddig begyűlt összegekből sikerült az épület egyik szárnyrészét rendbe tenni, valamint kisebb munkálatokat végezni az ingatlanon. Akik részt vettek a báli mulatságon, mindannyian kellemes élményekkel térhettek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...