Jótékonysági bál Hadadon
Utoljára módositva: 2014-05-12 13:54:17

Vidámság és tartalmas beszélgetések — ez jellemezte a hadadi Dégenfeld-kastélyban május 9-én megszervezett jótékonysági bált.

 

A hadadi jótékonysági bál képaukcióval kezdődött

Hadadon a Dégenfeld-kastélyban jótékonysági bált szerveztek május 9-én. Ezt megelőzően egy szimpóziumra is sor került, melyen jelen volt Hegedűs Csilla EP-képviselőjelölt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagykárolyi Református Egyházmegye vezetősége, az RMDSZ Szatmár megyei vezetősége és számos lelkész. A házigazda szerepében Kurta-Tőtös Beáta köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Csűry István püspök a közömbösségről beszélt. Meglátása szerint a lelkipásztorokban van olyan erő, ami még mindig meg tudja törni ezt a fajta passzív hozzáállást. Kifejtette: nagyon nagy a tétje az európai parlamenti választásnak, mivel ez minden magyar közös érdeke. Nagykároly vidékén már be is indult néhány uniós projekt, ezeket csak úgy lehet tovább folytatni, valamint újabb támpgatásokra pályázni, ha képviseltetjük magunkat Brüsszelben. Lényeges, hogy nő is szerepel a képviselőjelöltek között, ami arra indíthatja a református nőszövetségeket, hogy összefogjanak és támogassák bejutását az európai parlamentbe. Varga Attila egyházkerületi főgondnok hozzászólásában kiemelte, vannak visszatérő lehetőségek életünk során, amelyeket megragadhatunk. Ilyen ez a választás is, amikor újra esélyt adunk magunknak. Tőle Nt. Nagy Sándor nagykárolyi esperes vette át a szót, aki kihangsúlyozta, hogy felelősséggel tartozunk azért, hogy az előttünk álló választás sikeres kimenetelű legyen. Felvetette az egyházközségek problémáit is. Sokan anyagi gondokkal küszködnek, és ezeket valami módon a jövőben orvosolni kell. Lényeges tehát, hogy beleszólásunk legyen a dolgokba, mivel csak ezáltal tudunk segíteni közösségeinken.

Képaukció

A megbeszélést jótékonysági bál követte, melyet Kurta-Tőtös Beáta nyitott meg. Immár hetedik alkalommal került megszervezésre a bál, amelyre lelkipásztorok, politikusok és a környékbeli településeken élő vállalkozók, presbiterek és gyülekezeti tagok egyaránt örömmel térnek vissza. A bál megrendezésében a hadadi presbitérium és nőszövetség segített, de a jókedv biztosításához jelentősen hozzájárult Kallós Ferenc dobrai borászgazda adománya, valamint a zenét biztosító Tolnay István és társa is. A bál képaukcióval kezdődött, amelyen több mint hetven műalkotásra lehetett licitálni. Ezek a képek a nyaranként megszervezett művészeti tábor alkotásaiból kerültek kiválogatásra. A Szatmári Képzőművészek Egyesülete ugyanis minden évben alkotótábort szervez Hadadon. Az amatőr művészek képeiből és az adományokból befolyó összeg valamelyest segít abban, hogy javításokat végezzenek a kastélyon, ám az intézmény igazgatónője úgy véli, hogy csak egy sikeres EU-s pályázat által lehetne végképp rendbe tenni az impozáns épületet. Az eddig begyűlt összegekből sikerült az épület egyik szárnyrészét rendbe tenni, valamint kisebb munkálatokat végezni az ingatlanon. Akik részt vettek a báli mulatságon, mindannyian kellemes élményekkel térhettek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...