Jótékonysági előadást tart a Harag György Társulat
Utoljára módositva: 2014-02-03 09:50:00

Február 8-án, 19 órai kezdettel kerül sor a Mirandolina című komédia bérletszünetes bemutatójára. A Harag György Társulat a teljes bevételt a Reménysugár program támogatására ajánlja.

 

A korábbi hagyományokhoz igazodva jótékonysági előadást tart a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata február 8-án, szombaton, 19 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. A mostani előadás újszerűsége abban áll, hogy az aktuális nagyszínpadi bemutató bérletszünetben és jótékonysági előadásként kerül színpadra. Korábban még sohasem volt példa rá, hogy egy bemutató teljes bevételét jótékonysági célokra fordítsák. Carlo Goldoni olasz szerző Mirandolina című komédiáját Csiki Zsolt állítja színpadra, aki nem ismeretlen a szatmári közönség számára, hiszen a tavalyi színházi évadban ő rendezte meg a Mikó Csaba Boldogságia című darabjából készült ifjúsági előadást, amely ősbemutató volt, illetve az idei évad első stúdió-előadása is az ő nevéhez köthető, ő vitte színre Schwajda György Himnuszát. A Harag György Társulat az előadás teljes bevételét a szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány által működtetett nyári tábor számára ajánlja fel. A szervezet az utóbbi években minden nyáron családi tábort szervez az általuk támogatott daganatos, Down-szindrómás és autista gyerekek számára. A táborok lényege, hogy a beteg gyerekek — családjuk és orvosok, ápolók, szociális munkások felügyelete mellett — egy magyarországi üdülőhelyen kapcsolódhatnak ki. A gyerekek számára kitalált, gyógyító jellegű terápiás játékok mellett a családtagoknak mentálhigiénés tanácsadó foglalkozásokat szerveznek, amelyeken szakemberek segítik felkészíteni a beteg gyerekek hozzátartozóit a mindennapi problémák kezelésére. A táborban a gyerekek nem egyszerűen csak jól érzik magukat, nem csak felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, hanem hazatérésük után, a komplex foglalkozások jóvoltából, az életminőségük is javul. A társulat a jótékonysági előadás megszervezése mellett a nyári gyerektábor lebonyolításában is részt vállal, így a tervek szerint a bábtagozat egyik előadását a helyszínen fogja majd bemutatni a tábor résztvevőinek. A Harag György Társulat munkaközössége fontosnak érzi a program támogatását, és megkéri minden kedves nézőjét, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és váltson jegyet a jótékonysági előadásra. A produkciót Csiki Zsolt rendező minden korosztály számára ajánlja. A 2013/2014-es színházi évadban a Mirandolina a diák- és középiskolás bérletekben szerepel, de a Harag György Társulat tervei szerint a jövő színházi évadban a felnőtt nézők bérletcsomagjába is beillesztené az előadást.

Jegyek a színház jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail-címen lehet érdeklődni. A belépők alapára 18 lej, de bármilyen nagyobb összegű felajánlást szívesen látnak a szervezők, illetve az adakozó kedvű nézők az előadás szünetében elhelyezett urnába is betehetik adományaikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...