Jótékonysági előadást tart a Harag György Társulat
Utoljára módositva: 2014-02-03 09:50:00

Február 8-án, 19 órai kezdettel kerül sor a Mirandolina című komédia bérletszünetes bemutatójára. A Harag György Társulat a teljes bevételt a Reménysugár program támogatására ajánlja.

 

A korábbi hagyományokhoz igazodva jótékonysági előadást tart a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata február 8-án, szombaton, 19 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. A mostani előadás újszerűsége abban áll, hogy az aktuális nagyszínpadi bemutató bérletszünetben és jótékonysági előadásként kerül színpadra. Korábban még sohasem volt példa rá, hogy egy bemutató teljes bevételét jótékonysági célokra fordítsák. Carlo Goldoni olasz szerző Mirandolina című komédiáját Csiki Zsolt állítja színpadra, aki nem ismeretlen a szatmári közönség számára, hiszen a tavalyi színházi évadban ő rendezte meg a Mikó Csaba Boldogságia című darabjából készült ifjúsági előadást, amely ősbemutató volt, illetve az idei évad első stúdió-előadása is az ő nevéhez köthető, ő vitte színre Schwajda György Himnuszát. A Harag György Társulat az előadás teljes bevételét a szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány által működtetett nyári tábor számára ajánlja fel. A szervezet az utóbbi években minden nyáron családi tábort szervez az általuk támogatott daganatos, Down-szindrómás és autista gyerekek számára. A táborok lényege, hogy a beteg gyerekek — családjuk és orvosok, ápolók, szociális munkások felügyelete mellett — egy magyarországi üdülőhelyen kapcsolódhatnak ki. A gyerekek számára kitalált, gyógyító jellegű terápiás játékok mellett a családtagoknak mentálhigiénés tanácsadó foglalkozásokat szerveznek, amelyeken szakemberek segítik felkészíteni a beteg gyerekek hozzátartozóit a mindennapi problémák kezelésére. A táborban a gyerekek nem egyszerűen csak jól érzik magukat, nem csak felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, hanem hazatérésük után, a komplex foglalkozások jóvoltából, az életminőségük is javul. A társulat a jótékonysági előadás megszervezése mellett a nyári gyerektábor lebonyolításában is részt vállal, így a tervek szerint a bábtagozat egyik előadását a helyszínen fogja majd bemutatni a tábor résztvevőinek. A Harag György Társulat munkaközössége fontosnak érzi a program támogatását, és megkéri minden kedves nézőjét, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, és váltson jegyet a jótékonysági előadásra. A produkciót Csiki Zsolt rendező minden korosztály számára ajánlja. A 2013/2014-es színházi évadban a Mirandolina a diák- és középiskolás bérletekben szerepel, de a Harag György Társulat tervei szerint a jövő színházi évadban a felnőtt nézők bérletcsomagjába is beillesztené az előadást.

Jegyek a színház jegyirodájában válthatók hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail-címen lehet érdeklődni. A belépők alapára 18 lej, de bármilyen nagyobb összegű felajánlást szívesen látnak a szervezők, illetve az adakozó kedvű nézők az előadás szünetében elhelyezett urnába is betehetik adományaikat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...