Jótékonysági gálával segít a Harag György Társulat
Utoljára módositva: 2019-09-05 11:27:21

Szeptember 6-án, pénteken 19 órai kezdettel rendkívüli jótékonysági gálát rendez a Harag György Társulat egy leukémiában szenvedő tízéves kisfiú, Barna Tamás gyógykezelésének támogatására.

Ez alkalomból — közkívánatra — az elmúlt évadot lezáró gála nagy sikerű produkcióit tűzi újra műsorra a társulat Bessenyei Gedő István rendezésében. A műsort musical- és operettrészletek, vidám jelenetek, szavalatok és tánc színesíti. Tomi egy budapesti kiránduláson lett rosszul. Az ennek okán végzett kórházi vizsgálatok során megszületett a diagnózis: a kisfiú akut limfoid leukémiában szenved. A betegség közel kétévi, rendszeres kezelést igényel, amely a határ túloldalán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jelenleg is zajlik. A terápia teljes időtartamára legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie, és ez értelemszerűen tovább emeli a költségeket.

A kisfiú gyógykezelésének a támogatására több kezdeményezés is indult, ezekhez csatlakozott a Harag György Társulat, amely a Partiumi Magyar Napokon már jótékonysági vásár keretében értékesített színháztörténeti kiadványokat, bögréket és a munkatársak által készített kézműves termékeket, a bevételt pedig a nemes ügy támogatására ajánlotta fel. A Harag György Társulat évente tart jótékonysági célú előadásokat, vagy csatlakozik ilyen kezdeményezésekhez. Tomi ügyében némileg érintett a társulat is, ugyanis a kisfiú közeli hozzátartozója az Északi Színház alkalmazottja. A jótékonysági gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában és az előadás előtt egy órával a helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...