Jótékonysági rendezvényt tartottak az ákosi iskolások
Utoljára módositva: 2019-12-14 10:23:05

Aki szeretetet ad, az szeretetet is kap viszonzásul! — talán ez lenne a legtalálóbb idézet, amivel körülírhatnánk az Ákosi Általános Iskolában szervezett karácsonyi rendezvényt.

December 12-én az iskola diákjai és tanárai karácsonyi előadást és jótékonysági rendezvényt tartottak, amelynek célja az volt, hogy a tombolákból befolyt pénzösszeget az SMA betegségben szenvedő érkörtvélyesi kisfiú, Noel számára utalják át.

A karácsonyi előadás két részből állt. Először az Ákosi Általános Iskola román-magyar tagozatos diákjai léptek színpadra, majd őket követte az Újnémeti Általános Iskola tanulóinak és óvodásainak a verses-énekes előadása. Előkészítő osztálytól egészen nyolcadik osztályig mindenki szerepelt. A diákok verseket mondtak, ezt követően énekeltek, illetve egy karácsonyi színdarabot is bemutattak. Végül pedig közös énekléssel zárult a rendezvény, amelyen a gyerekek magyarul, románul és angolul énekeltek el egy dalt.

Az előadások végeztével a résztvevők karácsonyi kézműves termékeket vásárolhattak: képeslapokat, mézes pogácsát, díszeket, adventi koszorút és sok más dekorációs tárgyat. A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel készítették ezeket a kézműves termékeket. Annak ellenére, hogy többségük szociálisan hátrányos helyzetű családból származik, mindenben segítettek, amiben tudtak. Sokan még a tombolára is értékes ajándékokat ajánlottak föl. Lehetett nyerni ajándékkosarat, táskákat, ruhadarabokat, ékszereket, tortát, focilabdát. A főnyeremény pedig két ajándékkosár (élelmiszer- és édességcsomag), illetve egy festmény volt, amelyet az iskola igazgatónője, Bara Valeria festetett erre az alkalomra.

A szervezők a tombola összes bevételét Noel számára utalták át, aminek végösszege 3300 lej.

Támogatók nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Az iskola vezetősége, tanárai, tanítói, a diákok és a szülők, akik a tombola nyereményeit fölajánlották vagy elkészítették. A krasznamihályfalvi turisztikai és üdülőközpont nagyobb értékű ajándékcsomagokat adományozott. A helyi üzletlánc ajándékkosárral támogatta a rendezvényt. A zenéről, a hangosításról pedig önkéntes alapon Dj Valentin Mărcuţ gondoskodott. A szervezők köszönik a támogatásokat, a felajánlásokat, és gyógyulást kívánnak a kicsi Noelnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...