Jövedelemadó-bevallási határidő
Utoljára módositva: 2019-07-17 16:35:25

E hónap végéig lehet leadni késedelmi kamat terhe nélkül az egyéni jövedelemadó-bevallásokat online, vagy az ügyfélablakoknál.

Körlevelet küldött az Országos Adóügynökség (ANAF), amelyben arra figyelmezteti azokat, akiknek más jövedelmük (is) volt tavaly mint a fizetés, hogy július 31-ig kell letegyék az ehhez kapcsolódó, egyedi jövedelemadó-bevallásukat (declaraţia unică). Ezen bevallások tekintetében sem sikerült megfelelő szinten digitalizálódnia az adóhivatalnak, úgyhogy visszakozott attól a kikötéstől, hogy ezt csak digitálisan lehesenn letenni, ezeket postán is be lehet küldeni, meg papíron az ügyfélablakoknál is le lehet adni. Le kell adnia ezt a fajta bevallást azoknak, akik belföldön, vagy külföldön tettek szert fizetésen kívüli jövedelemre 2018-ban, olyan tevékenységből származik jövedelmük, amelyikről jövő évre érvényesen előre becsült formában kell nyilatkozniuk, van idei, vagy jövő évre érvényes társadalombiztási beifzetési kötelezettségük.

Akinek van digitális aláírása és regisztrált az adóhivatali terminálon (SPV), annak kapnia kellett értesítést erről a fajta bevallásról és arról is, hogyan kell ezt kitölteni. Aki nem kapott, vagy nincs bejárása az online felületre, az az adóügyi igazgatóságokon, vagy a 031–4039160-as telefonszámon kérhet útmutatót a helyes kitöltéséhez, tájékoztatott az ANAF.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 10.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...