Jövő hétig összeáll a keret
Utoljára módositva: 2019-02-12 15:41:19

Béltek ellen játszott felkészülési mérkőzést az Tasnádi Unirea. Ez volt a téli alapozás harmadik meccse, a keddre tervezett negyediket az utolsó pillanatban mondta le a mihályfalvi ellenfél.

Elmarad a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatának keddre tervezett felkészülési mérkőzése, amelyet hazai pályán kellett volna játsszák a Bihar megyei Liga 4 harmadik helyezettje, az Érmihályfalvi Unirea ellen.

A március másodikai tavaszi rajt előtt Cristian Popa vezetőedző legénységének ez lett volna a negyedik felkészülési mérkőzése. Korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő MTK Mátészalka ellen játszottak egy meccset, amit Vincze Dávid góljával 1–0-ra nyertek meg, majd Nyírbátorban a harmadosztályos csoportelső ACS Fotbal Comuna Lénárdfalvától kaptak ki 4–1 (Cocian volt a tasnádi gólszerző).

Az elmúlt hétvégén játszották a harmadik meccset. Szamosdarán a Liga 4 B-csoportjának második helyezettjével, a Bélteki Științával mérkőztek. Az első félidőben Buia és Feher találatára csak Vargának volt válaszgólja, így 2–1-es bélteki vezetésnél fordult a két csapat. A második félidőben viszont Talpoș, Virág és Cocian is betaláltak, így 4–2-re győztek.

Erről a találkozóról Vincze Levente sérülés miatt igazoltan hiányzott, viszont Cristi Popa keretében három 19–20 éves legény is lehetőséget kapott a bizonyításra: a hátvéd Cătuna a LPS-től érkezett, a középpályás Suciu Nagybányán nevelkedett, míg a szatmárnémeti Virág Szilárd az Olimpia, majd a Ferencváros utánpótlás csapatiban játszott az elmúlt években.

A meccs után Cristi Popa elismerte, hogy a játékkapcsolatok még akadoznak. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az őszi keretből tíz srác maradt, és majdnem ugyanennyi érkezett a tavaszi vakáció során. A mostani keret viszont még nem végleges. Szombaton 12 órától idehaza a Bihar megyei negyedosztály éllovasát, a Váradszentmártoni CSC együttest fogadják, és erre a meccsre további 3–4 fiatal srácot vár próbajátékra az Unirea szakvezetője. Csak ezután véglegesíti majd a keretet Cristi Popa.

A játékkapcsolat minőségének a javítását az is hátráltatja, hogy a Liga 3 ötödik csoportjának kilencedik helyén álló alakulata nem talál a környéken erős ellenfelet felkészülési meccs rendezésére. A pályák minősége is hátráltató tényező. De mindezek ellenére Cristi Popa bizakodva várja a bajnoki folytatást.

„A fáradság egyre inkább kiüt a srácokon. Napi edzéssel készülünk a tavaszi folytatásra, nagy hangsúlyt fektetünk az erőnléti alapozásra is, de a labdás edzéseknek is meg van a helye. Viszont a játékkapcsolatok még akadoznak, itt még nagyon sokat kell dolgoznunk, hiszen nem vagyunk még egy homogén csapat. De ez így van rendjén, hiszen a játékoskeret felét új srácok alkotják — mondta lapunknak a fiatal vezetőedző. — Én hiszem azt, hogy ezzel a fiatal csapattal is tud majd nagyot alkotni az Unirea. A felkészüléssel jól állunk, de még várok 3-4 srácot próbajátékra. A szombati meccs után véglegesíteni fogjuk a keretet.”

Mint arról beszámoltunk, a jelenlegi keret átlagéletkora 20 év.

Felkészülési mérkőzésen

Tasnádi Unirea – Bélteki Știința 4–2 (1–2). Gólszerzők: Varga, Talpoș, Virág, Cocian, illetve Buia, Feher.

Tasnád: Görbe – Palinceac, Varga, Pușcașu, Tutuța, Cubaș, Silaghi, Cocian, Székely, Călin Pop, Talpoș. Játszottak még: Cădar – Bălău, Cătuna, Suciu, Virág, D. Vincze. Vezetőedző: Cristian Popa.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...