Jövő hétvégén ismét rendeznek a megyében terepralit
Utoljára módositva: 2014-07-31 10:27:46

Több éves hagyományt élesztenek újra a Szatmár megyében, hiszen az elmúlt években rendszeresen rendeztek terepralit. Jövő hétvégén Szér és Homoród környékén szerveznek versenyt.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak

Néhány év szünet után ismét rendeznek terepralit Szatmár megyében: az A–CAR és a GerBog szervezésében augusztus 8-án és 9-án Tövishát (Codru) körzetében, Szér és Homoród települések körül amatőr és profi versenyzők számára rendeznek futamot 120 kilométeres össztávon.

„Többéves hagyományt élesztünk újra. A Szatmár megyei futam szervezői már többször voltak nemzetközi, országos és helyi futamok rendezői, például a Transcarpathic Rally, a Temesvár – Szatmár távon futó Carpatica Rally Raid versenyek házigazdái. A jövő hétvégi verseny autó, motor és quad kategóriákban lesz megrendezve, az autósok között amatőr és profi kategória lesz” – olvasható a szervezők közleményében.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak, az átkötő szakaszokon pedig aszfaltozott úton haladnak majd a pilóták, betartva a közlekedési szabályokat.

A versenyhétvége egy látványos autókiállítással kezdődik jövő pénteken Szatmárnémeti régi főterén. Az egykori Pannónia (ma Dacia) szálló és a római katolikus székesegyház közötti részen, ahol a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók augusztus 10-ig.

A „szuperspeciális” forduló augusztus 8-án 18 órától rajtol ünnepélyes keretek között a megyeszékhely főteréről, ahonnan a versenyzők Pusztadaróc felé indulnak és egy 11 kilométeres, látványos szakaszt teljesítenek a Nagyerdő körül illetve a Szamos töltés mentén.

Másnap kora reggel indulnak a csapatok a Szér–Chilia falvak környékére helyezett startponthoz ahonnan 10 órától rajtolnak egyenként, 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a több száz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...