Jövő hétvégén ismét rendeznek a megyében terepralit
Utoljára módositva: 2014-07-31 10:27:46

Több éves hagyományt élesztenek újra a Szatmár megyében, hiszen az elmúlt években rendszeresen rendeztek terepralit. Jövő hétvégén Szér és Homoród környékén szerveznek versenyt.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak

Néhány év szünet után ismét rendeznek terepralit Szatmár megyében: az A–CAR és a GerBog szervezésében augusztus 8-án és 9-án Tövishát (Codru) körzetében, Szér és Homoród települések körül amatőr és profi versenyzők számára rendeznek futamot 120 kilométeres össztávon.

„Többéves hagyományt élesztünk újra. A Szatmár megyei futam szervezői már többször voltak nemzetközi, országos és helyi futamok rendezői, például a Transcarpathic Rally, a Temesvár – Szatmár távon futó Carpatica Rally Raid versenyek házigazdái. A jövő hétvégi verseny autó, motor és quad kategóriákban lesz megrendezve, az autósok között amatőr és profi kategória lesz” – olvasható a szervezők közleményében.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak, az átkötő szakaszokon pedig aszfaltozott úton haladnak majd a pilóták, betartva a közlekedési szabályokat.

A versenyhétvége egy látványos autókiállítással kezdődik jövő pénteken Szatmárnémeti régi főterén. Az egykori Pannónia (ma Dacia) szálló és a római katolikus székesegyház közötti részen, ahol a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók augusztus 10-ig.

A „szuperspeciális” forduló augusztus 8-án 18 órától rajtol ünnepélyes keretek között a megyeszékhely főteréről, ahonnan a versenyzők Pusztadaróc felé indulnak és egy 11 kilométeres, látványos szakaszt teljesítenek a Nagyerdő körül illetve a Szamos töltés mentén.

Másnap kora reggel indulnak a csapatok a Szér–Chilia falvak környékére helyezett startponthoz ahonnan 10 órától rajtolnak egyenként, 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a több száz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...