Jövő hétvégén ismét rendeznek a megyében terepralit
Utoljára módositva: 2014-07-31 10:27:46

Több éves hagyományt élesztenek újra a Szatmár megyében, hiszen az elmúlt években rendszeresen rendeztek terepralit. Jövő hétvégén Szér és Homoród környékén szerveznek versenyt.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak

Néhány év szünet után ismét rendeznek terepralit Szatmár megyében: az A–CAR és a GerBog szervezésében augusztus 8-án és 9-án Tövishát (Codru) körzetében, Szér és Homoród települések körül amatőr és profi versenyzők számára rendeznek futamot 120 kilométeres össztávon.

„Többéves hagyományt élesztünk újra. A Szatmár megyei futam szervezői már többször voltak nemzetközi, országos és helyi futamok rendezői, például a Transcarpathic Rally, a Temesvár – Szatmár távon futó Carpatica Rally Raid versenyek házigazdái. A jövő hétvégi verseny autó, motor és quad kategóriákban lesz megrendezve, az autósok között amatőr és profi kategória lesz” – olvasható a szervezők közleményében.

A gyorsasági terepfutamok erdei és mezei utakon zajlanak, az átkötő szakaszokon pedig aszfaltozott úton haladnak majd a pilóták, betartva a közlekedési szabályokat.

A versenyhétvége egy látványos autókiállítással kezdődik jövő pénteken Szatmárnémeti régi főterén. Az egykori Pannónia (ma Dacia) szálló és a római katolikus székesegyház közötti részen, ahol a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók augusztus 10-ig.

A „szuperspeciális” forduló augusztus 8-án 18 órától rajtol ünnepélyes keretek között a megyeszékhely főteréről, ahonnan a versenyzők Pusztadaróc felé indulnak és egy 11 kilométeres, látványos szakaszt teljesítenek a Nagyerdő körül illetve a Szamos töltés mentén.

Másnap kora reggel indulnak a csapatok a Szér–Chilia falvak környékére helyezett startponthoz ahonnan 10 órától rajtolnak egyenként, 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a több száz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...