Jövőhéten kezdenek a vívók
Utoljára módositva: 2017-12-29 12:32:36

Nincs sok idejük a pihenésre a vívóknak, hiszen az új év első napjaiban már pástra kell lépjenek hazai vagy nemzetközi versenyeken. A Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrvívó junior legényei, Mácska Ádám, Alex Oroian, Szép Márton és Szilágyi Balázs Udinéban már jövő hétvégén korosztályos világkupán fog küzdeni.

A hazai bajnoki idény január 9-én Bukarestben, a junior korosztályos fiú tőrvívók versenyével kezdődik, 11-én pedig a lányok fognak pástra lépni a fővárosi Ghencea csarnokban. Ugyanitt, január 17–24. között a párbajtőrvívó-bajnokság zajlik majd a kadett és junior korosztályban, ahol a Szatmárnémeti SK sportolói éremesélyesként fognak küzdeni.

A kadett korosztályos tőrvívók viszont Szatmáron gyülekeznek, hiszen hagyományosan a Csipler Sándor vívócsarnok ad otthont a fiúk és lányok bajnoki versenyének. A február 6–9-i küzdelmeket követően, 10-én és 11-én ugyanis ismét megrendezik a kontinentális könföderáció égisze alatt a kadett korosztályos női tőrvívók európai egyéni és csapat körversenyét.

A Román Vívó-szövetség (FRS) 2018-as versenynaptára szerint egyébként idén a fentebbi két küzdelem mellett további két viadalt rendeznek meg a Csipler-csarnokban: itt zajlik majd május 4–6. között a férfi párbajtőrvívók felnőtt egyéni és csapatbajnoksága, szeptember 19–22. között a párbajtőrvívók női és férfi mezőnye Szatmáron küzd majd a junior és kadett korosztályos Román Kupa egyéni versenyében. Ez ugyanannyi, mint 2017-ben, annyi különbséggel, hogy 2018-ban már nem Szövetségi Kupát, hanem Román Kupát rendez a FRS az utánpótlás korosztálynak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...