Jövőhéten kezdenek a vívók
Utoljára módositva: 2017-12-29 12:32:36

Nincs sok idejük a pihenésre a vívóknak, hiszen az új év első napjaiban már pástra kell lépjenek hazai vagy nemzetközi versenyeken. A Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrvívó junior legényei, Mácska Ádám, Alex Oroian, Szép Márton és Szilágyi Balázs Udinéban már jövő hétvégén korosztályos világkupán fog küzdeni.

A hazai bajnoki idény január 9-én Bukarestben, a junior korosztályos fiú tőrvívók versenyével kezdődik, 11-én pedig a lányok fognak pástra lépni a fővárosi Ghencea csarnokban. Ugyanitt, január 17–24. között a párbajtőrvívó-bajnokság zajlik majd a kadett és junior korosztályban, ahol a Szatmárnémeti SK sportolói éremesélyesként fognak küzdeni.

A kadett korosztályos tőrvívók viszont Szatmáron gyülekeznek, hiszen hagyományosan a Csipler Sándor vívócsarnok ad otthont a fiúk és lányok bajnoki versenyének. A február 6–9-i küzdelmeket követően, 10-én és 11-én ugyanis ismét megrendezik a kontinentális könföderáció égisze alatt a kadett korosztályos női tőrvívók európai egyéni és csapat körversenyét.

A Román Vívó-szövetség (FRS) 2018-as versenynaptára szerint egyébként idén a fentebbi két küzdelem mellett további két viadalt rendeznek meg a Csipler-csarnokban: itt zajlik majd május 4–6. között a férfi párbajtőrvívók felnőtt egyéni és csapatbajnoksága, szeptember 19–22. között a párbajtőrvívók női és férfi mezőnye Szatmáron küzd majd a junior és kadett korosztályos Román Kupa egyéni versenyében. Ez ugyanannyi, mint 2017-ben, annyi különbséggel, hogy 2018-ban már nem Szövetségi Kupát, hanem Román Kupát rendez a FRS az utánpótlás korosztálynak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...