×
2020. 04 09.
Csütörtök
Erhard
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Jövőre rendezik az Eb-t

2020.03.17 - 15:52
Megosztas :
 • Jövőre rendezik az Eb-t

  Késő délután ígért az UEFA hivatalos tájékoztatást az Európa-bajnokság rendezésével kapcsolatosan, azonban a norvég szövetség Twitter-oldalán már azelőtt kiszivárogtatta a döntést.

  A Norvég Labdarúgó-szövetség azt közölte, megszületett a döntés, a kontinentális föderáció (UEFA) egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot melynek Magyarország és Románia is társrendezője, 10 másik országgal közösen.

  Az UEFA 14 órakor kezdődött videokonferenciájáról szóló első jelentések szerint egyhangú döntés született a tagországok között: a koronavírus-járvány miatt 2020-ról egy évvel elhalasztják az Eb-t, a tornát 2021 június 11. és július 11. között rendezik meg. Az UEFA a késő délutáni órákban jelentette be hivatalosan a döntést, melyről a norvég szövetség számolt be elsőként.

  A döntés lehetőséget nyújt arra, hogy a világjárvány miatt félbeszakadt bajnokságokat nyáron befejezzék, és nyárra csúszhat az Európa Liga és a Bajnokok Ligája döntője is. Felmerült annak a lehetősége, hogy ezt a két sorozatot egy-egy tornával zárják le, Final Four-formában.

  A Marca napilap online kiadása szerint a BL döntőjét május 30. helyett június 27-én rendezhetik Isztambulban, míg az EL fináléját május 27. helyett június 24-én játsszák majd Gdanskban.

  A döntés eredményeképpen azonban várhatóan több más, jövőre tervezett esemény időpontja is módosul, így például a 2021 júniusára tervezett Nemezetek Ligája négyes döntőjének, a jövő nyárra tervezett, első, 24 csapatos klub-világbajnokságnak vagy például a Magyarország és Szlovénia által közösen megrendezendő U21-es Európa-bajnokságnak (2021. június 9–26.) az időpontja.

  Mint arról beszámoltunk, az aktuális Eb-t tizenkét ország városában rendezik a sorozat 60. születésnapja tiszteletére. Amszterdamban, Bakuban, Bilbaóban, Budapesten, Bukarestben, Dublinban, Glasgowban, Koppenhágában, Londonban, Münchenben, Rómában és Szentpéterváron rendeznek majd meccseket.

  Románia szempontjából azért is jött jól a halasztás, mert az infrastruktúra fejlesztés szempontjából jelentős lemaradások voltak: nem épült meg az össze bevállalt stadion, de a Național Arénát az otopeni-i nemzetközi reptérrel összekötő vasút sem készült el.

  (Nemzeti Sport)

  Cookie