Jubileumi községnapot ünnepeltek Batizon
Utoljára módositva: 2019-07-07 18:48:09

Tizenötödik alkalommal szervezték meg a Szatmárnémeti határában lévő s azzal már-már egybenőtt község napját — a rendezvény felhozatalából idén sem hiányoztak a mazsorettek, a helyi tehetségek, a népzenei együttesek és a könnyűzenei előadók sem.

Nagy volt a nyüzsgés tegnap délelőtt Batizon: míg a polgármesteri hivatal előtt az elöljárók és a vendégek, az égen a tintakék viharfelhők gyülekeztek — utóbbiak aztán meghátráltak kicsit, amikor meglátták a színes csatasorba felsorakozott, országosan ismert és nagy hírű miszmogyorósi Stibina-mazsoretteket és fúvószenekart, amelyek pattogó ütemben vezették a nagyszámú felvonulást, pár perces főhajtásra és koszorúelhelyezésre állva meg a hősök emlékművénél. A község központjában felállított színpad körül szintén sokan gyülekeztek, hiszen a meghívott politikusok és egyházi személyiségek részvételével nyitották meg a jubileumi községnapot. Az egybegyűlteket házigazdaként Ioan Mureşan polgármester köszöntötte, a település hagyományaihoz híven román és magyar nyelven, kiemelten megköszönve a magánszemélyeknek és vállalkozóknak, akik idén is támogatták a rendezvényt — azt a rendezvényt, amelynek célja immár tizenöt éve, hogy egyrészt bemutassa a helyi jellegzetességeket, hagyományokat és vállalkozókat, másrészt egy nagyon jó alkalom arra, hogy a mindennapi munkát félretéve az emberek találkozzanak és kényelmesen elbeszélgessenek, illetve megvitassák a polgármesteri köszöntőben elhangzottakat, hiszen az elöljáró röviden röviden összefoglalta a községben egy év alatt történt fejlesztéseket és a megvalósítás előtt álló terveket is. Mint mondta, az 1,56 millió lejnyi EU-s és az 1,33 millió lejnyi kormánytámogatás eredményeként készül a hosszított programú óvoda, modern, energiatakarékos, ugyanakkor több fényt adóra cserélik a közvilágítást, letérkövezik a járdákat és két utca aszfaltburkolatát is megújítják, illetve két nagyszabású, az egész települést érintő projekt (a szennyvízhálózat kiépítése és a portákhoz vezető kishidak építése) is megvalósítási fázisban van.

A négy egyházfelekezet képviselőinek ökumenikus imáját követően — mint minden évben — köszöntötték azon házaspárokat, akik aranylakodalmat ünnepelnek; idén Hutton Sándornak és Juliannának, Lobonţ Mihainak és Vioricának, Crainic Vasilenek és Veronának, valamint Vancsa Sándornak és Erzsébetnek nyújtották át a díszoklevelet, virágcsokrot és pénzjutalmat. Ezek az idős házaspárok példamutatóak a mai fiatalok számára, hiszen fél évszázaddal ezelőtt valamennyien nehéz körülmények között kezdték el közös életüket és küzdelmes élet során jutottak el addig, hogy most gyermekeikben és unokáikban látják örömüket. A megható pillanatok után a fúvószenekar előadásával folytatódott a községnap, amibe már komolyan bele-beledörgött az ég, de a rövid nyári zápor nem riasztotta el a nézelődni- szórakozni vágyókat, s a délután előrehaladtával egyre többen gyűltek össze a színpad előtt és a lacikonyhások sátrainál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...