Június 29–30.: Ember Géza Családi Napok Pusztadarócon
Utoljára módositva: 2019-06-26 12:53:22

Hagyományt teremtve immár harmadik alkalommal rendezi meg június 29–30-án Pusztadarócon a helyi kulturális egyesület és a polgármesteri hivatal az Ember Géza Családi és Kulturális Napokat — gazdag, változatos és mindenki számára szórakoztató programsorral.

A rendezvény startja szombaton 9 órakor dördül el több helyszínen is: a szamosdarai tó partján ekkor kezdődik a háromórás horgászverseny (szervező: Krisztián Miklós), és ugyancsak ekkor kezdődik az ifjúsági sportnap is az Ember Géza vándorserleges kispályás focibajnoksággal (szervező: Vincze Sándor), valamint a sakkversennyel (polgármesteri hivatal gyűlésterme, szervezők: Péter Tibor és Muresán István), asztalitenisz-bajnoksággal (sportcsarnok, szervező: Király Zsolt), valamint futó- és kerékpárversennyel (focipálya, szervező: Pintye József). A megmérettetésekre a „start eldördüléséig” lehet jelentkezni a szervezőknél — a sok mozgást pedig jól megérdemelt közös bográcsozás zárja 15 órától az Ember Gáza-kúria udvarának árnyas fái alatt.

A rendezvény vasárnap délben is fakanálforgatással folytatódik, 12 órakor kezdődik a bográcsos ételek versenye a kúria udvarán, majd 13.30-tól házigazdagént Krisztián Erika egyesületi elnök köszönti az egybegyűlteket, Găman Mihály polgármester pedig hivatalosan is megnyitja a rendezvényt. Kovács Zsuzsanna és Istvánfi Szilárd lelkészek ökumenikus imáját követően „bemutatkozik” a hagyományőrző egyesület, annál is inkább, mivel a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően a néptáncosok új fellépőruhákkal és szatmári viselettel, a Vadrózsák zenekar pedig új citerákkal gazdagodott — s nem mellékesen az önkormányzatnak pályázat útján sikerült egy új színpadot is beszereznie, ezzel is segítve, hogy a községben minél több sikeres és szórakoztató rendezvényt lehessen megszervezni. A világot jelentő deszkákon elsőként a pusztadaróci ovisok, majd a szamosdarai előkészítő és első osztályosok mutatják be tudásukat, majd a mikolai Gyöngyösbokréta ropja a szatmári és szilágysági táncokat, aztán a szamosdarai általános iskolások a szinte minden szülő által feltett kérdésre (Kire ütött ez a gyerek?!) alapuló vidám jelenete következik, aztán citerajáték, a pusztadaróci előkészítősök műsora, a szárazberki Hármashatár Egyesület néptáncosai, valamint a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák néptánc- és népdal-összeállításai. Az eredményhirdetések, az oklevelek átadása és a tombolasorsolás után a Favorit Együttes és Csorvási Szabi muzsikájára folytatódik a hajnalig tartó szabadtéri bál. A rendezvény egész ideje alatt jelen lesz dr. Vass Zoltán, dr. Széles Ferenc és Maurer Róbert, akik ingyenes egészségügyi szaktanácsadással szolgálnak.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...