Jutalmazták az anyanyelv ápolóit
Utoljára módositva: 2017-12-20 09:16:11

Egyfajta küldetésnek tekintik az anyanyelv ápolását a Nagykárolyi Elméleti Líceum V–VIII. osztályainak diákjai (is).

Ezt bizonyítandó számtalan megmérettetésen vesznek részt a kisdiákok tanárnőjük, Fakazas Erika irányításával, aki fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a gyermekek érdeklődését ébren tartva az olvasásra, az irodalom szeretetére nevelje őket.

Különleges volt számukra ez az év, hiszen az Arany János-év kapcsán ők is több programmal készültek. Vetélkedőket szerveztek, szavaltak, olvastak, fogalmazásokat írtak. A kitartó munka révén közelebbről is megismerhették Arany Jánost, nemcsak a költőt, hanem az embert is, hiszen tanárnőjük így szerette volna segíteni, hogy a gyermekek jobban megértsék a verseit.

Az Arany János-év hétfőn egy többfordulós vetélkedőben csúcsosodott ki, melynek végén a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezetének vezetősége, Major Melinda elnök és Balogh Enikő ügyvezető elnök is köszöntötte a diákokat. A nőszervezet képviselői ugyanis évek óta megtartják a Mosolygós karácsony kezdeményezésüket, amelynek keretében tanulókat jutalmaznak. A program keretében a Communitas Alapítvány és a Gyöngyszem Egyesület támogatásával a hétfői Arany-vetélkedő összes versenyzőjét egy-egy helyesírási szabályzattal díjazták, édességekkel kiegészítve.

Jutalmat vehettek az egész évben szorgalmas Anyanyelv-ápolók csapat tagjai: Kovács Ágota, Szabó Zoya Vivien, Veszprémi Tamara, Nagy Júlia, Nagy Ádám Balázs, Tyukodi Viktória, Tari Bence, Muszka Gergő, Láng Blanka, Vigh Albert, Domokos Blanka, Gál Zsuzsa, Maier Tamara, Fazakas Barnabás, Merk Eszter, Kurucz Kristóf, Ilyés Dorottya, Virág Vanda, Kovács Orsolya, Papp Dorka, Szilágyi Dorka, Benze Márk, Korcsmáros Bálint és Somogyi Aliz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...