Jutalmazták az anyanyelv ápolóit
Utoljára módositva: 2017-12-20 09:16:11

Egyfajta küldetésnek tekintik az anyanyelv ápolását a Nagykárolyi Elméleti Líceum V–VIII. osztályainak diákjai (is).

Ezt bizonyítandó számtalan megmérettetésen vesznek részt a kisdiákok tanárnőjük, Fakazas Erika irányításával, aki fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a gyermekek érdeklődését ébren tartva az olvasásra, az irodalom szeretetére nevelje őket.

Különleges volt számukra ez az év, hiszen az Arany János-év kapcsán ők is több programmal készültek. Vetélkedőket szerveztek, szavaltak, olvastak, fogalmazásokat írtak. A kitartó munka révén közelebbről is megismerhették Arany Jánost, nemcsak a költőt, hanem az embert is, hiszen tanárnőjük így szerette volna segíteni, hogy a gyermekek jobban megértsék a verseit.

Az Arany János-év hétfőn egy többfordulós vetélkedőben csúcsosodott ki, melynek végén a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezetének vezetősége, Major Melinda elnök és Balogh Enikő ügyvezető elnök is köszöntötte a diákokat. A nőszervezet képviselői ugyanis évek óta megtartják a Mosolygós karácsony kezdeményezésüket, amelynek keretében tanulókat jutalmaznak. A program keretében a Communitas Alapítvány és a Gyöngyszem Egyesület támogatásával a hétfői Arany-vetélkedő összes versenyzőjét egy-egy helyesírási szabályzattal díjazták, édességekkel kiegészítve.

Jutalmat vehettek az egész évben szorgalmas Anyanyelv-ápolók csapat tagjai: Kovács Ágota, Szabó Zoya Vivien, Veszprémi Tamara, Nagy Júlia, Nagy Ádám Balázs, Tyukodi Viktória, Tari Bence, Muszka Gergő, Láng Blanka, Vigh Albert, Domokos Blanka, Gál Zsuzsa, Maier Tamara, Fazakas Barnabás, Merk Eszter, Kurucz Kristóf, Ilyés Dorottya, Virág Vanda, Kovács Orsolya, Papp Dorka, Szilágyi Dorka, Benze Márk, Korcsmáros Bálint és Somogyi Aliz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...