Jutalmazták az anyanyelv ápolóit
Utoljára módositva: 2017-12-20 09:16:11

Egyfajta küldetésnek tekintik az anyanyelv ápolását a Nagykárolyi Elméleti Líceum V–VIII. osztályainak diákjai (is).

Ezt bizonyítandó számtalan megmérettetésen vesznek részt a kisdiákok tanárnőjük, Fakazas Erika irányításával, aki fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a gyermekek érdeklődését ébren tartva az olvasásra, az irodalom szeretetére nevelje őket.

Különleges volt számukra ez az év, hiszen az Arany János-év kapcsán ők is több programmal készültek. Vetélkedőket szerveztek, szavaltak, olvastak, fogalmazásokat írtak. A kitartó munka révén közelebbről is megismerhették Arany Jánost, nemcsak a költőt, hanem az embert is, hiszen tanárnőjük így szerette volna segíteni, hogy a gyermekek jobban megértsék a verseit.

Az Arany János-év hétfőn egy többfordulós vetélkedőben csúcsosodott ki, melynek végén a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezetének vezetősége, Major Melinda elnök és Balogh Enikő ügyvezető elnök is köszöntötte a diákokat. A nőszervezet képviselői ugyanis évek óta megtartják a Mosolygós karácsony kezdeményezésüket, amelynek keretében tanulókat jutalmaznak. A program keretében a Communitas Alapítvány és a Gyöngyszem Egyesület támogatásával a hétfői Arany-vetélkedő összes versenyzőjét egy-egy helyesírási szabályzattal díjazták, édességekkel kiegészítve.

Jutalmat vehettek az egész évben szorgalmas Anyanyelv-ápolók csapat tagjai: Kovács Ágota, Szabó Zoya Vivien, Veszprémi Tamara, Nagy Júlia, Nagy Ádám Balázs, Tyukodi Viktória, Tari Bence, Muszka Gergő, Láng Blanka, Vigh Albert, Domokos Blanka, Gál Zsuzsa, Maier Tamara, Fazakas Barnabás, Merk Eszter, Kurucz Kristóf, Ilyés Dorottya, Virág Vanda, Kovács Orsolya, Papp Dorka, Szilágyi Dorka, Benze Márk, Korcsmáros Bálint és Somogyi Aliz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...