Jutalomkirándulás Nagyváradra
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:35:28

A tavalyi jutalomkirándulás résztvevői

Augusztus 15-én és 16-án jutalomkirándulást szervez a Pettyéni Református Egyházközség azon gyermekek és ifjak részére, akik magaviseletükkel kiérdemelték azt, például rendszeresen látogatják az istentiszteleteket és részt vesznek a gyülekezet ifjúsága részére szervezett programokon, tudtuk meg Genda Árpád Szabolcs lelkipásztortól. Pénteken indulnak, szállásuk a nagyváradi Arany János Kollégiumban lesz. Útjuk során Nagyvárad nevezetességeivel ismerkednek meg azok, akik először járnak a Sebes–Körös parti városban, de akik már jártak ott, feleleveníthetik emlékeiket. Láthatják a városháza impozáns épületét, az Ady Endre Emlékházat, a Szent László-templomot, a Sebes–Körösön átívelő Szent László hidat, a Nagyváradi Állami Színház épületét, a Székesegyházat, a Fekete Sas Palotát vagy Lorántffy Zsuzsanna bronzszobrát is, melyet a várad-olaszi református templom előtti parkban állítottak fel a Magyar Reformátusok III. Világtalálkozója alkalmából 1996-ban. A kirándulás részeként a Bihar–hegységben található Medvebarlangba is ellátogatnak a pettyéniek. Ez a cseppkőbarlang nem akármilyen látnivalót kínál az odalátogatóknak. A szakemberek szerint a legrégebbi cseppkövek 55 ezer évesek, sőt a cseppkőképződés manapság is megfigyelhető a barlangban. A kirándulásnak nem csak jutalom jellege — azt sugallja, hogy igenis érdemes jónak lenni és tevékenyen részt venni a gyülekezeti életben —, de közösségformáló ereje is van.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...