Jutalomkirándulás Nagyváradra
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:35:28

A tavalyi jutalomkirándulás résztvevői

Augusztus 15-én és 16-án jutalomkirándulást szervez a Pettyéni Református Egyházközség azon gyermekek és ifjak részére, akik magaviseletükkel kiérdemelték azt, például rendszeresen látogatják az istentiszteleteket és részt vesznek a gyülekezet ifjúsága részére szervezett programokon, tudtuk meg Genda Árpád Szabolcs lelkipásztortól. Pénteken indulnak, szállásuk a nagyváradi Arany János Kollégiumban lesz. Útjuk során Nagyvárad nevezetességeivel ismerkednek meg azok, akik először járnak a Sebes–Körös parti városban, de akik már jártak ott, feleleveníthetik emlékeiket. Láthatják a városháza impozáns épületét, az Ady Endre Emlékházat, a Szent László-templomot, a Sebes–Körösön átívelő Szent László hidat, a Nagyváradi Állami Színház épületét, a Székesegyházat, a Fekete Sas Palotát vagy Lorántffy Zsuzsanna bronzszobrát is, melyet a várad-olaszi református templom előtti parkban állítottak fel a Magyar Reformátusok III. Világtalálkozója alkalmából 1996-ban. A kirándulás részeként a Bihar–hegységben található Medvebarlangba is ellátogatnak a pettyéniek. Ez a cseppkőbarlang nem akármilyen látnivalót kínál az odalátogatóknak. A szakemberek szerint a legrégebbi cseppkövek 55 ezer évesek, sőt a cseppkőképződés manapság is megfigyelhető a barlangban. A kirándulásnak nem csak jutalom jellege — azt sugallja, hogy igenis érdemes jónak lenni és tevékenyen részt venni a gyülekezeti életben —, de közösségformáló ereje is van.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...