Jutalomkirándulás Nagyváradra
Utoljára módositva: 2014-08-11 10:35:28

A tavalyi jutalomkirándulás résztvevői

Augusztus 15-én és 16-án jutalomkirándulást szervez a Pettyéni Református Egyházközség azon gyermekek és ifjak részére, akik magaviseletükkel kiérdemelték azt, például rendszeresen látogatják az istentiszteleteket és részt vesznek a gyülekezet ifjúsága részére szervezett programokon, tudtuk meg Genda Árpád Szabolcs lelkipásztortól. Pénteken indulnak, szállásuk a nagyváradi Arany János Kollégiumban lesz. Útjuk során Nagyvárad nevezetességeivel ismerkednek meg azok, akik először járnak a Sebes–Körös parti városban, de akik már jártak ott, feleleveníthetik emlékeiket. Láthatják a városháza impozáns épületét, az Ady Endre Emlékházat, a Szent László-templomot, a Sebes–Körösön átívelő Szent László hidat, a Nagyváradi Állami Színház épületét, a Székesegyházat, a Fekete Sas Palotát vagy Lorántffy Zsuzsanna bronzszobrát is, melyet a várad-olaszi református templom előtti parkban állítottak fel a Magyar Reformátusok III. Világtalálkozója alkalmából 1996-ban. A kirándulás részeként a Bihar–hegységben található Medvebarlangba is ellátogatnak a pettyéniek. Ez a cseppkőbarlang nem akármilyen látnivalót kínál az odalátogatóknak. A szakemberek szerint a legrégebbi cseppkövek 55 ezer évesek, sőt a cseppkőképződés manapság is megfigyelhető a barlangban. A kirándulásnak nem csak jutalom jellege — azt sugallja, hogy igenis érdemes jónak lenni és tevékenyen részt venni a gyülekezeti életben —, de közösségformáló ereje is van.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...