K. Iohannis: Minél előbb ki kell írni az alkotmánymódosító népszavazást
Utoljára módositva: 2019-06-04 14:35:15

Minél előbb ki kell írni az alkotmánymódosító népszavazást – nyilatkozta Klaus Iohannis kedden a Cotroceni-palotában. Az államfő szerint a referendum egybeeshet a következő időszakban esedékes választások valamelyikével, akár az államelnök, akár a helyhatósági vagy a parlamenti választásokkal.

 

“A most megszavazottak végrehajtása érdekében a lehető legrövidebb időn belül alkotmánymódosító népszavazást kell kiírni, minél hamarabb, annál jobb’ – hangoztatta az államfő.

 

Iohannis rámutatott, mivel bő másfél éven belül további három választásra kerül sor, ‘legalábbis furcsa lenne’, ha a népszavazást két választás között tartanák. Az elnök úgy véli, a referendumot a soron következő választások valamelyikével egy időben kellene megszervezni.

 

Meglátása szerint jelenleg nem adottak a feltételek az alkotmány ‘széles körű felülvizsgálatára’, ami alapos előkészítést igényel, ezért egyelőre csak a ‘referendum nagyon pozitív eredményét’ kellene az alaptörvénybe foglalni.

forrás: AGERPRES/(RO – szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András).

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...