Kacajjal kezdődött a „rekettyés” tanév
Utoljára módositva: 2019-09-23 09:03:34

Tánccal, batikolással no meg nagyon sok csengő gyerekkacajjal kezdődött meg szombaton Nagykárolyban a Rekettye Néptánccsoport tanéve.

A Nagykárolyi Kulturális Központ tánctermében Majer Rajmond oktató, táncpedagógus várta szombat délelőtt a gyerekeket. Mint hírül adtuk, az új tanévben is lesz Apró Rekettye az egészen kicsiknek, Kis Rekettye a nagyobbacskáknak, továbbá Rekettye Utánpótlás és Rekettye — az egyre nagyobbaknak —, illetőleg folytatják a felnőttoktatást is. A játékos képzésekre szombatonként kerül sor a megszokott időpontokban. Akik esetleg most nem voltak jelen, azok jöhetnek jövő héten — tudtuk meg. A foglalkozások a szokásnak megfelelően egész egyszerűen nagyszerűek: mondókákkal, népi énekekkel veszik rá a legvisszahúzódóbb gyereket is arra, hogy együtt táncoljon a többiekkel. És persze hiába vannak sokan a gyerkőcök, mindig akad idő újra és újra elismételni azt a lépést, addig, amíg mindenkinek úgy sikerül, ahogy annak lennie kell.

Időközben a felnőtteknek a batikolás technikáját ismertette Kóra Judit képzőművész. Szintén az ő vezetésével — immár délután — a Jeles napi foglalkozások keretében pólót festettek a lurkók. A művelődési központ udvarán fújták a festékszórót, de előbb gondosan elkészítették az ábrák negatívjait. Mihelyst lankadt volna a figyelem — azaz majdnem mindahány gyerek pólója elkészült volna —, elkezdődött a táncház. Somogyiasan járták előbb, de persze a Kárpát-medence egyéb tájaira is „elkalandoztak” mind a táncok, mind a szokások viszonylatában.

A héten elkezdődnek a hangszeres foglalkozások is — tudatták a szervezők, csütörtökön például a citerásokat várják. Jövő szombaton pedig ismét tánc — és sok-sok ének, no meg kacagás lesz.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...