Kacajjal kezdődött a „rekettyés” tanév
Utoljára módositva: 2019-09-23 09:03:34

Tánccal, batikolással no meg nagyon sok csengő gyerekkacajjal kezdődött meg szombaton Nagykárolyban a Rekettye Néptánccsoport tanéve.

A Nagykárolyi Kulturális Központ tánctermében Majer Rajmond oktató, táncpedagógus várta szombat délelőtt a gyerekeket. Mint hírül adtuk, az új tanévben is lesz Apró Rekettye az egészen kicsiknek, Kis Rekettye a nagyobbacskáknak, továbbá Rekettye Utánpótlás és Rekettye — az egyre nagyobbaknak —, illetőleg folytatják a felnőttoktatást is. A játékos képzésekre szombatonként kerül sor a megszokott időpontokban. Akik esetleg most nem voltak jelen, azok jöhetnek jövő héten — tudtuk meg. A foglalkozások a szokásnak megfelelően egész egyszerűen nagyszerűek: mondókákkal, népi énekekkel veszik rá a legvisszahúzódóbb gyereket is arra, hogy együtt táncoljon a többiekkel. És persze hiába vannak sokan a gyerkőcök, mindig akad idő újra és újra elismételni azt a lépést, addig, amíg mindenkinek úgy sikerül, ahogy annak lennie kell.

Időközben a felnőtteknek a batikolás technikáját ismertette Kóra Judit képzőművész. Szintén az ő vezetésével — immár délután — a Jeles napi foglalkozások keretében pólót festettek a lurkók. A művelődési központ udvarán fújták a festékszórót, de előbb gondosan elkészítették az ábrák negatívjait. Mihelyst lankadt volna a figyelem — azaz majdnem mindahány gyerek pólója elkészült volna —, elkezdődött a táncház. Somogyiasan járták előbb, de persze a Kárpát-medence egyéb tájaira is „elkalandoztak” mind a táncok, mind a szokások viszonylatában.

A héten elkezdődnek a hangszeres foglalkozások is — tudatták a szervezők, csütörtökön például a citerásokat várják. Jövő szombaton pedig ismét tánc — és sok-sok ének, no meg kacagás lesz.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...