Kamion-elterelőt jelöltek ki
Utoljára módositva: 2014-04-18 08:27:21

Könnyítenek Szatmárnémeti belvárosának forgalmán — a Zilah irányából érkező teherautóknak új útvonalat jelöltek ki. A Nagykároly felé igyekvők nem járhatnak a forgalmas szakaszokon.

 

Változtattak a teherforgalom számára kijelölt útvonalakon

Új útvonalat jelöltek ki Szatmárnémetiben a teherautók számára. A városi tanács csütörtöki döntésével változtattak a korábbi szabályzaton, így a Zilah felől érkező tranzitforgalom egy részét kevésbé forgalmas utcákon vezetik majd. Amint Maskulik Csaba tanácsostól megtudtuk, a városba érkező nehézgépjárműveknek ezentúl a Hegyi (Lucian Blaga) úton levő OMW-kútnál kötelező lesz balra térniük, melyek a Dorobanţilor és a Szőkemocsár (Balta Blondă) utcán haladva jutnak majd el a Szatmárzsadányi (Cloşca) útra. A Nagybánya, illetve a határátkelő felé igyekvők a Szatmárzsadányi úton hajthatnak tovább, majd a Decebal hídon át a Batiz felé haladó kamion-terelőn folytathatják útjukat. A Nagykároly felé igyekvőknek pedig a Szatmárzsadányi útról a Magnoliei, majd az Energiei és a Platanului utcákon kell közlekedniük, így jutnak majd ki a Károlyi út végére. Mint ismeretes, a tanács korábbi döntése értelmében azoknak a teherautóknak, melyek letérnek a kijelölt útvonalakról, díjat kell fizetniük. A képviselők tegnap úgy határoztak, hogy a szatmárnémeti székhelyű szállítási vállalatok mentesülnek a fizetési kötelezettség alól, amennyiben nem a településen belül fuvaroznak, és igazolni tudják, hogy hazaérve a garázsba tartanak. Amint arról korábban írtunk, a fizetős rendszert április 1-jétől kellett volna beüzemelni, azonban az önkormányzatnak mindeddig nem sikerült technikailag megoldania a jegyvásárlás kérdését. Szintén tegnap döntöttek arról a tanácsosok — Butka Gergely javaslata nyomán —, hogy megteremtik az sms-ben való fizetés lehetőségét is. A gyűlésen felmerült, hogy a Szőkemocsár utcán van egy szakasz, melynek állapota nem felel meg a kamionforgalom számára, illetve hogy vannak olyan kanyarok az elterelőn, melyet egy nagyméretű teherautó nem tud bevenni. Dorel Coica polgármester kifejtette: tudnak ezekről a problémákról, és ígéretet tett arra, hogy hamarosan járhatóvá teszik a teljes útszakaszt a nehézgépjárművek számára.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...