Kamionokkal az „RCA-maffia” ellen
Utoljára módositva: 2016-09-05 15:05:54

Forgalomlassító demonstrációnak lehettek elszenvedői azok, akik hétfő délelőtt a 19-es úton közlekedtek Szatmárnémeti és Sárközújlak között, a köztelező-biztosítás ára miatt tüntettek.

Rémálom volt a közlekedés Szatmárnémeti és Sárközújlak között a kamion-konvoj miatt hétfő délelőtt, két óra alatt lehetett megtenni egy tizenöt kilométeres utat

„Mindent megtettünk azért, hogy a szatmári autósoknak kellemetlenséget ne okozva érjük el amit akarunk, de ez a tárgyalóasztalnál nem sikerült. Nem volt más lehetőségünk, muszáj volt az utakra vonulnunk, köszönjük mindenkinek aki megérti a problémánkat és elnézést mindenkitől, akinek késést és kellemetlenséget okoztunk a 19-es úton hétfő délelőtt!” Ezt üzenik a hétfő délelőtti forgalomlassító akciót elszenvedő szatmári autósoknak a kamionos-szakszervezet vezetői. Ötödikén délelőtt tíz órától a szatmárnémeti, Batizi úti Lukoil kúttól indulva a 19-es úton a halmi letérőig óránként húsz kilométeres sebességgel haladva közel harminc kamion vonult fel amiatt, hogy a biztosítás-felügyelet által beígért ötven százalékos kötelező-biztosítás (RCA), drágítás helyett háromszáz százalékos emelést vezettek be a román biztosítótársaságok ettől az évtől egyes – főleg a nemzetközi közúti teherszállításban használt –, teherautó-típusokra.

A fél sávos útlezárásnak megfelelő forgalomlassítás miatt óriási volt a torlódás kora délutánig Szatmárnémeti és Sárközújlak között. A tiltakozó megmozdulás a városon belüli forgalomra is hatással volt, a kamionok nyolcvan százalékának a Szamos bal partján van a garázsa, a szervezett akció véget ért ugyan, de a Decebal hídon átkelő kamionok miatt a híd környékén is hatalmas sor keletkezett.

Jól megszedték magukat a biztosítók idén, most már befejezhetnék a kamionosok szipolyozását, mielőbb csökkentsék a megfizethetőség határáig a teherfuvarozókra kirótt kötelező biztosítást. Ennek a véleményüknek adtak hangot szóban a sofőrök, ennek nyomatékosítása volt a hétfőn megtartott tülkölve-vonulás. Ha nem lesz meg a várt eredménye a megmozdulásnak, szeptember tizenötödikén az ország minden megyéjéből összegyűlve, a parlament épülete előtt fognak felsorakozni a kamionok, a ma hangoztatott cél elérése érdekében.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...