Kamionosblokád Olaszországban
Utoljára módositva: 2013-12-08 17:50:42

Vasárnap éjféltől Olaszország száz pontján kezdenek demonstrációba a megélhetésükért sztrájkoló olasz fuvarozók, akik az autósztrádák és vasútvonalak lezárására készülnek.

 

A kamionosok országos tiltakozó akciója miatt az olasz autósztrádákon már vasárnap este hat órától feloldják a teherszállító gépjárművekre a hétvégeken vonatkozó korlátozást a később várható forgalmi káosz megelőzésére.

Az olasz fuvarozókat tömörítő Trasportounito és más társszakszervezetek a római kormánynak az ágazatot sújtó megszorító intézkedéseivel szemben hirdették meg a tüntetést egyelőre vasárnapra és hétfőre. Nem kizárt azonban, hogy a kamionossztrájk több napig tart, ahogyan tavaly is történt, akkor is a karácsony előtti időszakban.

A kamionosok gépjárműveikkel a nagyobb olasz városok terein, a városokba bevezető országutakon, az autósztráda kapuknál, vasúti csomópontoknál és kikötőkben tartanak demonstrációkat. A hatóságok előre jelezték, hogy nem engedik meg a közlekedési vonalak elfoglalását. A tüntetők célja azonban az, hogy forgalmi blokádot teremtsenek.

Az olasz lakosság felkészült a legrosszabbra: a hétvégén hosszú sorok álltak a benzinkutaknál, és sokan előre bevásároltak arra az esetre, ha a kamionosblokád megbénítja az üzemanyag- és élelmiszer-ellátást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...