Kamionosblokád Olaszországban
Utoljára módositva: 2013-12-08 17:50:42

Vasárnap éjféltől Olaszország száz pontján kezdenek demonstrációba a megélhetésükért sztrájkoló olasz fuvarozók, akik az autósztrádák és vasútvonalak lezárására készülnek.

 

A kamionosok országos tiltakozó akciója miatt az olasz autósztrádákon már vasárnap este hat órától feloldják a teherszállító gépjárművekre a hétvégeken vonatkozó korlátozást a később várható forgalmi káosz megelőzésére.

Az olasz fuvarozókat tömörítő Trasportounito és más társszakszervezetek a római kormánynak az ágazatot sújtó megszorító intézkedéseivel szemben hirdették meg a tüntetést egyelőre vasárnapra és hétfőre. Nem kizárt azonban, hogy a kamionossztrájk több napig tart, ahogyan tavaly is történt, akkor is a karácsony előtti időszakban.

A kamionosok gépjárműveikkel a nagyobb olasz városok terein, a városokba bevezető országutakon, az autósztráda kapuknál, vasúti csomópontoknál és kikötőkben tartanak demonstrációkat. A hatóságok előre jelezték, hogy nem engedik meg a közlekedési vonalak elfoglalását. A tüntetők célja azonban az, hogy forgalmi blokádot teremtsenek.

Az olasz lakosság felkészült a legrosszabbra: a hétvégén hosszú sorok álltak a benzinkutaknál, és sokan előre bevásároltak arra az esetre, ha a kamionosblokád megbénítja az üzemanyag- és élelmiszer-ellátást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...