Kamionstop Szatmáron is
Utoljára módositva: 2013-05-22 10:43:10

A szatmári teherfuvarozók is csatlakoznak az országos szövetség csütörtökön kezdődő sztrájkjához, a tiltakozó akció meghatározatlan időre szól.

Betelt a pohár kamionoséknál, nincs csütörtökön fuvarozás

A megmozdulás szervezői kilátásba helyezték, hogy a spanyol, görög, és olasz kamionos-sztrájk mintájára a román nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, és így fognak cselekedni Szatmár megye városaiban is. A kamionstop életbe léptetését nemzetközi fórumokon is bejelentették, minden fuvarozónak azt ajánlva, kerüljék el az országot, hogy a külföldi fuvarozók ne kerüljenek blokád alá Romániában a tiltakozás ideje alatt. A kamionosok a közúti áruszállítást érintő törvénykezés ellentmondásainak kiküszöbölését, a korrupció felszámolását és konstruktív párbeszédet követelnek a román kormánytól.

Az út szélén hagyjuk Szatmár megyében is a kamionokat, ahogyan teszik azt a kollégák az ország minden más városaiban is, ám igyekszünk nem blokkolni a forgalmat, tájékoztatta lapunkat Fodor Ferenc, a Fodortrans Kft. ügyvezetője. A Szatmár megyei szállítási vállalatok egyetlen autója sem indul útnak csütörtökön, úgyhogy ellátási problémák léphetnek fel több területen is, valószínűleg alapélelmiszerek sem fognak eljutni a célállomásra. Akuttá is válhatnak az ellátási gondok, figyelmeztettek a szállítási cégek képviselői, hiszen korántsem biztos, hogy még holnap dűlőre jutnak a kormány és a szállításügyi minisztérium képviselőivel és amíg nem enyhül a nyomás, a feladataikat sem fogják ellátni a kamionosok.

Nyereséges sztrájk

Értelmetlen törvényekkel, haszontalan és költséges szabályozásokkal szekálnak minket az utóbbi időben, vázolja a problémákat a Fodortrans ügyvezetője, több tízezer lejes büntetést rónak ki formai mulasztások miatt is és olyan haszontalan elvárásokat támasztanak a közúti szállítókkal szemben, aminek haszna semmi, csak költsége van a cégek számára és bevételt hoz az államnak.

Arra a kérdésünkre válaszolva, hogy mennyire becsüli a napi bevételkiesést a sztrájk miatt, Fodor elmondta, nem veszteséggel, hanem nyereséggel számol, hiszen többet nyer, ha megoldódnak a problémáik, mint amennyit veszít akár több napi leállás esetén is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...