Kamionstop Szatmáron is
Utoljára módositva: 2013-05-22 10:43:10

A szatmári teherfuvarozók is csatlakoznak az országos szövetség csütörtökön kezdődő sztrájkjához, a tiltakozó akció meghatározatlan időre szól.

Betelt a pohár kamionoséknál, nincs csütörtökön fuvarozás

A megmozdulás szervezői kilátásba helyezték, hogy a spanyol, görög, és olasz kamionos-sztrájk mintájára a román nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, és így fognak cselekedni Szatmár megye városaiban is. A kamionstop életbe léptetését nemzetközi fórumokon is bejelentették, minden fuvarozónak azt ajánlva, kerüljék el az országot, hogy a külföldi fuvarozók ne kerüljenek blokád alá Romániában a tiltakozás ideje alatt. A kamionosok a közúti áruszállítást érintő törvénykezés ellentmondásainak kiküszöbölését, a korrupció felszámolását és konstruktív párbeszédet követelnek a román kormánytól.

Az út szélén hagyjuk Szatmár megyében is a kamionokat, ahogyan teszik azt a kollégák az ország minden más városaiban is, ám igyekszünk nem blokkolni a forgalmat, tájékoztatta lapunkat Fodor Ferenc, a Fodortrans Kft. ügyvezetője. A Szatmár megyei szállítási vállalatok egyetlen autója sem indul útnak csütörtökön, úgyhogy ellátási problémák léphetnek fel több területen is, valószínűleg alapélelmiszerek sem fognak eljutni a célállomásra. Akuttá is válhatnak az ellátási gondok, figyelmeztettek a szállítási cégek képviselői, hiszen korántsem biztos, hogy még holnap dűlőre jutnak a kormány és a szállításügyi minisztérium képviselőivel és amíg nem enyhül a nyomás, a feladataikat sem fogják ellátni a kamionosok.

Nyereséges sztrájk

Értelmetlen törvényekkel, haszontalan és költséges szabályozásokkal szekálnak minket az utóbbi időben, vázolja a problémákat a Fodortrans ügyvezetője, több tízezer lejes büntetést rónak ki formai mulasztások miatt is és olyan haszontalan elvárásokat támasztanak a közúti szállítókkal szemben, aminek haszna semmi, csak költsége van a cégek számára és bevételt hoz az államnak.

Arra a kérdésünkre válaszolva, hogy mennyire becsüli a napi bevételkiesést a sztrájk miatt, Fodor elmondta, nem veszteséggel, hanem nyereséggel számol, hiszen többet nyer, ha megoldódnak a problémáik, mint amennyit veszít akár több napi leállás esetén is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...